Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Leernetwerken

Leernetwerken Lucas Onderwijs

Op zoek naar antwoorden op vragen waar je al geruime tijd mee loopt? Beschik jij over kennis en ervaring die je graag met anderen binnen de school en/of de organisatie wilt delen? En ben je op zoek naar een inspirerende groep mensen met een gedeelde interesse om van en met elkaar te leren? Dan is deelname aan een van onze leernetwerken echt iets voor jou!

 

Binnen de leernetwerken worden leervragen van deelnemers gezamenlijk onderzocht. Als deelnemer bepaal je dus zelf wat je wilt leren. Je koppelt vragen/problemen waar jij in de praktijk tegen aan loopt aan ideeën en ervaringen van collega’s. Een hele mooie manier om je verder te professionaliseren.

Leernetwerken
Alle leernetwerken binnen Lucas Onderwijs zijn ontstaan vanuit de professionele behoefte van onze medewerkers om kennis en ervaring te delen met elkaar. Een gedeelde interesse vormt de basis van een leernetwerk. Ieder leernetwerk komt 4 á 5 keer per jaar bijeen, waarbij iedereen welkom is. Tijdens deze bijeenkomsten staan vragen uit de praktijk centraal, delen de leden kennis en ervaringen met elkaar en gaan zij gezamenlijk op zoek naar nieuwe mogelijkheden.
 
Momenteel zijn er zijn 16 leernetwerken actief. Ieder leernetwerk heeft een (koppel van) netwerktrekker(s). De netwerktrekkers verenigen de deelnemers en andere professionals uit het werkveld, helpen leervragen helder te krijgen en dragen werkvormen aan. Deze bundeling van kennis en ervaring draagt bij aan de persoonlijke en professionele groei van de deelnemers.
 
Aanmelden
Het is mogelijk om je in te schrijven als deelnemer voor één of meerdere leernetwerken. Op de pagina’s van de diverse leernetwerken (menu links) vind je de inschrijflink.