Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Leernetwerken


Op zoek naar antwoorden op vragen waar je al geruime tijd mee loopt? Of juist op zoek naar praktische kennis om direct toe te passen in jouw praktijk? Beschik jij over kennis en ervaring die je graag met anderen binnen Lucas Onderwijs of daar buiten wilt delen? En ben je op zoek naar een inspirerende groep mensen met een gedeelde interesse om van en met elkaar te leren? Dan is deelname aan een van onze leernetwerken echt iets voor jou!

 

 

Eigen leervragen: praktijk gericht

Binnen de leernetwerken worden leervragen van deelnemers gezamenlijk onderzocht. Als deelnemer bepaal je dus zelf wat je wilt leren. Je koppelt vragen/problemen waar jij in de praktijk tegenaan loopt aan ideeën en ervaringen van collega’s. Een hele mooie manier om je verder te professionaliseren. 
 
Elk leernetwerk heeft een (koppel van) netwerktrekker(s). De netwerktrekkers brengen de deelnemers en andere professionals uit het werkveld bij elkaar, helpen leervragen helder te krijgen en dragen werkvormen aan. Een leernetwerk komt 4 á 5 keer per jaar bijeen. 
 
Naast netwerken binnen Lucas Onderwijs hebben we ook een aantal bovenbestuurlijke netwerken, als: het netwerk technisch lezen groep 3, close reading en het stedelijk netwerk muziek.
 
Ingrediënten voor een leernetwerk
Een gedeelde interesse vormt de basis van een leernetwerk, maar welke ingrediënten heb je nog meer nodig? Lees het in onze Top Dinsdag!

 

Aanmelden
Het is mogelijk om je in te schrijven als deelnemer voor één of meerdere leernetwerken. Op de pagina’s van de diverse leernetwerken (menu rechts) vind je de inschrijflink. 
Geïnteresseerd om zelf een netwerk te starten? Neem dan contact op met Lianne Kusse, coördinator leernetwerken.