LucasAcademie: een plek waar leren, ontmoeten en creƫren samenkomt.
LUCAS ACADEMIE

Burgerschap

Het leernetwerk Burgerschap heeft als doel het uitwisselen van informatie en elkaar inspireren om aan de slag te gaan met de burgerschapsopdracht in school.

 

De huidige taak van scholen om het burgerschapsonderwijs meer te expliciteren, zodat het doelgericht en samenhangend is en passend bij de populatie van de school ligt bij alle scholen en kunnen we elkaar dus bij helpen. Daarnaast is het soms nog niet helemaal duidelijk wat er precies van scholen wordt verwacht op het gebied van burgerschap in combinatie met de concept kerndoelen van SLO, de inspectie en de wettelijke vereisten.

 

Ook op dit gebied zullen we met elkaar voor verduidelijking zorgen, zodat elke school aan de slag kan met de burgerschapsopdracht.Bijeenkomsten

Leernetwerk Burgerschap (bijeenkomst 1)

'Wat wordt er van ons verwacht op het gebied van burgerschapsonderwijs, hoe betrek je ouders hierbij en hoe ga je om met de weerstand van ouders op bepaalde burgerschapsthema’s?' is de vraag die centraal staat tijdens deze eerste bijeenkomst. Met elkaar worden praktijkvoorbeelden besproken en tips gedeeld. Daarnaast wordt er nagedacht over de thema’s van de volgende bijeenkomsten.

Datum: 08 oktober 2024
Tijd: 16:00 - 17:30 uur
Locatie: Stafbureau Lucas Onderwijs, Saffierhorst 105 in Den Haag
Meld je aan voor deze bijeenkomst

Leernetwerk Burgerschap (bijeenkomst 2)

Tijdens deze tweede bijeenkomst wordt het inspectiekader bekeken en er worden weer voorbeelden uit de praktijk gedeeld.

Datum: 14 januari 2025
Tijd: 16:00 - 17:30 uur
Locatie: Locatie volgt
Meld je aan voor deze bijeenkomst

Leernetwerk Burgerschap (bijeenkomst 3)

Tijdens deze laatste bijeenkomst worden de kerndoelen vanuit SLO bekeken, hiernaast is er ruimte voor intervisie en het delen van voorbeelden uit de praktijk.

Datum: 24 maart 2025
Tijd: 16:00 - 17:30 uur
Locatie: Locatie volgt
Meld je aan voor deze bijeenkomst


Aanmelden voor dit leernetwerk

Wil je je aanmelden voor het reguliere netwerk? Meld je dan hieronder aan.
Meld je aan