Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Lucas Boekenclub

De Lucas Boekenclub is een netwerk waarin professionals, vanuit alle lagen van de organisatie, kunnen participeren. Op dit moment bestaat de groep uit zo´n 20 enthousiaste leden vanuit Lucas Onderwijs. Juist die diversiteit biedt garantie voor boeiende gesprekken. En ook de onderwerpen die we bespreken zijn heel uiteenlopend:  van wat er gebeurt in de klas tot internationale ontwikkelingen in het onderwijs.

 

Over de bijeenkomsten

De bijeenkomsten zijn interactief. Om beurten geven de deelnemers deze bijeenkomst vorm, naar eigen inzicht. Daardoor groeit het enthousiasme, de groepssamenstelling én natuurlijk de kennis over de gelezen boeken. Wij doen dit steeds op een andere locatie. Zo zien wij ook andere scholen binnen Lucas onderwijs. Lees HIER het interview met Loesje, karttrekker van de Lucas Boekenclub in Didactief (oktober 2019). 

 

Keuze boeken

Voor het schooljaar 2024-2025 zal het netwerk samen de boeken uitkiezen die gelezen zullen worden. Opgeven doe je voor vier keer per jaar. Data zijn bekend aan het begin van het jaar en geef je door aan de directie van je school. De boeken rouleren binnen je team of staan in de boekenkast van jullie school.

 

LET OP:

Op dit moment heeft de Boekenclub nog plek voor 2 leden. Mocht je geïnteresseerd zijn, neem dan contact op met Loesje van der Geer, de netwerktrekker.

 

Boekverslagen

Nieuwsgierig geworden? Lees hier de verslagen van eerdere boeken die door het netwerk zijn gelezen.Bijeenkomsten

Lucas BoekenclubDatum: 12 november 2024
Tijd: 16.30 - 18.00 uur
Locatie: Locatie volgt

Lucas BoekenclubDatum: 14 januari 2025
Tijd: 16.30 - 18.00 uur
Locatie: Locatie volgt

Lucas Boekenclub

Deze bijeenkomst staat in het teken van de Gedragsparade.

Datum: 19 maart 2025
Tijd: 14:00 - 17:00 uur
Locatie: Locatie volgt

Lucas BoekenclubDatum: 13 mei 2025
Tijd: 16.30 - 18.00 uur
Locatie: Locatie volgt