Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Lucas Boekenclub

“Het gezamenlijk bespreken van actuele boeken over, of relevant voor het onderwijs, draagt bij aan de verdieping en verbreding van onze professionele kennis.”

De Lucas Boekenclub is een netwerk waarin professionals, vanuit alle lagen van de organisatie, kunnen participeren. Op dit moment bestaat de groep uit zo´n twaalf enthousiaste leden. Nu nog met alleen leerkrachten, maar andere professionals zijn van harte welkom om aan te sluiten bij deze enthousiaste club mensen. Juist de diversiteit van leden, biedt garantie voor boeiende gesprekken, waarbij de verschillende perspectieven – van wat er gebeurt in de klas tot internationale ontwikkelingen in het onderwijs – met elkaar in verband worden gebracht.

 

Het netwerk kiest samen de boeken uit die worden gelezen. Wij hebben gekozen voor interactieve bijeenkomsten. Om beurten geven wij deze bijeenkomst, naar eigen inzicht, interactief vorm. Door deze invulling groeit het enthousiasme, de groepssamenstelling én natuurlijk jouw kennis over de gelezen boeken en de gesprekken die daaruit voortvloeien.

Opgeven is voor vier keer per jaar of per individuele bijeenkomst. Als je kiest voor een enkele bijeenkomst, zou je dan ook een mail willen sturen aan de netwerktrekker Loesje van der Geer. Zij kan dan zorgen dat je van te voren een boek toegestuurd krijgt.

 

Nieuwsgierig geworden? Lees hier het verslag van onze bijeenkomst over 'Het hele brein, het hele kind'. Iets voor jou, ook? Sluit je dan aan bij de Lucas Boekenclub! 

Bijeenkomsten

Boek: Slim maar van Peg Sawson en Richard Guare

Datum: 05 maart 2019
Tijd: 16.30 - 18.00 uur
Locatie: SBO Het Avontuur, Windjammersingel 80, Den Haag
Helaas, inschrijven is niet meer mogelijk!

Boek: Kinderen bewust (op)voeden door drs. K.M.W. Janssen

Datum: 07 mei 2019
Tijd: 16.30 - 18.00 uur
Locatie: Jeroenschool, Guido Gezellestraat 51, Den Haag
Meld je aan


Meld je aan voor dit leernetwerk