Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Lucas Boekenclub

“Het gezamenlijk bespreken van actuele boeken over, of relevant voor het onderwijs, draagt bij aan de verdieping en verbreding van onze professionele kennis.”

Over de Boekenclub

De Lucas Boekenclub is een netwerk waarin professionals, vanuit alle lagen van de organisatie, kunnen participeren. Op dit moment bestaat de groep uit zo´n 20 enthousiaste leden vanuit Lucas Onderwijs. Juist die diversiteit biedt garantie voor boeiende gesprekken. Hierbij brengen we verschillende perspectieven – van wat er gebeurt in de klas tot internationale ontwikkelingen in het onderwijs – met elkaar in verband.

 

Over de bijeenkomsten

De bijeenkomsten zijn interactief. Om beurten geven de deelnemers deze bijeenkomst vorm, naar eigen inzicht. Daardoor groeit het enthousiasme, de groepssamenstelling én natuurlijk de kennis over de gelezen boeken. Wij doen dit steeds op een andere locatie. Zo zien wij ook andere scholen binnen Lucas onderwijs. Lees HIER het interview met Loesje, karttrekker van de Lucas Boekenclub in Didactief (oktober 2019). 

 

Keuze boeken

Voor het schooljaar 2023-2024 heeft het netwerk samen de boeken uitgekozen die gelezen zullen worden. Opgeven doe je voor vier keer per jaar. Data zijn bekend aan het begin van het jaar en geef je door aan de directie van je school. De boeken rouleren binnen je team of staan in de boekenkast van jullie school.

 

 

LET OP:

Op dit moment is de Boekenclub vol. Mocht je geïnteresseerd zijn, neem dan contact op met Loesje van der Geer, de netwerktrekker.

 

Boekverslagen

Nieuwsgierig geworden? Lees hier de verslagen van eerdere boeken die door het netwerk zijn gelezen.Bijeenkomsten

Lucas BoekenclubDatum: 24 oktober 2023
Tijd: 16.30 - 18.00 uur
Locatie: Nutsschool Bezuidenhout, Merkusstraat 19, Den Haag

Lucas BoekenclubDatum: 09 januari 2024
Tijd: 16.30 - 18.00 uur
Locatie: KC Aquamarijn, Donker Curtiusstraat 4, Den Haag

Lucas Boekenclub

De boekenclub zal tijdens deze bijeenkomst aansluiten op de gedragsparade. Meer informatie over deze dag volgt binnenkort.Datum: 20 maart 2024
Tijd: 14.00 - 17.00 uur
Locatie: Locatie volgt

Lucas BoekenclubDatum: 14 mei 2024
Tijd: 16.30 - 18.00 uur
Locatie: Basisschool Jeroen, Guido Gezellestraat 51, Den Haag