Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Administratieve professionals po

"Spin in het web"

Als administratieve professional ben je op school de spin in het web. Je vervult een centrale rol voor leerlingen, ouders, teamleden en directie. Je bent het visitekaartje van de school!

 

Wij komen gemiddeld 4 keer per jaar bij elkaar om onze krachten en kennis te bundelen. Aan de hand van een agenda bespreken we verschillende onderwerpen. Omdat je als administratieve professional vaak alleen werkt en geen collega hebt om mee te overleggen, is dit leernetwerk ons klankbord, wij halen, brengen en delen kennis. Wij zijn elkaars sparringpartners, geven elkaar feedback en tips & tools om nog efficiënter en professioneler te werken. Elke deelnemer heeft op basis van zijn eigen expertise een belangrijk inbreng.

Naast de bijeenkomsten hebben wij een app- en mailgroep, waarmee we elkaar direct kunnen helpen bij dringende vragen of onderwerpen waar we gedurende het schooljaar tegenaan lopen. Niemand hoeft meer alleen het wiel uit te vinden.

 

Bijeenkomsten

Leernetwerk administratieve professionals po (bijeenkomst 1)

Onderwerpen:

- On boarding nieuwe collega’s

- Programma Themaconferentie 17 maart

- Wensen & ideeën

Datum: 24 september 2019
Tijd: 08.45 - 11.30 uur
Locatie: Fontein, Laan van Wateringseveld 462, Den Haag

Leernetwerk administratieve professionals po (bijeenkomst 2): Training communiceren kun je leren

Als administratieve professional zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt op school. Je hebt een directe relatie met de leerlingen, ouders en collega's. Je bent het eerste contactpunt en daardoor het visitekaartje van de school. Jij hoort als eerste de wensen en klachten van leerlingen, ouders of collega’s. Hoe reageer je op deze vaak emotionele boodschap en hoe breng je een lastige boodschap op een goede manier over?  De training Communiceren kun je leren richt zich op de effectieve communicatie en gesprektechnieken bij ‘lastige gesprekken’; gesprekken waar emoties vaak een rol spelen. Meer informatie en inschrijven kan HIER

Deze training is vergelijkbaar met de training die een deel van het netwerk afgelopen schooljaar heeft gevolgd bij José Voorham. Een vervolg op deze training is in de maak en zal in maart/april plaatsvinden. 

Datum: 29 oktober 2019
Tijd: 10.30 - 14.30 uur
Locatie: Lucas Onderwijs, Saffierhorst 105, Den Haag

Leernetwerk administratieve professionals po (bijeenkomst 3)

Onderwerpen:

- Werkdruk

- Planning en organiseren

Datum: 06 februari 2020
Tijd: 08.45 - 11.30 uur
Locatie: John F. Kennedyschool, Gradalaan 5, Den Haag

Leernetwerk administratieve professionals po (bijeenkomst 4): Themaconferentie De administratieve alleskunner 2020

GEANNULEERD
Als administratieve professional, of secretaresse in het po, vo of op het bestuurskantoor ben je een echte alleskunner. Hoe zorg je voor je eigen groei en ontwikkeling als profesisonal? Laat je verrassen tijdens de themaconferentie: De administratieve alleskunner 2020. Voor meer informatie en om je aan te melden, klik HIER

Datum: 17 maart 2020
Tijd: 13.00 - 17.00 uur

LOOPT VIA NETWERKTREKKER: Leernetwerk administratieve professionals po (bijeenkomst 5)

Een collega van de Prins Maurtisschool geeft een workshop Excel.

Datum: 12 mei 2020
Tijd: 08.45 - 11.30 uur
Locatie: De Fontein, Laan van Wateringse Veld 462, 2548 CK Den Haag
Bijzonderheden: Neem je laptop mee!


Meld je aan voor dit leernetwerk