Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Rekenen

Nadat het vorig schooljaar een groot succes was om een heel jaar aan bewegend leren te besteden en met elkaar een mooi eindproduct te maken, heeft het netwerk er voor gekozen om schooljaar 2022-2023 te besteden aan extra oefenmaterialen, oefenspellen op het gebied van meten, tijd en geld. We kijken naar de leerlijn en bepalen samen waar de valkuilen zitten en waar we extra mee willen oefenen.

 

 

In 4 bijeenkomsten per jaar behandelen we een aantal onderwerpen die in overleg met de deelnemers, gekozen zijn. Dit netwerk bestaat uit een aantal enthousiaste deelnemers die de interesse voor het rekenonderwijs delen. Ben jij leerkracht, rekencoördinator, intern begeleider of remedial teacher en vind jij het ook interessant om dieper op rekenonderwijs in te gaan? Sluit je dan bij ons aan. Wij vragen wel om een actieve deelname zoals aan- en/of afmelden voor de bijeenkomsten en het lezen van mogelijke artikelen ter voorbereiding van een bijeenkomst.

 

 

 Bijeenkomsten

Leernetwerk Rekenen (bijeenkomst 1)

Tijdens deze eerste bijeenkomst kijken we naar de leerlijn meten, tijd en geld. Waar zitten de valkuilen. Waar willen we extra mee kunnen oefenen. Met elkaar maken we een opzet hoe we de komende bijeenkomsten de taken gaan verdelen voor de extra activiteiten.

Datum: 02 november 2022
Tijd: 13.30 - 16.00 uur
Locatie: Pastoor van Arsschool, Haviklaan 1 in Den Haag

Leernetwerk Rekenen (bijeenkomst 2)

We bekijken de activiteiten die naar aanleiding van de eerste bijeenkomst bedacht en verzameld zijn. Wat hebben we en wat is er nog meer nodig. Daarnaast is er de ruimte om met elkaar te praten over de dingen waar we als rekencoördinatoren/groepsleerkrachten tegen aan lopen.

Datum: 25 januari 2023
Tijd: 13.30 - 16.00 uur
Locatie: Basisschool De Jonge Wereld, Den Helderstraat 250 in Den Haag

Leernetwerk Rekenen (bijeenkomst 3)

We bekijken de activiteiten die naar aanleiding van de eerdere bijeenkomsten bedacht en verzameld zijn. Wat hebben we en wat is er nog meer nodig. Daarnaast is er de ruimte om met elkaar te praten over de dingen waar we als rekencoördinatoren/groepsleerkrachten tegen aan lopen.

Datum: 15 maart 2023
Tijd: 13.30 - 16.00 uur
Locatie: Basisschool De Oase, Resedastraat 50 in Den Haag

Leernetwerk Rekenen (bijeenkomst 4)

We bundelen alle bedachte activiteiten, oefeningen, materialen. We evalueren dit afgelopen schooljaar.

Hiernaast kijken we met elkaar vooruit naar het nieuwe schooljaar. Welk onderwerp willen we gaan aanpakken en op welke manier. We bepalen de data van de nieuwe bijeenkomsten.

Datum: 10 mei 2023
Tijd: 13.30 - 16.00 uur
Locatie: Basisschool De Parkiet, Parkietlaan 1 in Den Haag


Aanmelden voor dit leernetwerk

Wil je je aanmelden voor het reguliere netwerk? Meld je dan hieronder aan.
Meld je aan