Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Rekenen

“Delen is een pluspunt”

 

In het leernetwerk rekenen gaan leerkrachten met elkaar in gesprek over actuele onderwerpen, artikelen uit bv het rekentijdschrift ‘Volgens Bartjens’, en doen soms een onderzoekje in de eigen klas waarvan we de ervaringen met elkaar delen.

 

 

In 4 bijeenkomsten per jaar behandelen we een aantal onderwerpen die in overleg met de deelnemers, gekozen zijn. Dit netwerk bestaat uit een aantal enthousiaste deelnemers die de interesse voor het rekenonderwijs delen. Ben jij leerkracht, rekencoördinator, intern begeleider of remedial teacher en vind jij het ook interessant om dieper op rekenonderwijs in te gaan? Sluit je dan bij ons aan. Wij vragen wel om een actieve deelname zoals aan- en/of afmelden voor de bijeenkomsten en het lezen van mogelijke artikelen ter voorbereiding van een bijeenkomst.

 

Komend schooljaar werken we aan:

- Snappet

- Rekenspellen

- Executieve functies en rekenen

Bijeenkomsten

Leernetwerk Rekenen (bijeenkomst 1)

Datum: 28 oktober 2020
Tijd: 14.00 - 16.00 uur
Locatie: online

Leernetwerk Rekenen (bijeenkomst 2)

Onderwerp: rekenen en Snappet

Datum: 06 januari 2021
Tijd: 14.00 - 16.00 uur
Locatie: De Parkiet, Parkietlaan 1 Den Haag

Leernetwerk Rekenen (bijeenkomst 3)

Onderwerp: Rekenen en executieve functies; In hoeverre beïnvloeden de executieve functies van leerlingen de wijze waarop ze kunnen rekenen? Welke mogelijkheden zijn er om door middel van rekenen de executieve functies bij leerlingen verder te ontwikkelen?

Datum: 03 maart 2021
Tijd: 14.00 - 16.00 uur
Locatie: online

Leernetwerk Rekenen (bijeenkomst 4)

Onderwerp: Wat doe je met zwakke rekenaars? In deze bijeenkomst willen we met elkaar van gedachten wisselen wat je doet met leerlingen met zware rekenproblemen. Wanneer en met welke middelen ga je analyseren/ diagnosticeren? Wanneer en hoe besluit je om een leerling op een eigen leerlijn te zetten? Welke materialen gebruik je om deze zwakke rekenaars te ondersteunen?

Datum: 12 mei 2021
Tijd: 14.00 - 16.00 uur
Locatie: online


Aanmelden voor dit leernetwerk

Wil je je aanmelden voor het reguliere netwerk? Meld je dan hieronder aan.
Meld je aan