Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Gedrag

In het leernetwerk Gedrag komt alles aan de orde wat raakt aan (nieuwe) mogelijkheden die je als school in kunt zetten met betrekking tot gedrag.

 

Wat we leren, en hoe we dat doen: dat bepalen we met elkaar tijdens de eerste leernetwerkbijeenkomst van het nieuwe schooljaar. Dan kiezen we samen welk thema we komend schooljaar verder uit zullen diepen. De overige bijeenkomsten gaan we met elkaar aan de slag om theorie en praktijkvoorbeelden te vertalen naar wat dit voor jouw werk in jouw school betekent.

 Bijeenkomsten

Leernetwerk Gedrag (bijeenkomst 1)

Voor deze eerste bijeenkomst lezen we een fragment uit het boek van Anton Horeweg 'Als je leerling stil is'. Door vragen over het fragment te beantwoorden gaan we met elkaar gericht aan de slag met wat we hebben gelezen. Hiernaast is er ruimte voor intervisie. We buigen ons over een casus van een van de deelnemers.

Datum: 02 november 2022
Tijd: 14:00 - 16:00 uur
Locatie: KC Balans, Klaverveld 5, Den Haag

Leernetwerk Gedrag (bijeenkomst 2)

In deze tweede bijeenkomst praten we over 'straatcultuur' en cultuurverschillen. Voorafgaand aan de bijeenkomst lezen we een fragment uit 'Machomannetjes' van Hans Kaldenbach. We gaan in gesprek over onze bevindingen. Hierna is er ruimte voor intervisie.

Datum: 11 januari 2023
Tijd: 14.00 - 16.00 uur
Locatie: Basisschool De Fontein, Laan van Wateringse Veld 462

Leernetwerk Gedrag (bijeenkomst 3)

Deze middag staat in het teken van de 'Gedragsparade'. Net als afgelopen jaar zal dit een middag worden met diverse worshops en lezingen met als thema 'gedrag'. Dit jaar zal Anton Horeweg als hoofdspreker vertellen over de stille leerling. Dit doet hij naar aanleiding van zijn boek 'Als je leerling stil is'. Hiernaast is er een lezing van Betsy van de Grift. Zij kan ons alles vertellen over de 'lastige kleuter'. Karin de Jong geeft praktische handvatten rondom groepsdynamiek in de klas. 

Datum: 22 maart 2023
Tijd: 14.00 - 17.00 uur
Locatie: Groen van Prinsterer school, Paradijsstraat 51, 2275 EK Voorburg

Leernetwerk Gedrag (bijeenkomst 4)

Datum: 17 mei 2023
Tijd: 14.00 - 16.00 uur
Locatie: volgt


Aanmelden voor dit leernetwerk

Wil je je aanmelden voor het reguliere netwerk? Meld je dan hieronder aan.
Meld je aan