Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Gedrag

Binnen dit netwerk komt alles aan de orde wat raakt aan waar jij in jouw school tegenaan loop met betrekking tot gedrag.

Denk daarbij aan: trauma en gedrag, lastig gedrag in de klas, straatcultuur, meidenvenijn, groepsvorming of pedagogisch klimaat op school.

 

 

 

Wat er geleerd wordt en hoe dat bepaald het netwerk zelf tijdens de laatste leernetwerkbijeenkomst van het schooljaar. Dan wordt gezamenlijk gekozen welk thema het komend schooljaar verder uitgediept gaat worden. De overige bijeenkomsten staan in het teken van theorie en praktijkvoorbeelden die je vertaalt naar wat dit voor jouw werk in jouw school betekent. Een jaarlijks terugkerende bijeenkomst is de 'Gedragsparade'. Tijdens deze middag in maart kun je allerlei workshops en lezingen volgen rondom het thema gedrag.

 

In het schooljaar 2023-2024 hebben de leden van het leernetwerk gedrag deelgenomen aan het bovenbestuurlijke leernetwerk gedrag. Zij volgden een cursus collega-coaching van Ingrid van Essen. Op deze poster kun je meer lezen over deze training.

 Bijeenkomsten

Leernetwerk Gedrag (bijeenkomst 1)

Neem een kijkje in de keuken van kc Balans! Ontdek wat er allemaal wordt gedaan op het gebied van pedagogisch klimaat. Oefen zelf praktische groepsvormende activiteiten, ontdek wat begeleid buitenspelen is en bekijk het gedragsprotocol. 

Datum: 09 oktober 2024
Tijd: 14:00 - 16:00 uur
Locatie: KC Balans, Klaverveld 5, Den Haag
Meld je aan voor deze bijeenkomst

Leernetwerk Gedrag (bijeenkomst 2)

Voorbereidingsbijeenkomst voor de studiereis die de leden van het netwerk gaan maken.

Datum: 15 januari 2025
Tijd: 14.00 - 16.00 uur
Locatie: Locatie volgt

Leernetwerk Gedrag (bijeenkomst 3)

Deze middag staat in het teken van de 'Gedragsparade'. Net als afgelopen jaar zal dit een middag worden met diverse worshops en lezingen met als thema 'gedrag'. 

Datum: 19 maart 2025
Tijd: 14.00 - 17.00 uur
Locatie: Locatie volgt


Aanmelden voor dit leernetwerk

Wil je je aanmelden voor het reguliere netwerk? Meld je dan hieronder aan.
Meld je aan