Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Roostermakers

Als roostermaker vervul je een centrale rol in het werkschema van leerlingen en teamleden. Jij bepaalt hoe dat schema er uit ziet. Dat probeer je zo goed mogelijk te doen voor alle partijen.
Ook al zijn er verschillende functies van roostermakers (basisroostermakers en dagroostermakers) we gaan allemaal voor het neerzetten van een zo goed mogelijke lesplanning. Als roostermakers komen we 4 keer per jaar bij elkaar om kracht, kennis en ervaring te bundelen. We richten ons in eerste instantie op thema’s als: stroomlijnen van taken en processen, roostermaken in combinatie met lesgeven, automatisch roosteren en communicatie: hoe communiceer je roosters en roosterwijzigingen. Daarnaast kijken naar elkaars roosterprogramma’s en hebben we een platform waarop we tussen de bijeenkomsten door elkaar kunnen vinden als we vragen hebben.

Bijeenkomsten

Bijeenkomst 1

Datum: 09 oktober 2018
Tijd: 13.30 - 15.00 uur
Locatie: Edith Stein College, Louis Couperusplein 33, Den Haag
We starten met het in kaart brengen van knelpunten in de informatievoorziening bij het roosteren. Na een gezamenlijke inventarisatie gaan we uiteen in een groep dag- en basisroosteraars om oplossingen voor de specifieke knelpunten te verkennen.

Bijeenkomst 3

Datum: 18 februari 2019
Tijd: volgt
Locatie: volgt

Bijeenkomst 2

Datum: 21 februari 2019
Tijd: volgt
Locatie: volgt

Bijeenkomst 4

Datum: 15 april 2019
Tijd: volgt
Locatie: volgt


Meld je aan voor dit leernetwerk