Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Trainingen voor coaches

26
sep

Training Begeleiden Op School (BOS)

donderdag 26 september 2019
Start je voor het eerst in de rol van BOSser, of wil je je verder ontwikkelen in deze rol? Coach jij een collega op school? In deze praktische training oefen je vaardigheden voor het effectief begeleiden van (nieuwe) collega’s.
Verder lezen ›
18
sep

Training Leren coachen en begeleiden

woensdag 18 september 2019
Wil jij deskundig leren coachen? Dan is deze training wat voor jou. Je leert in deze training de eerste praktische vaardigheden die je nodig hebt om deskundig te coachen. Je leert onder begeleiding van een professionele coach -José Voorham- de kneepjes van het van het coachingsvak.
Verder lezen ›
10
okt

Supervisie voor coaches

donderdag 10 oktober 2019
De Lucas Academie organiseert supervisiebijeenkomsten voor coaches. Zo maken we gebruik van elkaars deskundigheid bij het coachen en begeleiden van collega’s in de school. De kern van het supervisietraject is de casusbehandeling van de deelnemers.
Verder lezen ›
11
mrt

Conflict coaching

woensdag 11 maart 2020

‘Niemand is een klier voor zijn plezier’

Meer dan zestig procent van het ziekteverzuim is gebaseerd op klachten die te maken hebben met conflicten op het werk. Mensen hebben het niet graag over conflicten. Een conflict wordt vaak ervaren als iets negatiefs. Toch ontstaan ze elke dag en kunnen, indien juist gehanteerd, op een positieve manier bijdragen aan de samenwerking.  
Verder lezen ›

10
okt

Tools voor de coach

woensdag 10 oktober 2018
Zijn je coachklanten tevreden, maar twijfel je zelf wel eens aan wat je doet? Of werk je veel vanuit ‘eigen-wijsheid’ en gezond verstand en zoek je handvatten om beter zicht te krijgen op het probleem van de ander?
Verder lezen ›
4
okt

Supervisie voor coaches

donderdag 04 oktober 2018
Supervisie bijeenkomsten om elkaar deskundige ondersteuning te bieden bij coachen in school. Het is een vorm van deskundigheidsbevordering, gericht op het reflecteren op de eigen manier van werken.
Verder lezen ›
26
sep

Leren coachen en begeleiden

woensdag 26 september 2018
In deze training leer je de eerste praktische vaardigheden die je nodig hebt om deskundig te coachen. Deze training is intensief en actief, onder begeleiding van een professionele coach, José Voorham, leer je de kneepjes van het vak!
Verder lezen ›
4
mrt

Leraar in beeld

woensdag 04 maart 2020
Deze training is voor begeleiders, die met behulp van videobeelden uit de praktijk, zicht willen krijgen op wat er in de interactie tussen leerkracht en leerling(en) gebeurt.
Verder lezen ›