Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Activiteiten PO & VO

5
okt

Training Beïnvloed anderen, begin bij jezelf

woensdag 05 oktober 2022
Wanneer je werkt op een school, heb je te maken met veel verschillende collega’s, ouders en leerlingen. Met de ene persoon heb je beter contact dan met de ander en er zijn vast ook personen waar je moeite mee hebt. Wat voor gedrag vind jij lastig? Wat doen ze dan? Klagen ze, bemoeien ze zich te veel met jouw zaken of uiten ze rechtstreeks kritiek op jou?
Verder lezen ›
13
okt

Supervisie voor coaches

donderdag 13 oktober 2022
De LucasAcademie organiseert supervisiebijeenkomsten voor coaches. Zo maken we gebruik van elkaars deskundigheid bij het coachen en begeleiden van collega’s in de school. De kern van het supervisietraject is de casusbehandeling van de deelnemers.
Verder lezen ›
9
nov

Training Beren op de weg, spinsels in je hoofd

woensdag 09 november 2022
Pieker je veel, kun je moeilijk 'nee' zeggen? Raak je makkelijk gestrest of zie op tegen een lastig gesprek? Heb je last van uitstelgedrag of blokkeer je op kritieke momenten?

We hebben allemaal wel eens last van stress op de werkvloer. Het is de moeite waard om te onderzoeken hoe je hiermee om kunt gaan! Alleen of met een coach.
Verder lezen ›

11
jan

Leraar in beeld

woensdag 11 januari 2023
Deze training is voor begeleiders die, met behulp van videobeelden uit de praktijk, zicht willen krijgen op wat er in de interactie tussen leraar en leerling(en) gebeurt.
Verder lezen ›
25
jan

Conflict coaching

woensdag 25 januari 2023
‘Niemand is een klier voor zijn plezier.’ Meer dan zestig procent van het ziekteverzuim is gebaseerd op klachten die te maken hebben met conflicten op het werk. Mensen hebben het niet graag over conflicten. Een conflict wordt vaak ervaren als iets negatiefs. Toch ontstaan ze elke dag en kunnen, indien juist gehanteerd, op een positieve manier bijdragen aan de samenwerking.  
Verder lezen ›
1
feb

Training Leren coachen en begeleiden groep 2

woensdag 01 februari 2023
Wil jij deskundig leren coachen? Dan is deze training iets voor jou! Je gaat zelf aan de slag met praktische vaardigheden die nodig zijn om te coachen. Onder begeleiding van een professionele coach leer je de kneepjes van het coachingsvak!
Verder lezen ›