Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Activiteiten

8
sep

Training Leren coachen en begeleiden 2021-2022

woensdag 08 september 2021
Wil jij deskundig leren coachen? Dan is deze training wat voor jou. Je leert in deze training de eerste praktische vaardigheden die je nodig hebt om deskundig te coachen. Je leert onder begeleiding van een professionele coach -José Voorham- de kneepjes van het van het coachingsvak.
Verder lezen ›
22
sep

Training Leren Begeleiden (Mentorentraining) 2021-2022

woensdag 22 september 2021
Op de leerwerkplek is de kwaliteit van een mentor van de leerkracht in opleiding één van de belangrijke succesfactoren voor het slagen van leerkrachten. De mentor vervult de voorbeeldrol wanneer hij of zij een leerkracht in opleiding begeleidt. 

 

  • Hoe zorg je ervoor dat de kwaliteit van de begeleiding van een hoog niveau is?
  • Hoe zorg je ervoor dat de leerkracht in opleiding een goede ontwikkeling doormaakt?
  • Op welke wijze kun jij als mentor de lerende leerkracht effectief begeleiden?

Verder lezen ›
7
okt

Supervisie voor coaches 2021-2022

donderdag 07 oktober 2021
De Lucas Academie organiseert supervisiebijeenkomsten voor coaches. Zo maken we gebruik van elkaars deskundigheid bij het coachen en begeleiden van collega’s in de school. De kern van het supervisietraject is de casusbehandeling van de deelnemers.
Verder lezen ›
19
jan

Leraar in beeld 2021-2022

woensdag 19 januari 2022
Deze training is voor begeleiders, die met behulp van videobeelden uit de praktijk, zicht willen krijgen op wat er in de interactie tussen leerkracht en leerling(en) gebeurt.
Verder lezen ›
26
jan

Tools voor de coach 2021-2022

woensdag 26 januari 2022
Zijn je coachklanten tevreden, maar twijfel je zelf wel eens aan wat je doet? Of werk je veel vanuit ‘eigen-wijsheid’ en gezond verstand en zoek je handvatten om beter zicht te krijgen op het probleem van de ander?
Verder lezen ›
9
mrt

Conflict coaching 2021-2022

woensdag 09 maart 2022
‘Niemand is een klier voor zijn plezier.’ Meer dan zestig procent van het ziekteverzuim is gebaseerd op klachten die te maken hebben met conflicten op het werk. Mensen hebben het niet graag over conflicten. Een conflict wordt vaak ervaren als iets negatiefs. Toch ontstaan ze elke dag en kunnen, indien juist gehanteerd, op een positieve manier bijdragen aan de samenwerking.  
Verder lezen ›