Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Activiteiten PO & VO.

11
jan

Begeleiden van nieuwkomers op school

donderdag 11 januari 2024
Geef je les aan nieuwkomers of werk je in een groep waar nieuwkomers zitten? Dan sta je voor een mooie, maar ook pittige uitdaging. Je komt in nieuwe situaties terecht en hebt vast een hoop vragen. Bijvoorbeeld: hoe begeleid of ondersteun ik het taalverwervingsproces en de sociaal-emotionele ontwikkeling bij nieuwkomers? En hoe werk ik daarin samen met ouders? En welke kennis heb ik nodig over meertaligheid, cultuurverschillen en het begeleiden van leerlingen met ingrijpende ervaringen?
Verder lezen ›
18
jan

Begeleiden van nieuwkomers op school (voor onderwijsondersteuners)

donderdag 18 januari 2024
Werk jij in een groep waar nieuwkomers zitten? Dan sta je voor een mooie, maar ook pittige uitdaging. Je komt in nieuwe situaties terecht en hebt vast een hoop vragen. Bijvoorbeeld: hoe begeleid of ondersteun ik het taalverwervingsproces en de sociaal-emotionele ontwikkeling bij nieuwkomers? En hoe werk ik daarin samen met ouders? En welke kennis heb ik nodig over meertaligheid, cultuurverschillen en het begeleiden van leerlingen met ingrijpende ervaringen?
Verder lezen ›
7
feb

Pitch studiebezoeken aanvragen schooljaar 24-25

woensdag 07 februari 2024
Lucas Onderwijs heeft van Erasmusplus voor de PO-scholen een accreditatie ontvangen.

Tijdens deze middag worden de mogelijkheden van de accreditatie van Erasmus+ binnen Lucas onderwijs nogmaals toegelicht.

 


Verder lezen ›
14
feb

Social Mediatraining LinkedIn en Instagram

woensdag 14 februari 2024

Deze training gaat specifiek in op de kanalen Instagram en LinkedIn. Na een korte uitleg over de kanalen gaan we in op vragen als hoe stel je jouw profiel in? Hoe kan je werken als een team? Hoe werk je met contentkalender en/of planning? 


Verder lezen ›
6
mrt

Bootcamp Burgerschap

woensdag 06 maart 2024
Vanaf eind 2023 worden de conceptkerndoelen voor Burgerschap gepresenteerd door SLO. In deze workshop geven medewerkers van SLO die nauw betrokken zijn geweest bij dit proces, informatie over hoe de kerndoelen tot stand zijn gekomen, wat de kerndoelen inhouden en hoe je ermee aan de slag kan.
Verder lezen ›
9
apr

Thijs Launspach: Asociale media

dinsdag 09 april 2024
Sociale media zijn niet meer uit ons leven weg te denken. We krijgen er allemaal mee te maken: als grootgebruiker, als casual user of als leerkracht die zich zorgen maakt om leerlingen die net iets te verslaafd zijn aan TikTok, Instagram of Twitter. Sociale platforms hebben ons leven in sommige opzichten verrijkt en leuker gemaakt, dat zeker. Maar ze hebben ook een enorme impact op onze mentale gezondheid.
Verder lezen ›
1
aug

Kijk je Rijk

donderdag 01 augustus 2024
Een kijkje bij een ander nemen is niet alleen heel leuk, het kan ook erg nuttig en leerzaam zijn. Tijdens een Kijk-je-Rijk-activiteit wordt een school, bedrijf, organisatie of instelling bezocht. 
Verder lezen ›