Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Activiteiten PO & VO

10
feb

Werkatelier De wereld van gedifferentieerd lesgeven

donderdag 10 februari 2022
Iedere leerling is anders en heeft daarom ook behoefte aan ander onderwijs. Door te differentieren kun je tegemoet komen aan de verschillen tussen leerlingen in de klas. Hun betrokkenheid en prestaties kunnen hierdoor aanzienlijk verbeteren. Dat klinkt mooi, maar hoe stem je je onderwijs als drukbezette docent gemakkelijk af op je leerlingen?
Verder lezen ›
15
feb

Feedback in de klas,verborgen leerkansen: Stijn Vanhoof

dinsdag 15 februari 2022
Hoe zorg je dat de leerling meer leert en jij minder correctiewerk hebt? Effectieve feedback is hierbij het sleutelwoord. Dit webinar geeft je praktische handvatten om zelf meteen mee aan de slag te gaan. 
Verder lezen ›
16
feb

Tweeluik Taalontwikkelingsstoornis

woensdag 16 februari 2022
Een taalontwikkelingsstoornis (TOS) zorgt voor problemen in de communicatieve redzaamheid, wat zich bij kinderen heel verschillend kan uiten. Dat maakt het signaleren soms ook zo lastig. Terwijl een TOS een van de meest voorkomende stoornissen is bij kinderen. In deze training leer je meer over hoe je signalen van een TOS kunt herkennen. Ook de relatie TOS en gedrag, meertaligheid, (leren) lezen, dyslexie, zelfbeeld, motivatie en executieve functies komen aan bod. Een trainingin in twee dagdelen voor leraren en IB'ers in het regulier en speciaal basisonderwijs die willen weten hoe je kinderen met TOS kunt herkennen en verder helpen. 
Verder lezen ›
17
mrt

Training Didactisch coachen en feedback

donderdag 17 maart 2022
Kennismaken met de concrete aanpak van Didactisch Coachen als aanvulling op je bestaande aanpakken? Met behulp van het stellen van leerbevorderende vragen, het geven van effectieve feedback en het beperken van het aantal aanwijzingen, wordt het werken vanuit hoge verwachtingen concreet gemaakt, voor zowel leerlingen als voor volwassenen onderling.
Verder lezen ›
24
mrt

Ontwerpend en onderzoekend leren

donderdag 24 maart 2022
Ook dit jaar biedt Lucas Onderwijs samen met het Wetenschapsknooppunt van de TU Delft en de Maakotheek professionalisering op het gebied van Ontwerpend en Onderzoekend Leren (OOL) en Wetenschap & Techniek (W&T) in het (basis)onderwijs.
Verder lezen ›
5
apr

Webinar Bewegend leren (Fit & Vaardig)

dinsdag 05 april 2022
Door te bewegen terwijl ze leren, worden leerlingen mentaal fitter en fysiek actiever. Hoe pas je bewegend leren toe in het regulier en speciaal basisonderwijs?
Verder lezen ›
11
apr

Formatief Handelen: werken met criteria en rubrics

maandag 11 april 2022
Kwaliteitsbesef is behulpzaam voor de zelfregulatie van leerlingen. Het zorgt ervoor dat feedback beter kan landen èn dat leerlingen elkaar juiste feedback kunnen geven. ‘Kwaliteitsbesef bijbrengen’ als strategie kan jou als docent letterlijk tijd opleveren en is vaak een onmisbaar onderdeel van het onderwijsproces. Ga aan de slag met criteria en rubrics. 
Verder lezen ›