Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Activiteiten PO & VO.

18
sep

Basistraining onderwijsfinanciƫn

maandag 18 september 2023
Heb jij behoefte aan meer inzicht in de financiën van jouw school? Deze basistraining voor (startende) schoolleiders in het PO en VO kan je daarbij helpen. Je bent ook welkom als je behoefte hebt aan een opfrisser op dit vlak.
Verder lezen ›
5
okt

Het Goede Personeelsgesprek

donderdag 05 oktober 2023
In de dagelijkse praktijk en vooral tijdens het voeren van personeelsgesprekken is het de bedoeling dat je je als leidinggevende uitspreekt over het gedrag dat je ziet, in verbinding met de ander. Daarmee heb je de intentie de ander te ontwikkelen. De formele gesprekscyclus verschilt per school. Om het voeren van personeelsgesprekken binnen Lucas Onderwijs te professionaliseren bieden we de training Het Goede (personeels)Gesprek aan.
Verder lezen ›
24
okt

Stafmodule nieuwbouw

dinsdag 24 oktober 2023
Een nieuw schoolgebouw staat er niet van de ene op de andere dag. Het is een traject van jaren, wat een schooldirecteur misschien maar 1x in zijn / haar carrière doorloopt. Een traject waarin de projectleiders nieuwbouw van FZ nauw samenwerken met de schooldirecteur.
Verder lezen ›
9
nov

Stafmodule Contract- & Leveranciersmanagement (CLM)

donderdag 09 november 2023
Voor (decentrale) contracten heeft de school zelf een medewerker met de rol van contractmanager. Meestal is dit de directeur, maar deze rol kan ook bij een andere collega belegd zijn. Als contractmanager is het jouw taak om al deze leveranciers en contracten goed te managen. Om je hierbij te helpen, geven wij je tips en tricks hoe je dit het beste aan kan pakken.
Verder lezen ›
16
jan

Stafmodule Een gezonde en veilige leer- en werkomgeving

dinsdag 16 januari 2024
Deze master class biedt je praktische tips om stapsgewijs knelpunten aan te pakken en preventieve maatregelen te treffen om een veilige en gezonde omgeving te creëren voor zowel leerlingen als medewerkers.

 


Verder lezen ›
31
jan

Oriƫntatie op Management po

woensdag 31 januari 2024
Het vormgeven van je ambitie rondom leiderschap. “Het waarmaken van je ambitie is sterk gerelateerd aan hoe je daar zelf inzit“. Vraag jij je weleens af of een leidinggevende functie iets voor jou is?
Verder lezen ›
29
feb

Stafmodule Duurzaamheid en energieneutrale schoolgebouwen

donderdag 29 februari 2024
Door toe te werken naar energieneutrale schoolgebouwen bouwen we aan de toekomstbestendigheid van onze samenleving. Het verduurzamen van bestaande en nieuwe schoolgebouwen leidt tot een betere luchtkwaliteit, gereguleerde temperaturen in klaslokalen, minder CO2 uitstoot en verminderde opwarming van de aarde. 
Verder lezen ›
5
mrt

Het Goede Personeelsgesprek

dinsdag 05 maart 2024
In de dagelijkse praktijk en vooral tijdens het voeren van personeelsgesprekken is het de bedoeling dat je je als leidinggevende uitspreekt over het gedrag dat je ziet, in verbinding met de ander. Daarmee heb je de intentie de ander te ontwikkelen. De formele gesprekscyclus verschilt per school. Een belangrijk onderdeel daarin is werkgeluk. Om het voeren van personeelsgesprekken binnen Lucas Onderwijs te professionaliseren bieden we de training Het Goede (personeels)Gesprek aan.  
Verder lezen ›