LucasAcademie: een plek waar leren, ontmoeten en creëren samenkomt.
LUCAS ACADEMIE

Activiteiten PO & VO.

18
sep

AI-Conferentie: leren met en over AI

woensdag 18 september 2024
Hoe leren we met AI en over AI in het onderwijs? Samen met AI-experts, onderzoekers en collega’s nemen we je mee in de (laatste) ontwikkelingen en delen good practices. Er is een uitgebreid programma van sprekers en praktische workshops om kennis te maken met AI of om je verder in AI te verdiepen.
Verder lezen ›
1
okt

Visieontwikkeling ICT en Digitale Geletterdheid

dinsdag 01 oktober 2024
In het traject ga je vanuit de visie op onderwijs van jouw school aan de slag met het formuleren of herijken van de visie op ICT en digitale geletterdheid. Nadat de visie is geformuleerd, wordt een eerste aanzet voor een plan op hoofdlijnen voor de komende vier jaar uitgewerkt en een concreet plan voor het komende jaar.
Verder lezen ›
15
okt

Visieontwikkeling Basisvaardigheid Digitale Geletterdheid

dinsdag 15 oktober 2024
Het afgelopen jaar zijn de nieuwe (concept)kerndoelen digitale geletterdheid gepresenteerd. OK&I verzorgt komend jaar twee sessies ter ondersteuning van de  visieontwikkeling voor digitale geletterdheid.    
Verder lezen ›
19
nov

Schrijfsessie "visie op digitale geletterdheid"

dinsdag 19 november 2024
De afgelopen jaren hebben al veel scholen het visiespel van SLO gespeeld met hun team. In de praktijk blijkt het soms best lastig zijn om de uiteindelijke visie op papier te zetten en toe te werken naar een doorlopende leerlijn digitale geletterdheid. Deze schrijfsessie is een vervolg op de bootcamp/ het visietraject.  
Verder lezen ›