Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Activiteiten PO & VO

6
sep

Instructiefilmpjes ict-basisvaardigheden

maandag 06 september 2021
Maak samen met je collega's een verzameling van instructiefilmpjes, passend bij de ICT-basisvaardigheden van je leerlingen. Aan de hand van deze filmpjes moeten zowel leerlingen als leerkrachten in staat zijn zelfstandig met een programma aan de slag te gaan. De belangrijkste basisfuncties worden uitgelegd om leerlingen nieuwsgierig te maken naar andere functies, waarna ze zelfstandig het programma verder verkennen en kunnen inzetten. 
Verder lezen ›
22
sep

Bootcamp Digitale Geletterdheid

woensdag 22 september 2021
Vier scholen nemen deel aan de Bootcamp Digitale geletterdheid die in samenwerking met SLO is ontwikkeld. In vier bijeenkomsten gaan de scholen aan de slag met het samenstellen van een geïntegreerde, doorgaande leerlijn waarbij de visie van de school centraal staat. Kennis en ervaringen uit deze pilot worden gedeeld met andere scholen. 
Verder lezen ›
29
sep

Post-hbo opleiding Digitale geletterdheid & digitale didactiek

woensdag 29 september 2021
Tijdens de post-hbo opleiding Digitale Geletterdheid & Digitale Didactiek van Lucas Onderwijs en Hogeschool Leiden werk je aan je eigen digitale geletterdheid én die van je leerlingen. De opleiding leert je bewustere keuzes te maken bij de inzet van werkvormen en technologie. Met veel creativiteit vertaal jij deze digitale vaardigheden naar de praktijk.
Verder lezen ›
26
okt

Pilot ontwikkelen of herijken visie op ICT

dinsdag 26 oktober 2021
Elke school maakt in meer of mindere mate gebruik van ICT. Een visie op ICT is onmisbaar om als school de juiste keuzes te maken. Daarbij spelen verschillende factoren een rol zoals techniek, financiën, beschikbaarheid digitaal lesmateriaal, deskundigheid of externe factoren. In deze pilot gaan scholen aan de slag om hun visie op onderwijs te vertalen in een visie op ICT. 
Verder lezen ›
6
apr

Onderwijssalon: Digitale geletterdheid, Esis en Snappet 2022

woensdag 06 april 2022
Waar (bijna) iedereen het over eens is, is dat ICT en moderne media een belangrijke rol zullen spelen in het vormgeven van veranderend onderwijs. Daarom is het thema van deze jaarlijkse onderwijssalon: digitale geletterdheid.
Verder lezen ›