Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Activiteiten PO & VO.

11
jan

Begeleiden van nieuwkomers op school

donderdag 11 januari 2024
Geef je les aan nieuwkomers of werk je in een groep waar nieuwkomers zitten? Dan sta je voor een mooie, maar ook pittige uitdaging. Je komt in nieuwe situaties terecht en hebt vast een hoop vragen. Bijvoorbeeld: hoe begeleid of ondersteun ik het taalverwervingsproces en de sociaal-emotionele ontwikkeling bij nieuwkomers? En hoe werk ik daarin samen met ouders? En welke kennis heb ik nodig over meertaligheid, cultuurverschillen en het begeleiden van leerlingen met ingrijpende ervaringen?
Verder lezen ›
18
jan

Richting een visie op inclusiever (passend) onderwijs

donderdag 18 januari 2024
Deze conferentie brengt schoolleiders, intern begeleiders, zorgcoördinatoren en coördinatoren passend onderwijs in het primair én voortgezet onderwijs samen met als gezamenlijk doel: een inclusievere schoolomgeving creëren voor leerlingen.
Verder lezen ›
18
jan

Begeleiden van nieuwkomers op school (voor onderwijsondersteuners)

donderdag 18 januari 2024
Werk jij in een groep waar nieuwkomers zitten? Dan sta je voor een mooie, maar ook pittige uitdaging. Je komt in nieuwe situaties terecht en hebt vast een hoop vragen. Bijvoorbeeld: hoe begeleid of ondersteun ik het taalverwervingsproces en de sociaal-emotionele ontwikkeling bij nieuwkomers? En hoe werk ik daarin samen met ouders? En welke kennis heb ik nodig over meertaligheid, cultuurverschillen en het begeleiden van leerlingen met ingrijpende ervaringen?
Verder lezen ›
7
feb

Pitch studiebezoeken aanvragen schooljaar 24-25

woensdag 07 februari 2024
Lucas Onderwijs heeft van Erasmusplus voor de PO-scholen een accreditatie ontvangen.

Tijdens deze middag worden de mogelijkheden van de accreditatie van Erasmus+ binnen Lucas onderwijs nogmaals toegelicht.

 


Verder lezen ›
14
feb

Social Mediatraining LinkedIn en Instagram

woensdag 14 februari 2024

Deze training gaat specifiek in op de kanalen Instagram en LinkedIn. Na een korte uitleg over de kanalen gaan we in op vragen als hoe stel je jouw profiel in? Hoe kan je werken als een team? Hoe werk je met contentkalender en/of planning? 


Verder lezen ›
20
mrt

Gedragsparade (po)

woensdag 20 maart 2024
Hoe ga jij om met ongewenst gedrag in de klas? Laat je tijdens deze Gedragsparade inspireren en leer meer te relativeren. Met aandacht voor gedrag van jonge kinderen, (pre)pubers, groepsdynamiek, activerende werkvormen en nog veel meer. Voor pedagogisch medewerkers en ondersteuners worden ook workshops aangeboden.

 


Verder lezen ›
9
apr

Thijs Launspach: Asociale media

dinsdag 09 april 2024
Sociale media zijn niet meer uit ons leven weg te denken. We krijgen er allemaal mee te maken: als grootgebruiker, als casual user of als leerkracht die zich zorgen maakt om leerlingen die net iets te verslaafd zijn aan TikTok, Instagram of Twitter. Sociale platforms hebben ons leven in sommige opzichten verrijkt en leuker gemaakt, dat zeker. Maar ze hebben ook een enorme impact op onze mentale gezondheid.
Verder lezen ›
28
mei

KC dag

dinsdag 28 mei 2024
Een KC dag van en voor Lucas Onderwijs en hun opvangpartners. Voor iedereen die bezig is met of denkt aan vorming van een kindcentrum. Met inspiratiesessies, workshops en ruimte voor ontmoeting en uitwisseling met collega's uit de praktijk.
Verder lezen ›
1
aug

Kijk je Rijk

donderdag 01 augustus 2024
Een kijkje bij een ander nemen is niet alleen heel leuk, het kan ook erg nuttig en leerzaam zijn. Tijdens een Kijk-je-Rijk-activiteit wordt een school, bedrijf, organisatie of instelling bezocht. 
Verder lezen ›