LucasAcademie: een plek waar leren, ontmoeten en creƫren samenkomt.
LUCAS ACADEMIE

Activiteiten PO & VO.

5
sep

Begeleiden van nieuwkomers op school

donderdag 05 september 2024
Geef je les in een groep waar nieuwkomers zitten? Dan is dit traject iets voor jou. Leer meer over hoe je het taalverwervingsproces en de sociaal-emotionele ontwikkeling stimuleert. En vergroot je kennis over meertaligheid, cultuurverschillen en het begeleiden van leerlingen met trauma.
Verder lezen ›
5
sep

Begeleiden van nieuwkomers op school (OOP)

donderdag 05 september 2024
Geef je les aan een groep waar nieuwkomers zitten? Dan is dit traject iets voor jou. Leer meer over hoe je het taalverwervingsproces en de sociaal-emotionele ontwikkeling stimuleert. En vergroot je kennis over meertaligheid, cultuurverschillen en het begeleiden van leerlingen met trauma.
Verder lezen ›
14
okt

Van stress naar succes, breinbewust leren in tijden van druk met Margriet Sitskoorn

maandag 14 oktober 2024
LucasAcademie en SCO Delft organiseren een avond met: Margriet Sitskoorn. Ontdek de invloed van stress op ons brein. Hoe beïnvloedt stress leerlingen die in armoede leven, een echtscheiding doormaken, een sterfgeval of andere gebeurtenissen meemaken? En wat betekent stress voor de perfectionistische leerling?
Verder lezen ›
10
dec

Meetup: Impact van internationaliseren

dinsdag 10 december 2024
Internationalisering kan van grote waarde zijn voor de staff mobility. Jaarlijks presenteren scholen van Lucas Onderwijs die naar het buitenland zijn geweest hun ervaringen aan collega's. Wat is de impact van internationalisering op mij als leraar, schoolleider, mijn leerlingen, mijn collega's en mijn team? 
Verder lezen ›
1
aug

Kijk je Rijk 2024-2025

vrijdag 01 augustus 2025
Een kijkje bij een ander nemen is niet alleen heel leuk, het kan ook erg nuttig en leerzaam zijn. Tijdens een Kijk-je-Rijk-activiteit wordt een school, bedrijf, organisatie of instelling bezocht. 
Verder lezen ›