Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Activiteiten

19
feb

Kijk je Rijk: Omgaan met diversiteit op het Edith Stein College

woensdag 19 februari 2020
Veel scholen krijgen een steeds diversere populatie. Dit zorgt voor nieuwe uitdagingen voor leraren en schoolleiders. Tijdens deze Kijk je Rijk laat het Edith Stein College zien hoe de school met deze uitdagingen omgaat en hiermee kansengelijkheid probeert te vergroten.
Verder lezen ›
24
mrt

Mensenbieb: leen een levend boek

dinsdag 24 maart 2020
Het is veel interessanter om mét iemand te praten dan om over iemand te praten.

Op 24 maart komt de Mensenbieb naar Lucas Onderwijs!

 

De Mensenbieb is een bibliotheek… met mensen. Hier ‘leen’ je levende boeken. Deze boeken zijn mensen die je normaal niet zo snel zou spreken. Iemand die afwijkt van de ‘norm’ en daardoor de kans loopt anders benaderd, buitengesloten of gediscrimineerd te worden. Dus heb je wel eens een meningsverschil ervaren door cultuurverschil? Of vind je het lastig om met een leerling uit jouw klas te praten over zijn of haar delinquente ouder te praten? Vragen die je het liefst bij iemand kwijt wil die er verstand van heeft of het zelf is. Dit kan in de Mensenbieb!
Verder lezen ›

3
jun

Kijk je Rijk: Kind inclusie, leerlingen beslissen mee op Zorgvliet

woensdag 03 juni 2020
Leren keuzes maken en een eigen mening leren vormen, zijn essentiële vaardigheden voor leerlingen om te kunnen functioneren in de maatschappij. Hoe leren leerlingen deze vaardigheden? Krijgen leerlingen thuis de ruimte om deze vaardigheden te ontwikkelen? Op Zorgvliet wordt op verschillende manieren aandacht besteed aan kind inclusie. Ben jij benieuwd hoe zij dit doen? Kom dan naar de Kijk je Rijk op Zorgvliet! 
Verder lezen ›