Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Leerarrangement Kindcentrum van de Toekomst

donderdag 22 september 2022
Voor onze schoolleiders, mt-leden én leidinggevenden uit de kinderopvang organiseren we in schooljaar 2022-2023 het maatwerktraject: Leerarrangement Kindcentrum van de Toekomst. Het doel van dit leerarrangement is om deelnemers te ondersteunen in hun ontwikkeling bij het vormgeven van hun Kindcentrum. Daarbij maakt het niet uit in welk stadium het Kindcentrum zich bevindt. Zowel voor starters als voor leidinggevenden die al op weg zijn met hun Kindcentrum is dit leerarrangement interessant.

Het arrangement bestaat uit een startanalyse (interview), acht opleidingsdagen, individuele coaching, collegiale consultatie en optioneel zogenaamde ‘praktijklabs’ op het IKC. Ook is er de optie om een individueel ontwikkelassessment te krijgen (Impact Monitor). De doorlooptijd is ongeveer 10 maanden.

 

Tijdens het leerarrangement komen verschillende aspecten aan bod die van belang zijn bij de ontwikkeling van kindcentra. Leiderschap, zowel persoonlijk leiderschap als leidinggeven binnen een Kindcentrum, is een centraal thema. Andere thema’s zijn: visie & strategie, bedrijfsvoering, wet- en regelgeving en financiën en Cultuur(verandering) en innovatie.

 

Lesdata

22 september 2022

11 oktober 2022

24 november 2022

15 december 2022

17 januari 2023

14 februari 2023

24 maart 2023

21 april 2023 

 

Opmerking:

Het betreft een door het Schoolleidersregister geaccrediteerde opleiding, deelnemende schoolleiders kunnen zich hiermee herregisteren op 4 thema’s. Voorwaarde is in dat geval dat je een portfolio oplevert. Je kunt ook deelnemen zonder herregistratie.

 

Interesse? Op 1 juni, tijdens de KC dag,  is er een inspiratiesessie waarin Bureau Kikken vertelt over het leerarrangement en je al kunt ervaren hoe er wordt gewerkt.

 

 

 

Leervoorkeuren

Lees meer over 'Voorkeuren van leren'
Participeren
Participeren
Kennis verwerven
Kennis verwerven
Oefenen
Oefenen

NPO

Lees meer over Nationaal programma onderwijs

F

Randvoorwaarden

Bijeenkomst

Trainer: Dianne Beunk en Henriëtte Kikken van Bureau Kikken (www.bureaukikken.nl)
Tijd: 09.00 - 17.00 uur
Locatie: Saffierhorst 105 te Den Haag
Doelgroep: Schoolleiders, mt-leden én leidinggevenden uit de kinderopvang
Kosten: De kosten per deelnemer zijn € 5.097,-
Annuleren: Let op: bij niet tijdig annuleren worden kosten in rekening gebracht! 
Meld je aan