Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Stafmodule Duurzaamheid en energieneutrale schoolgebouwen

donderdag 29 februari 2024
Ga als schooleider zelf en concreet met duurzaamheid aan de slag en volg deze stafmodule ter inspiratie. In navolging op een succesvolle sessie tijdens de Koersbijeenkomst in september 2023 over duurzaamheid, krijg je tijdens deze bijeenkomst een introductie over dit onderwerp. Wat is energieneutraal precies en wat doet de afdeling FZ al en wat kun je de komende jaren verwachten?

Door toe te werken naar energieneutrale schoolgebouwen bouwen we aan de toekomstbestendigheid van onze samenleving. Het verduurzamen van bestaande en nieuwe schoolgebouwen leidt tot een betere luchtkwaliteit, gereguleerde temperaturen in klaslokalen, minder CO2 uitstoot en verminderde opwarming van de aarde. 

 

Energieneutrale schoolgebouwen in 2040, dat is het streven van de Gemeente Den Haag! Veel schoolgebouwen zijn verouderd, waardoor een ongezond leerklimaat de overhand heeft. Dit heeft effect op de leerprestaties van schoolgaande kinderen. Zo is het in veel klaslokalen in de zomer te warm en ‘s winters te koud. Ook worden in lokalen regelmatig te hoge concentraties CO2 gemeten. Hiermee staan verouderde gebouwen ook het leren en de ontwikkeling van onze kinderen in de weg.

 

Maar wat betekent dit nu voor jouw school, wat doet de afdeling Facilitaire zaken al aan verduurzamen en wat kunnen jullie de komende jaren verwachten?

 

Onderwerpen die aan bod komen:

  • - Introductie in duurzaamheid
  • - Wat is energieneutraal?
  • - Wat doet de afdeling FZ al en wat kan je de komende jaren verwachten?


Leervoorkeuren

Lees meer over 'Voorkeuren van leren'
Kennis verwerven
Kennis verwerven
Ontdekken
Ontdekken

Bijeenkomst

GEANNULEERD
Trainer: Martijn Witte en Marieke Bosdijk, afdeling Facilitaire Zaken Stafbureau Lucas Onderwijs
Tijd: 10.00 uur - 12.00 uur
Locatie: Bureau Lucas Onderwijs, Saffierhorst 105 te Den Haag
Doelgroep: Directeuren en andere geïnteresseerden, werkzaam bij Lucas Onderwijs
Kosten: Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten voor de deelnemers verbonden. 
Annuleren:
Annulering tot 1 week voor de bijeenkomst is kosteloos, hierna zal €25,- in rekening worden gebracht bij de school voor reeds gemaakte kosten.
Helaas, inschrijven is niet meer mogelijk!