Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Verdiepingstraining verzuimgesprekken: omgaan met psychische klachten van medewerkers

donderdag 24 november 2022
Deze verdiepende training sluit aan op de basis verzuimtraining. De training is voor leidinggevenden die te maken hebben met een stijging van het ziekteverzuim en met actuele trends daarin zoals complexe verzuimdossiers en een toename van psychische klachten. 

Momenteel heeft meer dan de helft van het verzuim een psychische achtergrond. Ook de communicatie en vastlegging rondom verzuim in het kader van de AVG zal aan de orde komen. De rol van de bedrijfsarts en de rol van de leidinggevende als casemanager zijn en blijven cruciaal bij de begeleiding van langdurige zieke werknemers. Door het aanbieden van een vervolgtraining krijgen de casemanagers meer inzicht en handvatten om complexe dossiers zo goed mogelijk te begeleiden.

 

Intervisie

voor wie dat wenst is er ook een mogelijkheid om deel te nemen aan een intervisiegroep. Die komt na de vervolgtraining 1 dagdeel bij elkaar om specifieke casussen te behandelen en te bespreken. Dit onderdeel is facultatief. Geef je interesse aan bij Sandra Hoofs.

Leervoorkeuren

Lees meer over 'Voorkeuren van leren'
Kennis verwerven
Kennis verwerven
Oefenen
Oefenen

Bijeenkomst

Trainer: Falke & Verbaan
Tijd: 9.00 - 12.30
Locatie: Lucas Onderwijs, Saffierhorst 105, Den Haag
Doelgroep: Leidinggevenden po en vo en leidinggevenden Stafbureau bij Lucas Onderwijs
Kosten: Er zijn voor deelnemers geen kosten verbonden aan deze activiteit.
Annuleren: Annulering tot 1 week voor de bijeenkomst is kosteloos, hierna zal €25,- in rekening worden gebracht bij de school voor reeds gemaakte kosten.
Meld je aan