Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Startende Teamleiders

donderdag 07 april 2022
In deze training ben je twee keer een dag uit de school om met gelijkgestemden jouw persoonlijk leiderschap te ontwikkelen en met en van elkaar te leren over je veranderende rol binnen een team. Tijdens de intervisie is er ook ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. Vanuit enkele theoretische modellen gaan we je helpen je kennis om te zetten in actie.

De training bestaat uit twee dagen: 7 april en 12 mei. Op de eerste dag maak je kennis met enkele modellen over leiderschap en ontdek je wat dit over jou zegt. Door middel van oefeningen doe je ervaring op met het in zetten van jouw kwaliteiten en ontdek je ook je valkuilen. Tijdens de tweede dag zoomen we in op gespreksmodellen die je kunt gebruiken bij het voeren van, lastige, gesprekken. Op beide dagen speelt intervisie een belangrijke rol en is er ruimte voor zaken die bij jou, in jouw team spelen.

 

Voor wie

Je bent recent (1-3 jaar) benoemd tot teamleider en hebt in je functie o.a. te maken met (het ontwikkelen en) het uitvoeren van beleid en het voeren van functioneringsgesprekken. Je bent nieuwsgierig naar je eigen leiderschap en wilt daarop reflecteren om er zodoende verder in te groeien.

 

Begeleiders:

De training wordt gegeven door twee ervaren schoolleiders die beiden een coachopleiding hebben gevolgd.

Leervoorkeuren

Lees meer over 'Voorkeuren van leren'
Participeren
Participeren
Kennis verwerven
Kennis verwerven
Oefenen
Oefenen

Bijeenkomst

Trainer: Annette Oosten, conrector Stanislascollege Westplantsoen en Ellen Waale adjunct directeur ISW Hoogeland
Tijd: 09.00 - 16.30 uur, inclusief lunch
Locatie: Lucas Onderwijs, Saffierhorst 105 in Den Haag
Doelgroep: Teamleiders in het vo
Meld je aan