Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Een nieuw jaar vol ontwikkeling

Laatste aanpassing: 2021-08-26 11:04:02
Schooljaar 2021 - 2022 belooft weer een jaar vol ontwikkeling!

Of je nu een startende leraar of schoolleider bent of al jaren in het onderwijs werkt, met het programma van de LucasAcademie maak je een eigen professionaliseringsprogramma op maat. Kijk bij de themalijnen waar jouw interesse ligt. Op elke school ligt ook een papieren versie van ons jaarprogramma. Deze uitgave kun je hier downloaden. 

 

Nieuw dit jaar: selecteer op onderwijstype om snel bij de voor jou relevante activiteiten uit te komen. 

 

Komende activiteiten

26
okt

Pilot ontwikkelen of herijken visie op ICT

dinsdag 26 oktober 2021
Elke school maakt in meer of mindere mate gebruik van ICT. Een visie op ICT is onmisbaar om als school de juiste keuzes te maken. Daarbij spelen verschillende factoren een rol zoals techniek, financiën, beschikbaarheid digitaal lesmateriaal, deskundigheid of externe factoren. In deze pilot gaan scholen aan de slag om hun visie op onderwijs te vertalen in een visie op ICT. 
Verder lezen ›
27
okt

Anders kijken naar gedrag in het S(B)O

woensdag 27 oktober 2021
Ben jij werkzaam in het S(B)O als leerkracht, leraarondersteuner of onderwijsassistent? Vraag jij je geregeld af wat jij in jouw rol richting het speciale kind kunt doen om hem/haar verder te helpen? Zoek jij dagelijks naar de uitdaging wat ‘past’? Kom dan naar onze Themaconferentie waarin we tools aanreiken die gericht zijn op de praktijk en direct toepasbaar! 
Verder lezen ›
28
okt

Werkatelier: Aan de slag met executieve functies

donderdag 28 oktober 2021
Hoe stimuleer je de ontwikkeling van executieve functies bij jouw leerlingen? Tijdens twee werkateliers voor leraren in het po en vo, maak je kennis met de term executieve functies en de toepassing daarvan in de onderwijspraktijk. Met behulp van beschikbare materialen stel je op maat jouw eigen pakket aan activiteiten samen, waarmee je meteen aan de slag kan. 
Verder lezen ›
28
okt

Ruimte voor leiderschap

donderdag 28 oktober 2021
In een rustgevende omgeving bezig zijn met jouw leiderschap, samen met collega's die zich in dezelfde fase van hun loopbaan bevinden. Voor schoolleiders in hun derde tot vijfde jaar in een eindverantwoordelijke rol en ervaren adjunct-directeuren organiseren we een tweedaagse als opmaat naar een zelfstandige intervisiegroep.
Verder lezen ›
3
nov

Werkatelier Po√ęzie: met Hans en Monique Hagen

woensdag 03 november 2021

Poëzie helpt je om woorden te vinden bij bijzondere gebeurtenissen in het leven: liefde, geboorte of dood. Voor elke dag is een passend vers te vinden! Gedichten geven stof voor verrassende gesprekken. Door te spelen met poëzie vergroot je het taalbegrip, het taalgevoel en de woordenschat van kinderen en prikkel je de fantasie en verbeeldingskracht.


Verder lezen ›

Toon volledige kalender ›
De Lucas Academie is het platform waarop dit kan worden gedeeld en waarop van elkaar kan worden geleerd. De meeste activiteiten van de Lucas Academie worden dan ook door onze eigen collega’s verzorgd, zodat de kennisoverdracht altijd diep geworteld is in de dagelijkse praktijk van het onderwijs.

Themalijnen

Kijk op leren
Gedrag
Digitale geletterdheid 
Lezen
Coaching
Leiderschaps-

ontwikkeling