Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Nieuwe jaarprogramma in ontwikkeling

Laatste aanpassing: 2022-03-29 15:44:41
De komende maanden zijn we druk bezig met de invulling van het nieuwe jaarprogramma. Met dank aan jullie input gaan we er weer een mooi programma van maken. Begin juli vinden jullie het nieuwe aanbod op deze site.

 

De Koersbeweging 2022 van Lucas Onderwijs is vier jaar geleden uitgezet. In 'Lucas op Koers' worden prachtige verhalen uit de praktijk van onze scholen gedeeld. Met successen en geleerde lessen.

 

 

 

Komende activiteiten

30
mei

Bijeenkomst leerlingvolgsysteemtoetsen

maandag 30 mei 2022
Veel scholen zijn op dit moment aan het heroverwegen met welke leerlingvolgsysteemtoetsen ze de komende jaren de cognitieve ontwikkeling van de leerlingen willen volgen. Tijdens deze bijeenkomst komen aanbieders informatie geven over hun (vernieuwde) leerlingvolgsysteemtoetsen in het PO. 
Verder lezen ›
31
mei

Module Klachtenprocedure

dinsdag 31 mei 2022
Wanneer een ouder of een medewerker ontevreden is, kan diegene een klacht indienen. Als leidinggevende is het daarom goed om te weten hoe de klachtenprocedure bij Lucas Onderwijs verloopt en wat jouw rol hierin is. Hoe ga je om met de klacht en met diegene die de klacht heeft ingediend?
Verder lezen ›
1
jun

Onderwijssalon: Digitale geletterdheid, Esis en Snappet 2022

woensdag 01 juni 2022
Waar (bijna) iedereen het over eens is, is dat ICT en moderne media een belangrijke rol zullen spelen in het vormgeven van veranderend onderwijs. Daarom is het thema van deze jaarlijkse onderwijssalon: Thematisch aan de slag met digitale geletterdheid. Zoals gebruikeijk zijn er ook workshops over Snappet en Esis.
Verder lezen ›
1
jun

KC dag: Bouw samen aan dagprogramma's

woensdag 01 juni 2022
Ga kathedralen bouwen, ontmoet en inspireer elkaar!

Een KC dag van en voor Lucas Onderwijs en hun opvangpartners. Voor iedereen die bezig is met of denkt aan vorming van een kindcentrum. Met een inspiratiesessie van Daan Quakernaat, informatieve werksessies, ruimte voor ontmoeting en uitwisseling en voorbeelden van collega's uit de praktijk.
Verder lezen ›

2
jun

LeerCirkel (voor leraren en coördinatoren po/vo) 2022

donderdag 02 juni 2022
Ben jij iemand die zich verder wil ontwikkelen op het gebied van leiderschap? Het leertraject De LeerCirkel biedt jou de kans om onder begeleiding van ervaren leidinggevenden je leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen.
Verder lezen ›
Toon volledige kalender ›
De Lucas Academie is het platform waarop dit kan worden gedeeld en waarop van elkaar kan worden geleerd. De meeste activiteiten van de Lucas Academie worden dan ook door onze eigen collega’s verzorgd, zodat de kennisoverdracht altijd diep geworteld is in de dagelijkse praktijk van het onderwijs.

Themalijnen

Kijk op leren
Gedrag
Digitale geletterdheid 
Lezen
Coaching
Leiderschaps-

ontwikkeling