Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Activiteiten

24
mrt

Puberbrein en onderwijs: Eveline Crone

woensdag 24 maart 2021
Hoe bereiden we jongeren voor op de toekomst, hoe maken we gebruik van de enorme creativiteit van de nieuwe generatie? Tijdens deze meesterlijke ontmoeting met Eveline Crone krijg je inzicht in het puberbrein: hoe ontwikkelt het puberbrein zich en wat is de invloed hiervan op de keuzes die leerlingen maken? En hoe werkt corona door in de ontwikkeling van jongeren?
Verder lezen ›
1
apr

Webinar opbrengstgericht werken met RTTI

donderdag 01 april 2021
Stanislascollege Krakeelpolderweg werkt sinds twee jaar volgens het onderwijsconcept opbrengstgericht werken. Met RTTI maken zij de leerprocessen van leerlingen inzichtelijk. De evaluatiemomenten geven het onderwijsteam, de leerlingen en ouders concrete informatie. Deze informatie gebruiken de docenten om leerlingen heel gericht leerstrategieën aan te reiken.  
Verder lezen ›
22
sep

Leren zichtbaar maken in de klas... hoe doe je dat?

woensdag 22 september 2021
Ben jij nieuwsgierig wat Leren zichtbaar maken (John Hattie) inhoudt? Tijdens de conferentie Leren zichtbaar maken in de klas… hoe doe je dat? vertelt Joost Maarschalkerweerd aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden hoe dit eruit kan zien. Hoe betrek je leerlingen, wat is goede feedback en wat is een zichtbaar lerende leraar?
Verder lezen ›