Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Activiteiten

10
mrt

Handelingsgericht Werken (HGW)

woensdag 10 maart 2021
Handelingsgericht Werken (HGW) biedt een heldere en positieve handreiking voor leerkrachten, intern begeleiders en directies.In deze training over passend onderwijs bespreken we de herziene uitgangspunten en recente ontwikkelingen van Handelingsgericht Werken.
Verder lezen ›
17
mrt

Themaconferentie omgaan met opvallend gedrag tijdens en na corona

woensdag 17 maart 2021
Opvallend gedrag tijdens en na coronatijd...we hebben er allemaal mee te maken. Hoe bouw je nu de scholen weer open zijn de mini-samenleving in je klas weer op? Hoe veerkrachtig zijn jouw leerlingen en wat kan jij als leraar doen om deze veerkracht te stimuleren? Steven Pont neemt je mee tijdens deze interactieve themaconferentie.
Verder lezen ›
24
mrt

Puberbrein en onderwijs: Eveline Crone

woensdag 24 maart 2021
Hoe bereiden we jongeren voor op de toekomst, hoe maken we gebruik van de enorme creativiteit van de nieuwe generatie? Tijdens deze meesterlijke ontmoeting met Eveline Crone krijg je inzicht in het puberbrein: hoe ontwikkelt het puberbrein zich en wat is de invloed hiervan op de keuzes die leerlingen maken? En hoe werkt corona door in de ontwikkeling van jongeren?
Verder lezen ›
21
apr

Workshop 'Gedrag' voor onderwijsassistenten

woensdag 21 april 2021
Als onderwijsassistent in het po heb je te maken met een grote diversiteit aan kinderen en allerlei soorten uitdagingen. Kom naar een praktijkgerichte themaconferentie over Gedrag. Wegens succes herhaald! Vol met inzichten en praktische tips.
Verder lezen ›