Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Activiteiten

7
okt

De Gelukkige Klas: Inductieprogramma voor startende leraren

woensdag 07 oktober 2020
Als startende leerkracht zit je met veel vragen. Vaak kun je bij je collega’s terecht, maar het is ook fijn om je ervaringen te delen met andere starters. In De Gelukkige Klas gaan we aan de slag met vraagstukken die je als startende leerkracht tegen kunt komen.
Verder lezen ›
14
okt

Workshop 'Gedrag' voor onderwijsassistenten

woensdag 14 oktober 2020
Als onderwijsassistent in het po heb je te maken met een grote diversiteit aan kinderen en allerlei soorten uitdagingen. Kom naar een praktijkgerichte themaconferentie over Gedrag. Wegens succes herhaald! Vol met inzichten en praktische tips.
Verder lezen ›
27
okt

Straatcultuur in school: Iliass el Hadioui

dinsdag 27 oktober 2020
Hoe ga je als school om met leerlingen die opgroeien tussen botsende codes van thuis, school en straat? Socioloog Iliass El Hadioui ontwikkelde de filosofie van De Transformatieve School die leraren helpt omgaan met straatgedrag op school. Tijdens een Q & A spreken wij met hem over de thuiscultuur, de straatcultuur en de schoolcultuur, elk met een eigen dynamiek en ‘sociale ladders’. 
Verder lezen ›
29
okt

Groepsdynamiek

donderdag 29 oktober 2020
In iedere groep zijn er groepsprocessen. Van een groep kan een positieve of een negatieve invloed uitgaan. Wat houdt groepsdynamiek in en hoe zorg je voor een positieve  groepsdynamiek? Actief aan de slag met de groepssfeer in je eigen groep!
Verder lezen ›
4
nov

Themaconferentie omgaan met opvallend gedrag - editie 1

woensdag 04 november 2020
Opvallend gedrag...we hebben er allemaal mee te maken. Samen met het leernetwerk Gedrag organiseren we een themaconferentie over dit onderwerp. 
Verder lezen ›
13
jan

Anders kijken naar gedrag in het S(B)O

woensdag 13 januari 2021
Ben jij werkzaam in het SO of SBO als leerkracht, leraarondersteuner of onderwijsassistent? En vraag jij je geregeld af wat jij in jouw rol richting het speciale kind kunt doen om hem/haar verder te helpen? Zoek jij dagelijks naar de uitdaging wat ‘past’? Kom dan naar onze Themaconferentie waarin we tools aanreiken rondom emotiemanagement, grensoverschrijdend gedrag, kindgesprekken en meer. 
Verder lezen ›
10
feb

Opvallend gedrag in het PRO/VSO

woensdag 10 februari 2021
Als leraar of leraarondersteuner in het Praktijkonderwijs en het Voortgezet Speciaal onderwijs ben jij een echte professional. Hoe ga jij om met opvallend gedrag? In deze themaconferentie gaan we in op achterliggende oorzaken en de onderwijsbehoeften voor bijvoorbeeld faalangstige leerlingen. En welke rol kunnen ‘actieve werkvormen & bewegen’ bij opvallend gedrag spelen? 
Verder lezen ›
10
mrt

Handelingsgericht Werken (HGW)

woensdag 10 maart 2021
Handelingsgericht Werken (HGW) biedt een heldere en positieve handreiking voor leerkrachten, intern begeleiders en directies.In deze training over passend onderwijs bespreken we de herziene uitgangspunten en recente ontwikkelingen van Handelingsgericht Werken.
Verder lezen ›
17
mrt

Themaconferentie omgaan met opvallend gedrag - editie 2

woensdag 17 maart 2021
Opvallend gedrag...we hebben er allemaal mee te maken. Samen met het leernetwerk Gedrag organiseren we een tweede themaconferentie over dit onderwerp. 
Verder lezen ›
24
mrt

Puberbrein en onderwijs: Eveline Crone

woensdag 24 maart 2021
Hoe bereiden we jongeren voor op de toekomst, hoe maken we gebruik van de enorme creativiteit van de nieuwe generatie? Tijdens deze meesterlijke ontmoeting met Eveline Crone krijg je inzicht in het puberbrein: hoe ontwikkelt het piberbrein zich en wat is de invloed hiervan op de keuzes die leerlingen maken? 
Verder lezen ›