Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Masterclass kansengelijkheid in het onderwijs

dinsdag 25 juni 2019
 

In de masterclass SWITCHEN en KLIMMEN, over de transformatie van het podium, de coulissen en de kleedkamer binnen een stedelijke schoolcultuur zal Iliass el Hadioui dieper ingaan op de effecten van een (super-)diverse leefwereld in een stedelijke omgeving op de school- en instellingscultuur. 

 

In het bijzonder gaat hij in op het switchgedrag van leerlingen en studenten tussen de wereld binnen en buiten de leeromgeving. Dit switchen kan soms leiden tot onzekerheid en demotivatie in het klaslokaal of de collegezaal. El Hadioui laat vervolgens zien hoe jongeren, ondanks deze mis-match tussen de leefwerelden, veerkrachtigheid kunnen ontwikkelen en komen tot de self efficacy – het geloof in eigen kunnen - om de onderwijsladder te ervaren als hun ladder en deze te beklimmen. Kansengelijkheid binnen het onderwijs is daarmee niet alleen een kwestie van stelselwijzigingen maar ook van een mentale shift bij studenten en professionals en een cultuuromslag binnen onderwijsinstellingen.

 

Deze masterclass is speciaal voor leidinggevenden bij Lucas Onderwijs.

 

Op 15 april organiseerde Lucas Onderwijs een diner pensant over kansengelijkheid. Lees hier een rapportage over deze bijzondere avond

 

Deze activiteit past bij het koersthema: kansengelijkheid 

Leervoorkeur

Kennis verwerven
Kennis verwerven

Lees meer over 'Voorkeuren van leren' ›


Bijeenkomst

Trainer: Stads- en onderwijssocioloog Iliass El Hadioui is als wetenschappelijk docent verbonden aan de Erasmus Universiteit. Hij is programmaleider binnen het cultuurveranderingsprogramma 'De transformatieve school.'
Tijd: 9.30 - 12.00 uur met aansluitend een lunch
Locatie: Van der Valk in Nootdorp
Doelgroep: Leidinggevenden in het po en vo
Kosten: Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst
Annuleren: Steeds vaker krijgen we afmeldingen op de dag van de bijeenkomst, of komen collega's niet opdagen zonder afmelding. Er zijn dan al allerlei kosten gemaakt. Mocht je onverhoopt toch niet kunnen komen, meld je dan tijdig af (een week van tevoren). Uiteraard kan het  gebeuren dat er calamiteiten zijn in de persoonlijke sfeer of op de school. Dan is het prettig om in ieder geval een afmelding met een korte reden te ontvangen.  
Meld je aan