Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Activiteiten PO & VO

3
nov

Werkatelier Po√ęzie: met Hans en Monique Hagen

woensdag 03 november 2021

Poëzie helpt je om woorden te vinden bij bijzondere gebeurtenissen in het leven: liefde, geboorte of dood. Voor elke dag is een passend vers te vinden! Gedichten geven stof voor verrassende gesprekken. Door te spelen met poëzie vergroot je het taalbegrip, het taalgevoel en de woordenschat van kinderen en prikkel je de fantasie en verbeeldingskracht.


Verder lezen ›

24
nov

Werkatelier Instapo√ęzie: het combineren van woord & beeld po/vo

woensdag 24 november 2021
In dit werkatelier leer je van alles over Instagrampoëzie en de bekende dichters op Instagram. Je krijgt concrete handvatten aangereikt om Instapoëzie te schrijven en over deze nieuwe vorm te doceren. Het werkatelier is geschikt voor zowel Instagramgebruikers als mensen zonder Instagramaccount.
Verder lezen ›
9
feb

Themaconferentie: Leescultuur in de school po

woensdag 09 februari 2022
Deze themaconferentie draait helemaal om lezen! Hoe zorg je ervoor dat leerlingen het leuk vinden om te lezen? Wat kun je doen om een 'leescultuur' te creëren in de klas en in de school? Met inspirerende lezing, verhalen uit de praktijk en praktische workshops om meteen mee aan de slag te gaan.
Verder lezen ›
15
mrt

Werkatelier: leesmotivatie van jongens en meiden in het vo

dinsdag 15 maart 2022
Hoe kun je leerlingen motiveren om te lezen?

En zijn er verschillen in leesmotivatie tussen jongens en meiden? Hoor je jouw leerlingen vaak roepen: 'lezen is saai'? Kom dan naar dit werkatelier voor praktische tips om de leesmotivatie van jouw leerlingen te vergroten.
Verder lezen ›