Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Activiteiten

18
sep

Alumnibijeenkomst Spannend Schoolleiderschap

woensdag 18 september 2019
Heb jij het traject 'Spannend Schoolleiderschap' gevolgd? En wil jij jouw verhaal delen met andere alumni? Kom dan naar deze speciale alumnibijeenkomst.

Waar je tijdens het traject jouw eigen pad bewandeld, creeren we met deze bijeenkomst een moment om van gedachten te wisselen met andere oud-deelnemers van het traject.
Verder lezen ›

23
sep

Intervisie startende schoolleiders po

maandag 23 september 2019
Een aantal keer per jaar komen startende schoolleiders uit het primair onderwijs bij elkaar om op professionele wijze ervaringen uit te wisselen en vraagstukken vanuit de dagelijkse praktijk met elkaar te beantwoorden.
Verder lezen ›
2
okt

Oriëntatie op Management voor het vo

woensdag 02 oktober 2019
Vraag jij je weleens af of een leidinggevende functie iets voor jou is? De Lucas Academie geeft je de kans om dit te onderzoeken in een oriëntatie op management.

 
Verder lezen ›

3
okt

LeerCirkel (voor leraren en coördinatoren po/vo)

donderdag 03 oktober 2019
Ben jij iemand die zich verder wil ontwikkelen op het gebied van leiderschap? Het leertraject De LeerCirkel biedt jou de kans om onder begeleiding van ervaren leidinggevenden je leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen.
Verder lezen ›
10
okt

Reflectiesessie: ‘Wie ben ik en waar sta ik voor' in een veranderende maatschappij (voor leidinggevenden po en vo)

donderdag 10 oktober 2019
In de hectiek die het leiden van een school met zich meebrengt hebben we zelden de luxe even stil te staan en te reflecteren. Reflecteren op de organisatie, maar minstens zo belangrijk op onszelf. Wie ben je en waar sta je voor? Wat zijn je persoonlijke kernwaarden en hoe verhouden deze zich tot de kernwaarden van Lucas Onderwijs? En wat betekent dat voor de dagelijkse praktijk op school en voor de grote maatschappelijke vraagstukken waar wij allen mee te maken hebben? 
Verder lezen ›
15
okt

Verzuimtrainingen voor leidinggevenden

dinsdag 15 oktober 2019
Iedere leidinggevende kan te maken krijgen met verzuim door ziekte van medewerkers. Deze 2-daagse training gaat in op de beïnvloeding van het gedrag rondom ziekteverzuim.

De leidinggevende heeft in het proces rondom ziekteverzuim een regiefunctie: hij/zij regisseert alle acties met betrekking tot preventie, verzuim en re-integratie.
Verder lezen ›

8
jan

Oriëntatie op Management po

woensdag 08 januari 2020
Het vormgeven van je ambitie rondom leiderschap. “Het waarmaken van je ambitie is sterk gerelateerd aan hoe je daar zelf inzit“. Vraag jij je weleens af of een leidinggevende functie iets voor jou is?
Verder lezen ›
11
mrt

Conflict coaching

woensdag 11 maart 2020

‘Niemand is een klier voor zijn plezier’

Meer dan zestig procent van het ziekteverzuim is gebaseerd op klachten die te maken hebben met conflicten op het werk. Mensen hebben het niet graag over conflicten. Een conflict wordt vaak ervaren als iets negatiefs. Toch ontstaan ze elke dag en kunnen, indien juist gehanteerd, op een positieve manier bijdragen aan de samenwerking.  
Verder lezen ›