Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Activiteiten

27
okt

Straatcultuur in school: de vele gezichten van kansenongelijkheid met Iliass el Hadioui

dinsdag 27 oktober 2020
Hoe ga je als school om met leerlingen die opgroeien tussen botsende codes van thuis, school en straat? Socioloog Iliass El Hadioui ontwikkelde de filosofie van De Transformatieve School die leraren helpt omgaan met straatgedrag op school. Tijdens een Q & A spreken wij met hem over de thuiscultuur, de straatcultuur en de schoolcultuur, elk met een eigen dynamiek en ‘sociale ladders’, in de brede contaxt van de scholen.
Verder lezen ›
9
nov

Module ontwikkelingsperspectief voor directies en IB

maandag 09 november 2020
Voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, zijn scholen verplicht om een ontwikkelingsperspectief (OPP) op te stellen. Hierin staat wat het uitstroomprofiel van de leerling is en welke onderwijsdoelen daarbij horen. In deze module gaan we praktisch aan de slag met het opstellen van een ontwikkelingsperspectief en hoe we leerkrachten kunnen helpen bij het opstellen van een ontwikkelingsperspectief.
Verder lezen ›
19
nov

LeerCirkel (voor leraren en coördinatoren po/vo)

donderdag 19 november 2020
Ben jij iemand die zich verder wil ontwikkelen op het gebied van leiderschap? Het leertraject De LeerCirkel biedt jou de kans om onder begeleiding van ervaren leidinggevenden je leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen.
Verder lezen ›
3
mrt

Conflict coaching

woensdag 03 maart 2021
‘Niemand is een klier voor zijn plezier.’ Meer dan zestig procent van het ziekteverzuim is gebaseerd op klachten die te maken hebben met conflicten op het werk. Mensen hebben het niet graag over conflicten. Een conflict wordt vaak ervaren als iets negatiefs. Toch ontstaan ze elke dag en kunnen, indien juist gehanteerd, op een positieve manier bijdragen aan de samenwerking.  
Verder lezen ›
10
mrt

Handelingsgericht Werken (HGW)

woensdag 10 maart 2021
Handelingsgericht Werken (HGW) biedt een heldere en positieve handreiking voor leerkrachten, intern begeleiders en directies.In deze training over passend onderwijs bespreken we de herziene uitgangspunten en recente ontwikkelingen van Handelingsgericht Werken.
Verder lezen ›
24
mrt

Oriëntatie op Management po

woensdag 24 maart 2021
Het vormgeven van je ambitie rondom leiderschap. “Het waarmaken van je ambitie is sterk gerelateerd aan hoe je daar zelf inzit“. Vraag jij je weleens af of een leidinggevende functie iets voor jou is?
Verder lezen ›