Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Activiteiten

31
aug

Webinar Aanvraag tweede tranche inhaal-en ondersteuningsprogramma

maandag 31 augustus 2020
Scholen kunnen weer subsidie aanvragen om eventuele corona-achterstanden weg te werken via de subsidieregeling inhaal- en ondersteuningsprogramma’s onderwijs 2020–2021. Tijdens een webinar geven we informatie over de subsidieregeling en kun je je eigen vragen stellen.
Verder lezen ›
7
sep

HEA informatie - Online

maandag 07 september 2020
De gemeente Den Haag heeft de subsidieregeling HEA aangepast. Hierdoor is er aardig wat veranderd. Daarom organiseren we op verschillende momenten een online bijeenkomst. We informeren we je over de veranderingen en de gevolgen die de aanpassingen hebben voor de aanvraag.
Verder lezen ›
21
sep

Nieuw Onderwijsresultatenmodel

maandag 21 september 2020
De inspectie beoordeelt vanaf dit schooljaar de eindresultaten PO met een nieuw onderwijsresultatenmodel. Het model is gebaseerd op de referentieniveaus 1F en 1S/2F van lezen, taalverzorging en rekenen. Om jullie hierover uitgebreid te informeren wordt een workshop aangeboden voor directeuren en ib’ers.
Verder lezen ›
22
sep

De Kunst van het Veranderen

dinsdag 22 september 2020
Naar aanleiding van het boek "De Kunst van het Veranderen", dat vorig jaar is uitgebracht, zullen dit schooljaar een aantal webinars plaatsvinden. Laat je inspireren door de creatieve veranderingen binnen onze Lucasscholen! 
Verder lezen ›
7
okt

Ambitieuze MT-leden: Veerkracht en Teamcoaching

woensdag 07 oktober 2020
AMT staat voor Ambitieuze MT-leden; dit zijn startende en ervaren adjuncten (mt-leden) en beginnende directeuren die samen verder willen bouwen aan hun eigen leiderschap. Gedurende een aantal bijeenkomsten werken we aan een aanttal thema's. Dit jaar zijn de thema's veerkracht en teamcoaching.
Verder lezen ›
7
okt

Oriëntatie op Management voor het vo

woensdag 07 oktober 2020
Vraag jij je weleens af of een leidinggevende functie iets voor jou is? De Lucas Academie geeft je de kans om dit te onderzoeken in een oriëntatie op management.

 
Verder lezen ›

27
okt

Straatcultuur in school: Iliass el Hadioui

dinsdag 27 oktober 2020
Hoe ga je als school om met leerlingen die opgroeien tussen botsende codes van thuis, school en straat? Socioloog Iliass El Hadioui ontwikkelde de filosofie van De Transformatieve School die leraren helpt omgaan met straatgedrag op school. Tijdens een Q & A spreken wij met hem over de thuiscultuur, de straatcultuur en de schoolcultuur, elk met een eigen dynamiek en ‘sociale ladders’. 
Verder lezen ›
9
nov

Module ontwikkelingsperspectief voor directies en IB

maandag 09 november 2020
Voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, zijn scholen verplicht om een ontwikkelingsperspectief (OPP) op te stellen. Hierin staat wat het uitstroomprofiel van de leerling is en welke onderwijsdoelen daarbij horen. In deze module gaan we praktisch aan de slag met het opstellen van een ontwikkelingsperspectief en hoe we leerkrachten kunnen helpen bij het opstellen van een ontwikkelingsperspectief.
Verder lezen ›
11
nov

Intervisie Startende schoolleiders po

woensdag 11 november 2020
Een aantal keer per jaar komen startende schoolleiders uit het primair onderwijs bij elkaar om op professionele wijze ervaringen uit te wisselen en vraagstukken vanuit de dagelijkse praktijk met elkaar te beantwoorden.
Verder lezen ›
19
nov

LeerCirkel (voor leraren en coördinatoren po/vo)

donderdag 19 november 2020
Ben jij iemand die zich verder wil ontwikkelen op het gebied van leiderschap? Het leertraject De LeerCirkel biedt jou de kans om onder begeleiding van ervaren leidinggevenden je leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen.
Verder lezen ›
3
mrt

Conflict coaching

woensdag 03 maart 2021
‘Niemand is een klier voor zijn plezier.’ Meer dan zestig procent van het ziekteverzuim is gebaseerd op klachten die te maken hebben met conflicten op het werk. Mensen hebben het niet graag over conflicten. Een conflict wordt vaak ervaren als iets negatiefs. Toch ontstaan ze elke dag en kunnen, indien juist gehanteerd, op een positieve manier bijdragen aan de samenwerking.  
Verder lezen ›
10
mrt

Handelingsgericht Werken (HGW)

woensdag 10 maart 2021
Handelingsgericht Werken (HGW) biedt een heldere en positieve handreiking voor leerkrachten, intern begeleiders en directies.In deze training over passend onderwijs bespreken we de herziene uitgangspunten en recente ontwikkelingen van Handelingsgericht Werken.
Verder lezen ›
24
mrt

Oriëntatie op Management po

woensdag 24 maart 2021
Het vormgeven van je ambitie rondom leiderschap. “Het waarmaken van je ambitie is sterk gerelateerd aan hoe je daar zelf inzit“. Vraag jij je weleens af of een leidinggevende functie iets voor jou is?
Verder lezen ›