Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Activiteiten PO & VO

30
mei

Bijeenkomst leerlingvolgsysteemtoetsen

maandag 30 mei 2022
Veel scholen zijn op dit moment aan het heroverwegen met welke leerlingvolgsysteemtoetsen ze de komende jaren de cognitieve ontwikkeling van de leerlingen willen volgen. Tijdens deze bijeenkomst komen aanbieders informatie geven over hun (vernieuwde) leerlingvolgsysteemtoetsen in het PO. 
Verder lezen ›
31
mei

Module Klachtenprocedure

dinsdag 31 mei 2022
Wanneer een ouder of een medewerker ontevreden is, kan diegene een klacht indienen. Als leidinggevende is het daarom goed om te weten hoe de klachtenprocedure bij Lucas Onderwijs verloopt en wat jouw rol hierin is. Hoe ga je om met de klacht en met diegene die de klacht heeft ingediend?
Verder lezen ›
1
jun

Veerkrachtig leiderschap VO

woensdag 01 juni 2022
Leidinggevenden in onze scholen hebben het afgelopen jaar alle zeilen bij moeten zetten om in Covid-tijd veerkrachtig te blijven. De druk is dusdanig toegenomen dat er soms weinig tot geen ruimte is voor eigen behoeften en (emotioneel) welbevinden. Dat eist zijn tol. Hoe zorg je juist in deze tijd voor een goede werk/privé balans? DATA WORDEN IN OVERLEG MET DE DEELNEMERS AFGESTEMD!
Verder lezen ›
2
jun

LeerCirkel (voor leraren en coördinatoren po/vo) 2022

donderdag 02 juni 2022
Ben jij iemand die zich verder wil ontwikkelen op het gebied van leiderschap? Het leertraject De LeerCirkel biedt jou de kans om onder begeleiding van ervaren leidinggevenden je leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen.
Verder lezen ›
22
sep

Leerarrangement Kindcentrum van de Toekomst

donderdag 22 september 2022
Voor onze schoolleiders, mt-leden én leidinggevenden uit de kinderopvang organiseren we in schooljaar 2022-2023 het maatwerktraject: Leerarrangement Kindcentrum van de Toekomst. Het doel van dit leerarrangement is om deelnemers te ondersteunen in hun ontwikkeling bij het vormgeven van hun Kindcentrum. Daarbij maakt het niet uit in welk stadium het Kindcentrum zich bevindt. Zowel voor starters als voor leidinggevenden die al op weg zijn met hun Kindcentrum is dit leerarrangement interessant.
Verder lezen ›
19
okt

Module Hoe bouw je een personeelsdossier op?

woensdag 19 oktober 2022
Waarom moet je een personeelsdossier opbouwen en hoe doe je dat dan? Hoe ga je als werkgever om met een arbeidsconflict of disfunctionerende medewerker? Welke verplichtingen heb je als werkgever? En hoe geef je een verbetertraject vorm?
Verder lezen ›
18
jan

Oriëntatie op Management po (aanbod 2022-2023)

woensdag 18 januari 2023
Het vormgeven van je ambitie rondom leiderschap. “Het waarmaken van je ambitie is sterk gerelateerd aan hoe je daar zelf inzit“. Vraag jij je weleens af of een leidinggevende functie iets voor jou is?
Verder lezen ›
25
jan

Conflict coaching (2022-2023

woensdag 25 januari 2023
‘Niemand is een klier voor zijn plezier.’ Meer dan zestig procent van het ziekteverzuim is gebaseerd op klachten die te maken hebben met conflicten op het werk. Mensen hebben het niet graag over conflicten. Een conflict wordt vaak ervaren als iets negatiefs. Toch ontstaan ze elke dag en kunnen, indien juist gehanteerd, op een positieve manier bijdragen aan de samenwerking.  
Verder lezen ›