Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Activiteiten

19
feb

Oriëntatie op Management po

woensdag 19 februari 2020
Het vormgeven van je ambitie rondom leiderschap. “Het waarmaken van je ambitie is sterk gerelateerd aan hoe je daar zelf inzit“. Vraag jij je weleens af of een leidinggevende functie iets voor jou is?
Verder lezen ›
9
mrt

Cicero leest Covey, over retorica in managementtaal

maandag 09 maart 2020

Veel leidinggevenden ontlenen hun taal én hun interventies aan managementboeken. Wat maakt deze boeken zo populair? En, wat maakt dat bestsellers in dit genre zo vaak een leesteken in de titel hebben? Tijdens deze bijeenkomst proberen we op humoristische wijze te doorgronden welke middelen auteurs inzetten om de lezer te overtuigen.  

 
Verder lezen ›

11
mrt

Conflict coaching

woensdag 11 maart 2020

‘Niemand is een klier voor zijn plezier’

Meer dan zestig procent van het ziekteverzuim is gebaseerd op klachten die te maken hebben met conflicten op het werk. Mensen hebben het niet graag over conflicten. Een conflict wordt vaak ervaren als iets negatiefs. Toch ontstaan ze elke dag en kunnen, indien juist gehanteerd, op een positieve manier bijdragen aan de samenwerking.  
Verder lezen ›

14
mei

LeerCirkel (voor leraren en coördinatoren po/vo)

donderdag 14 mei 2020
Ben jij iemand die zich verder wil ontwikkelen op het gebied van leiderschap? Het leertraject De LeerCirkel biedt jou de kans om onder begeleiding van ervaren leidinggevenden je leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen.
Verder lezen ›