Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Themalijn: Leiderschapsontwikkeling

De Lucas Academie verzorgt, samen met leidinggevenden van Lucas Onderwijs, een aantal activiteiten dat bijdraagt aan de ontwikkeling van onze leraren, midden managers en schoolleiders op het gebied van leiderschap. Ze leiden toe naar een functie als adjunct-directeur, teamleider of schoolleider. We onderscheiden 5 typen activiteiten die een cyclisch proces vormen.

 

Interesseren

Het oriënteren op leiderschapsfuncties door (zelf-)onderzoek naar ambitie en potentie; wat kan ik en wat wil ik?

Opleiden

Het volgen van een opleiding, training of ander leerproces wat bijdraagt aan het verkrijgen van kennis en ervaring op het gebied van leiderschap.

Toeleiden

Het matchen van de juiste persoon bij een passende en gewenste leiderschapsrol.

Begeleiden

Begeleiding van leidinggevenden door mentoring, coaching en advisering.

Doorontwikkelen

Verdiepende kennis en ervaring verwerven op het gebied van leidinggeven en daarnaast bezinning en herijking van je ambities.

 

De themalijn Leiderschapsontwikkeling past bij de koersthema’s ‘toekomstgericht personeelsbeleid’, ‘toekomstgericht onderwijs’, ‘doorlopende lijnen’ en ‘(be)sturingsfilosofie’.

Activiteiten

25
jun

Masterclass Iliass el Hadioui over kansengelijkheid in het onderwijs

dinsdag 25 juni 2019
Tijdens de koersbijeenkomst van 15 april 2019 heeft Iliass el Hadioui een inleiding gegeven over kansengelijkheid in het onderwijs. Hij maakte hiervoor gebruik van de metafoor van het toneel. Hij sprak over het verbreden van de coulissen voor leerlingen, leraren, schoolleiders en bestuur. Tijdens de gesprekken aan tafel maakten we de vertaalslag naar onze eigen scholen. In de masterclass zal Iliass dieper ingaan op het verbreden van onze coulissen.

 
Verder lezen ›

8
jan

Oriëntatie op Management po 2019 -2020

woensdag 08 januari 2020
Het vormgeven van je ambitie rondom leiderschap. “Het waarmaken van je ambitie is sterk gerelateerd aan hoe je daar zelf inzit“. Vraag jij je weleens af of een leidinggevende functie iets voor jou is?
Verder lezen ›