Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Activiteiten PO & VO.

5
sep

Begeleiden van nieuwkomers op school

donderdag 05 september 2024
Geef je les in een groep waar nieuwkomers zitten? Dan is dit traject iets voor jou. Leer meer over hoe je het taalverwervingsproces en de sociaal-emotionele ontwikkeling stimuleert. En vergroot je kennis over meertaligheid, cultuurverschillen en het begeleiden van leerlingen met trauma.
Verder lezen ›
5
sep

Begeleiden van nieuwkomers op school (OOP)

donderdag 05 september 2024
Geef je les aan een groep waar nieuwkomers zitten? Dan is dit traject iets voor jou. Leer meer over hoe je het taalverwervingsproces en de sociaal-emotionele ontwikkeling stimuleert. En vergroot je kennis over meertaligheid, cultuurverschillen en het begeleiden van leerlingen met trauma.
Verder lezen ›
14
okt

Van stress naar succes, breinbewust leren in tijden van druk met Margriet Sitskoorn

maandag 14 oktober 2024
LucasAcademie en SCO Delft organiseren een avond met: Margriet Sitskoorn. Ontdek de invloed van stress op ons brein. Hoe beïnvloedt stress leerlingen die in armoede leven, een echtscheiding doormaken, een sterfgeval of andere gebeurtenissen meemaken? En wat betekent stress voor de perfectionistische leerling?
Verder lezen ›
27
nov

Training werken aan passende opbrengsten met de referentieniveaus taal en rekenen 2024-2025

woensdag 27 november 2024
Scholen verschillen in leerlingpopulatie en de visie op leren en ontwikkelen. Maar elke school onderschrijft dat iedere leerling de kans moet krijgen om zijn leerpotentieel optimaal te benutten. Voor de basisvaardigheden taal en rekenen houdt dit in dat de leerling het referentieniveau moet kunnen behalen dat bij zijn leerpotentie past. 
Verder lezen ›
11
feb

Webinar: Breindidactiek

dinsdag 11 februari 2025
Het leerrendement en de motivatie van jouw leerlingen vergroten? Dat kan door het toepassen van de zes breinprincipes: focus, herhalen, emotie, voortbouwen, zintuiglijk rijk en creatie. Door deze principes te integreren in je lessen creëer je sterke neurale verbindingen en versterk je het rendement van je lessen. En het levert ook nog meer gemotiveerde leerlingen op. Na dit webinar kan je morgen meteen aan de slag. 
Verder lezen ›
14
apr

Webinar Rob Martens: motivatie en echt leren door spel

maandag 14 april 2025
De motivatie van leerlingen, en hun welzijn, lijkt steeds verder achteruit te gaan. Hoe komt dat toch? Terwijl we in het onderwijs zo bezig zijn met kwaliteit en leerdoelen. Volgens Rob Martens zit dat controlerende kwaliteitsdenken plezier en speels leren steeds meer in de weg. Hoe creëer je in het onderwijs de ruimte om leerlingen vanuit hun intrinsieke motivatie te laten leren?
Verder lezen ›
1
aug

Kijk je Rijk 2024-2025

vrijdag 01 augustus 2025
Een kijkje bij een ander nemen is niet alleen heel leuk, het kan ook erg nuttig en leerzaam zijn. Tijdens een Kijk-je-Rijk-activiteit wordt een school, bedrijf, organisatie of instelling bezocht. 
Verder lezen ›