Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Activiteiten

24
sep

Pilot Formatief Evalueren in het vo

dinsdag 24 september 2019
In september 2019 starten we met de pilot Formatief Evalueren in het vo. Wil je graag als team toewerken naar het creëren van meer eigenaarschap, betrokkenheid en zelfsturing bij leerlingen? Deze pilot helpt docenten om een positieve impuls te geven om formatief evalueren in te bedden in de dagelijkse lespraktijk. 

Wie doen er mee?  Docenten van het Montaigne Lyceum en Hofstad Lyceum doen mee aan deze pilot.
Verder lezen ›

26
sep

Ontwerpend en onderzoekend leren (OOL)

donderdag 26 september 2019
Ontwerpend en Onderzoekend Leren (OOL); veel scholen zijn er al mee bezig en willen zich verder professionaliseren, anderen willen graag starten, maar vinden het nog ingewikkeld. Hoe pak je dit aan? Hoe eenvoudig kan het zijn? Hoe kun het naar een hoger plan tillen? Kom het zelf ervaren tijdens de bijeenkomsten 'Ontwerpend en Onderzoekend Leren’
Verder lezen ›
2
okt

Innovatie Bootcamp

woensdag 02 oktober 2019
Tijdens de Innovatie Bootcamp leer je aan de hand van Design Thinking nieuwe oplossingen te vinden voor bestaande uitdagingen. Design Thinking is een aanpak gericht op continue in beweging zijn: een idee is nooit klaar en kan altijd beter. De eindgebruiker (leerlingen) staat in alle fasen centraal en wordt betrokken. Tijdens de Bootcamp ga je aan de slag met één uitdaging, maar de methodiek die je leert kan daarna op elke schoolontwikkeling worden toegepast.
Verder lezen ›
16
okt

Werkatelier Inrichten leerruimtes

woensdag 16 oktober 2019
Hoe kan de fysieke ruimte bijdragen aan het leren in de school? Hoe richt je jouw leerruimte/klaslokaal in, zodat leerlingen worden uitgedaagd om te leren? En welke (kleine) aanpassingen zou je morgen al kunnen doorvoeren om de ruimte meer te laten aansluiten op de onderwijsactiviteiten? In het Werkatelier inrichten leerruimtes ga je onder begeleiding van een expert aan de slag met jouw eigen lokaal. 
Verder lezen ›
12
nov

Kijk je Rijk: Groepsdoorbroken werken op de J.H. Snijdersschool

dinsdag 12 november 2019
De Snijdersschool staat bekend om de visie: Natuurlijk leren. Een onderdeel van Natuurlijk leren is groepsdoorbroken werken. Ben jij benieuwd hoe de Snijdersschool groepsdoorbroken werken inzet? En hoe zij leerlingen begeleiden bij het vinden van een manier van leren dat bij de leerling past? Kom dan naar de Kijk je rijk op de Snijdersschool!
Verder lezen ›
13
nov

Meesterlijke Ontmoeting: Vernieuwingsonderwijs Agora

woensdag 13 november 2019
Kom in gesprek met Sjef Drummen, Agora bedenker van het eerste uur, en Joke Hengefeld, rector van het Koningin Wilhelmina College in Culemborg, over vernieuwend onderwijs. Zij geven deze avond een beeld van Agora onderwijs in de praktijk en waarom coaches, ouders en leerlingen zo enthousiast zijn over dit onderwijsconcept.

 
Verder lezen ›

10
dec

Meetup: Impact van internationaliseren po en vo

dinsdag 10 december 2019
Internationalisering kan van grote waarde zijn voor de staff mobility. Jaarlijks presenteren scholen van Lucas Onderwijs die naar het buitenland zijn geweest hun ervaringen aan collega's. Wat is de impact van internationalisering op mij als leraar, schoolleider, mijn leerlingen, mijn collega's en mijn team? Een meetup vol inspiratie van collega's die je voorgingen en vol nuttige informatie over de praktische kant: hoe organiseer je een buitenlandreis en hoe vraag je subsidie aan. 
Verder lezen ›
7
feb

Kijk je rijk: Agora onderwijs: leren op maat op het KWC

vrijdag 07 februari 2020
Loop een dag mee op het Koningin Wilhelmina College in Culemborg en ervaar Agora onderwijs in de praktijk!

 

Lees hier meer over het KWC
Verder lezen ›

11
feb

Kijk je Rijk: Doorlopende leer- en ontwikkellijnen op Kindcentrum Buitenrijck

dinsdag 11 februari 2020
Het kindcentrum Buitenrijck staat bekend om het gebruik van doorlopende leer- en ontwikkellijnen. Leerlingen krijgen de mogelijkheid om eigen talenten te ontdekken en benutten. Ben jij benieuwd hoe Buitenrijck dit doet? Kom dan naar de Kijk je Rijk op het Kindcentrum Buitenrijck! 
Verder lezen ›
5
mrt

Meet LOF: inspiratie schoolontwikkeling door leraren

donderdag 05 maart 2020
Als leraar heb je veel mogelijkheden je te ontwikkelen en nieuwe dingen op te zetten op je eigen school. Een van de mogelijkheden is een subsidie aan te vragen om een verandering in jouw school voor elkaar te krijgen. Verschillende collega's hebben dit de afgelopen tijd gedaan bij het Leraarontwikkelfonds (LOF). Zij presenteren deze avond de trajecten die ze hebben opgezet. Laat je inspireren door mooie voorbeelden!
Verder lezen ›
7
apr

Kijk je Rijk: Leren door te doen op het Corbulo College

dinsdag 07 april 2020
Techniek en technologie spelen een steeds belangrijkere rol in de huidige maatschappij. Het Corbulo college laat zien hoe je leerlingen enthousiast en kundig maakt in techniek en technologie. Verschillende vakken zijn gemakkelijk te integreren met techniek wat terugkomt in maakonderwijs. Wil jij meer weten over techniek in het onderwijs en maakonderwijs? Kom dan naar het Corbulo college.
Verder lezen ›
14
mei

Kijk je Rijk: ICT-mogelijkheden in het onderwijs op de J.H. Snijdersschool

donderdag 14 mei 2020
De Snijdersschool zetten iPads in op verschillende manieren, waardoor het een meerwaarde is voor hun onderwijs. Leerlingen kunnen met het gebruik van tablets gepersonaliseerd werken. Wil jij meer weten over hoe je iPads/tablets effectief kunt inzetten in jou onderwijs? Kom dan naar de Kijk je Rijk op de Snijdersschool. 
Verder lezen ›