Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Themalijn: Innovatie

Hoe leiden we onze kinderen op voor banen die er nog niet zijn? Hoe haal je meer uit je lessen door het inzetten van de nieuwste tools? Hoe ga je met je team aan de slag om vernieuwingen in je school door te voeren? Via de Lucas Academie is het mogelijk je te verdiepen in verschillende innovaties. Dat kan op allerlei manieren. Door meer op onderzoek te gaan naar hoe het onderwijs er in de toekomst uitziet, maar ook door zelf heel praktisch aan de slag te gaan met verandering of vernieuwing. In je eigen school, of met anderen.  

De themalijn Innovatie past bij de koersthema’s ‘toekomstgericht onderwijs’ en ‘doorlopende lijnen’.

Activiteiten

20
mei

Kijk je Rijk op Kindcentrum BuitenRijck: Doorlopende leerlijnen

maandag 20 mei 2019
 

Op Kindecentrum Buitenrijck kijk je je ogen uit. Hier krijgen kinderen van 0 tot 12 jaar doorlopende speel-, leer- en ontwikkelingsmogelijkheden aangeboden. Reis een dagje mee!

 
Verder lezen ›

11
sep

Innovatie Bootcamp

woensdag 11 september 2019
Tijdens de Innovatie Bootcamp leer je aan de hand van Design Thinking continu te schakelen tussen divergeren en convergeren. Design Thinking is een aanpak gericht op continue in beweging zijn: een idee is nooit klaar en kan altijd beter. Dit wordt gecombineerd met het stimuleren van de creativiteit. De eindgebruiker (leerlingen) staat in alle fasen centraal en wordt betrokken. De lessen voor de leerlingen worden daardoor beter. Tijdens de bootcamp ga je aan de slag met één bepaalde uitdaging, maar de methodiek die je leert kan daarna op elke schoolontwikkeling worden toegepast.
Verder lezen ›