Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Themalijn: Innovatie

Hoe leiden we onze kinderen op voor banen die er nog niet zijn? Hoe haal je meer uit je lessen door het inzetten van de nieuwste tools? Hoe ga je met je team aan de slag om vernieuwingen in je school door te voeren? Via de Lucas Academie is het mogelijk je te verdiepen in verschillende innovaties. Dat kan op allerlei manieren. Door meer op onderzoek te gaan naar hoe het onderwijs er in de toekomst uitziet, maar ook door zelf heel praktisch aan de slag te gaan met verandering of vernieuwing. In je eigen school, of met anderen.  

De themalijn Innovatie past bij de koersthema’s ‘toekomstgericht onderwijs’ en ‘doorlopende lijnen’.

Activiteiten

21
jun

Themaconferentie Maakonderwijs: Maken binnen het curriculum

vrijdag 21 juni 2019
Maakonderwijs, dat is dóen! Maar, hóe? 

 

Je krijgt nu een unieke kans om zelf te ervaren wat Maakonderwijs is en hoe je hier in jouw praktijk mee aan de slag kunt gaan. Per-Ivar Kloen en Arjan van der Meij van De Populier in Den Haag brengen samen o.a. maak- en programmeeronderwijs in de praktijk in de FABklas. En op 21 juni ervaar jij hoe ze dat doen: door zelf aan de slag te gaan met Maakonderwijs.

 

 

 
Verder lezen ›

24
sep

Formatief evalueren in het vo

dinsdag 24 september 2019
In september 2019 gaat de pilot formatief evalueren in het vo van start. Deze pilot helpt docenten een positieve impuls te geven om formatief evalueren in te bedden in de dagelijkse lespraktijk. Speciaal voor teams die graag willen toewerken naar het creëren van meer eigenaarschap, betrokkenheid en zelfsturing bij leerlingen.

 

Docenten van het Montaigne Lyceum, Dalton Delft en Hofstad Lyceum doen mee aan deze pilot.

 
Verder lezen ›

2
okt

Innovatie Bootcamp

woensdag 02 oktober 2019
Tijdens de Innovatie Bootcamp leer je aan de hand van Design Thinking nieuwe oplossinge te vinden voor bestaande uitdagingen. Design Thinking is een aanpak gericht op continue in beweging zijn: een idee is nooit klaar en kan altijd beter. Dit wordt gecombineerd met het stimuleren van de creativiteit. De eindgebruiker (leerlingen) staat in alle fasen centraal en wordt betrokken. Tijdens de Bootcamp ga je aan de slag met één bepaalde uitdaging, maar de methodiek die je leert kan daarna op elke schoolontwikkeling worden toegepast. 

 

 

 
Verder lezen ›