Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Activiteiten PO & VO

19
okt

iPads in de klas (edu-explore)

woensdag 19 oktober 2022
Op veel scholen zijn iPads aanwezig, maar lang niet altijd worden de mogelijkheden hiervan volledig benut. Er zijn heel wat leuke en leerzame apps beschikbaar en er komen bovendien steeds meer materialen op de markt die goed te combineren zijn met de iPad.
Verder lezen ›
23
nov

Bootcamp Digitale Geletterdheid

woensdag 23 november 2022
Digitale Geletterdheid (DG) is door het ministerie aangewezen als één van de vier basisvaardigheden.

De Bootcamp DG helpt scholen bij het ontwikkelen van een visie op DG en het maken van een leerlijn.
Verder lezen ›

13
dec

Meetup: Impact van internationaliseren

dinsdag 13 december 2022
Internationalisering kan van grote waarde zijn voor de staff mobility. Jaarlijks presenteren scholen van Lucas Onderwijs die naar het buitenland zijn geweest hun ervaringen aan collega's. Wat is de impact van internationalisering op mij als leraar, schoolleider, mijn leerlingen, mijn collega's en mijn team? 
Verder lezen ›
11
jan

Digitale geletterdheid: het jonge kind (edu-explore)

woensdag 11 januari 2023
Al op jonge leeftijd kunnen kinderen op een speelse manier de basis leggen voor digitale vaardigheden. Dit kan zowel met digitale tools als unplugged. In deze praktische workshop krijg je inspirerende voorbeelden te zien en ga je zelf aan de slag met verschillende toepassingen voor in de klas. 
Verder lezen ›
15
mrt

Maakonderwijs (edu-explore)

woensdag 15 maart 2023
Maakonderwijs biedt veel mogelijkheden om op een geïntegreerde manier met verschillende vaardigheden en vakinhoudelijke kennis aan de slag te gaan. Ook digitale geletterdheid kan hier goed mee gecombineerd worden. 
Verder lezen ›
7
jun

VR en AR in de klas (edu-explore)

woensdag 07 juni 2023
Met VR en AR kun je unieke leersituaties creëren in de klas waarbij de leerlingen ervaringen opdoen in een virtuele wereld. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor het onderwijs. In deze praktische workshop krijg je inspirerende voorbeelden te zien en ga je zelf aan de slag met verschillende toepassingen voor in de klas.
Verder lezen ›