Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Wie zijn wij?

De LucasAcademie wordt gevormd door alle medewerkers van Lucas Onderwijs.

De activiteiten worden georaniseerd door drie medewerkers. Hieronder stellen ze zich voor:

 

Lianne Kusse - Netwerkcoördinator

Wie ben je? 

Ik ben Lianne Kusse. Getrouwd, katten- en kippeneigenaar, fanatiek hardloper en gedreven vogelaar. Vier dagen per week werkzaam voor Lucas Onderwijs: 2 dagen op de afdeling OK&I en 2 dagen als groepsleerkracht op kc Balans. Hiernaast doe ik op maandag en in de avonden vrijwilligerswerk voor vogelopvang De Wulp.

 

Na het behalen van mijn middelbare school diploma leek de Pabo een logische stap. Een schot in de roos. Na mijn studie ben ik gaan werken voor Lucas Onderwijs, nu zo’n 22 jaar geleden. In de loop der jaren ontwikkelde ik een passie voor het oudere kind en kreeg ik steeds meer interesse in het onderwerp ‘gedrag’. Na verschillende cursussen en studies op dit gebied, voelde ik me zeker genoeg om rond 2016 netwerktrekker van het leernetwerk gedrag te worden voor de LucasAcademie. Het organiseren van inspirerende bijeenkomsten smaakte al snel naar meer dus toen ik de kans kreeg om deel uit te gaan maken van het team wat invulling geeft aan de LucasAcademie, hoefde ik niet lang te twijfelen.

 

Wat is jouw rol bij de LucasAcademie?

Omdat ik ook als groepsleerkracht werkzaam ben, hoop ik een waardevolle verbinding tussen de dagelijkse praktijk en de LucasAcademie te zijn. Creativiteit en verbinding zijn hierbij voor mij sleutelwoorden. Ingrid, Pam en Astrid zijn enthousiaste en kundige collega’s, ik kijk er naar uit om samen met hen de Academie bloeiend te houden en verder te laten groeien en ontwikkelen. Als coördinator van de leernetwerken ondersteun ik de netwerken bij het oprichten, inrichten en vormgeven van een netwerk. Ook onze netwerktrekkers vormen samen weer een leernetwerk, voor hen organiseer ik bijeenkomsten waarin we kennis delen en ervaringen uitwisselen. 

 

 

 

Astrid van Cooten-Pronk - Projectmedewerker 

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Astrid en sinds een paar jaar werkzaam bij Lucas Onderwijs. Ik heb een man, drie kinderen, een hond en houd erg van reizen. Ik was betrokken bij de start van Passend Onderwijs in de regio Delflanden en heb ik met een kleine club mensen die organisatie vormgegeven. In die periode coördineerde ik o.a. de aanvragen voor Passend onderwijs en had ik veel contacten als vraagbaak voor ouders en Intern Begeleiders in het PO en S(B)O. Daarnaast organiseerde ik enkele grote conferenties voor leerkrachten.

 

 

 

Waarom de LucasAcademie?
Het organiseren van events smaakte echt naar meer. Ook wilde ik graag mijn communicatie-ervaring uit een vorige baan als voorlichter/pr-medewerker bij de Rijksoverheid toepassen. Daarnaast leek het me leuk het VO beter te leren kennen. 

 

Wat is jouw rol bij de LucasAcademie?
De Academie biedt een divers professionaliseringsaanbod. Mijn rol daarin is het maken van nieuwsbrieven, het onderhouden van de website en socials, het voorbereiden en organiseren van events en bijeenkomsten. Verder zijn daar natuurlijk de contacten met sprekers en deelnemers. Ook brengen we geregeld toffe publicaties uit en brainstorm ik jaarlijks met collega's over het nieuwe jaarprogramma.

 

Pam van Montfort - Kennismakelaar

Wie ben je? 

Ik ben Pam van Montfort. Na mijn studie aan de school voor journalistiek heb ik jaren gewerkt in de communicatie. Zo'n 10 jaar geleden heb ik als zij-instromer de overstap gemaakt naar het basisonderwijs. Door een master Leren en Innoveren ben ik me steeds meer gaan richten op het leren van en met elkaar. Goed onderwijs wordt niet verzorgd door één leraar, maar hangt af van de kracht van een team. Sinds drie jaar werk ik bij de LucasAcademie. Ik ben getrouwd, heb twee kinderen en een zeer enthousiaste hond. 

 

 

Wat is jouw rol bij de LucasAcademie?

Als kennismakelaar ben ik vooral bezig met het verbinden van mensen. Wie heeft behoefte aan bepaalde kennis en ervaring en wie heeft deze al. De focus ligt daarbij vooral op het leren van en met elkaar, maar we koppelen dit wel aan (nieuwe) inzichten van buiten. Daarom werken we ook veel samen met externe experts. 

Tot voor kort ondersteunde ik als coördinator de netwerken bij het oprichten, inrichten en vormgeven van een netwerk. Ook onze netwerktrekkers vormen samen weer een leernetwerk, waarvoor ik masterclasses organiseerde waarin we kennis delen en ervaringen uitwisselen. 

 

 

Ingrid Cloosterman - Coördinator

 

Wie ben je?

Ik ben Ingrid Cloosterman. Ik kom oorspronkelijk uit het basisonderwijs waar ik leraar, ict-coördinator, bouwcoördinator en coach ben geweest. Inmiddels werk ik al weer een aantal jaren voor de LucasAcademie. Ik ben heel nieuwsgierig naar hoe mensen leren en op welke wijze de academie hierbij een rol kan spelen. Tijdens mijn masterstudie onderwijswetenschappen heb ik veel geleerd over informele leerprocessen. Ik ben getrouwd met een leuke man en samen hebben we een sprankelende dochter. Samen ontdekken we de wereld in de vakanties. 

 


 

Wat is jouw rol bij de Lucas Academie?

Als coördinator van de LucasAcademie ontwerp ik samen met leraren, schoolleiders en collega's van het stafbureau professionaliseringstrajecten voor het primair en voortgezet onderwijs. Ik werk nauw samen met Pam, Lianne en Astrid. Het is van belang dat we goed op de hoogte zijn van wat er speelt en leeft op het gebied van onderwijskundige innovaties en leiderschap. Hierbij zoek ik de verbinding met onze scholen po én vo, andere besturen, hogescholen, universiteiten en andere interessante partners zodat onze trajecten altijd up to date zijn en goed aansluiten bij de dagelijkse praktijk.