Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Nieuwe technologie in het onderwijs met Edu-Explore

 

Wil jij ook graag met nieuwe technologie aan de slag in de klas, maar is het op school nog niet beschikbaar? Dan kun je nu gebruik maken van de mogelijkheden van Edu-Explore.

 

Nieuwe technologie

Edu-Expore biedt PO scholen binnen Lucas Onderwijs de mogelijkheid om met nieuwe technologie kennis te maken en uit te proberen binnen de dagelijkse onderwijspraktijk. 

Denk daarbij aan het inzetten van Dash en Dot bij rekenen, werken met de Microbit en Lego WeDo en Virtual Reality bij wereldoriëntatie. Ook de inzet van Bluebots bij de onderbouwgroepen, of creatief aan de slag met de Makey Makey, en nog veel meer andere technologien behoren tot de mogelijkheden!

 

Hoe werkt het?

Stap 1:  Wanneer je mee wilt doen maak je namens je school je interesse kenbaar via een mailtje naar eduexplore@lucasonderwijs.nl
Stap 2:  

Daarna volgt een intakegesprek met iemand van OK&I en stellen we samen een (beknopt) plan op.

Stap 3.:  

Vervolgens ga je voor een periode van 3 maanden aan de slag met het beschikbaar gestelde materiaal en doe je ervaring op en ontwikkel je lesmateriaal.

Stap 4:  

Vanuit de afdeling OK&I kun je worden ondersteund bij het inpassen op je school. Je staat er dus niet alleen voor!

Stap 5:  

Als tegenprestatie deel je je ervaringen en ontwikkelde materiaal via leernetwerk Onderwijs en Nieuwe Media en online leskanaal.

 

 

Na ca. 3 maanden kan je zelf aan de slag met de nieuwe technologie waar je kennis mee hebt gemaakt. Ook kan de school na afloop een bewuste keuze maken óf, en hóe het gebruik van de gekozen technologie geborgd kan worden. 

 

 

Meer weten?

Neem dan contact op met Edu-Explore voor inschrijvingen, of met Maike Kouwenhoven en Ted Smits.