Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Onderwijs op afstand op SBO het Avontuur

Onderwijs op afstand – Inspiratie

Op dit moment ontstaan er in de Lucasscholen veel mooie initiatieven rondom Onderwijs op afstand. In het kader van 'leren van en met elkaar' willen we hier aandacht aan besteden en elkaar inspireren. Lees in onderstaand voorbeeld hoe Lucasschool SBO het Avontuur onderwijs op afstand oppakt.

 

Hoe geven jullie vorm aan onderwijs op afstand? 

Graag benoemen wij een ander aspect van Onderwijs op afstand: een informatieavond voor ouders. Hoe ga je hier mee om in deze tijd? Wij stonden voor de uitdaging van een reeds geplande informatieavond voor ouders van aanstaande schoolverlaters. Afzeggen was voor ons geen optie. Via MS teams is het ons gelukt de presentatie voor 29 betrokken ouders te verzorgen. Hoe mooi is dat! Deze presentatie hebben we gedeeld op youtube.

 

Kun je nog meer mooie voorbeelden geven? 

Verder hebben we een hele interessante studiedag met het team achter de rug. Ook deze dag stond al gepland. En ook voor deze bijeenkomst hebben we besloten deze gewoon door te laten gaan. De directeur en adjunct waren op school. De rest had via MS teams contact. Er werden korte workshops vanuit huis gegeven en vragen konden via de chat gesteld worden. We hadden vooraf een tijdschema gemaakt voor inlichtingen en verwerkingsopdrachten met maatjes. Een medewerker van Noordhoff heeft een workshop via teams gegeven over onze nieuwe leesmethode die we willen aanschaffen. Het was heel gaaf dat we dit zo konden doen. Op deze manier kunnen we toch door met onze plannen.

 

Heb je verder iets opvallends te melden?

Zowel op de informatieavond voor ouders als op de studiedag kregen we veel positieve reacties. Hoewel we elkaar natuurlijk liever persoonlijk zien en horen, zijn we trots dat het ons op deze manier lukt op elkaar te blijven verbinden, ook al is het dan op afstand.

 

Heb je een vraag aan SBO het Avontuur? Klik hier. Wil je een ervaring delen? Klik hier.
Andere verhalen