Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

In het zonnetje: Radhia van KC Balans

Van ‘spin in het web’ tot alleskunner: de OOP’ers op de scholen van Lucas Onderwijs zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt op school. In deze nieuwe serie van de rubriek ‘In het zonnetje’ gaat Annemarie Marzolla op bezoek bij de mensen die het verschil maken op school.  

 

“Doe mij óók een ‘Radhia’!” Antoinette Gillet heeft het meer dan eens een collega-directeur horen roepen. Antoinette is directeur van Kindcentrum Balans in de Haagse wijk Leidschenveen en ze weet dat Radhia, de administratieve professional op haar school, opvalt op een positieve manier. “Met haar sociale intelligentie voelt Radhia feilloos aan wat een ander nodig heeft en ze heeft aandacht voor iedereen.” Wie is Radhia Ayari? Tijd om haar te bezoeken op Kindcentrum Balans!  

 

Een eigen plein

Wie Kindcentrum Balans bezoekt kan er niet omheen: het Juf Radhiaplein. Radhia glimt van trots als ze erover vertelt. Radhia Ayari viert dit jaar haar 20- jarige jubileum als administratief medewerker én haar 10-jarig jubileum als overblijf coördinator op Balans. Radhia vertelt: ”Het was een geweldige verrassing! Ik werd met een smoesje naar buiten ‘gelokt’. En daar stonden alle kinderen en alle collega’s en heeft Antoinette, de directeur, een mooie speech gehouden. Ik voelde mij enorm geliefd en gewaardeerd!”

 

 

Gelijk aan de slag

Toen Radhia 20 jaar geleden binnenstapte om haar twee zonen in te schrijven op school was zij net verhuisd naar Leidschenveen. Ze schreef haar zonen in en zelf kon ze direct aan de slag als OOP’er.  In het begin hielp Radhia vooral in de klas. Niet veel later kwam daar de inschrijving van nieuwe leerlingen bij en in de loop der jaren kwamen er steeds meer administratieve taken bij die Radhia oppakt. “Twintig jaar geleden zaten er nog vier scholen in één gebouw. Met maar 56 kinderen!” vertelt Radhia. Er is in die twintig jaar veel veranderd maar Radhia gaat nog altijd met plezier naar ‘haar’ school. Antoinette vult haar aan: “Er zitten nu bijna 700 leerlingen op de Balans. Maar Radhia kent elk kind bij naam!” 

 

Overblijfcoördinator

Naast haar administratieve werkzaamheden zwaait Radhia inmiddels ook al 10 jaar de scepter over de overblijf:  Stay & Play. Zij coördineert het overblijfteam van 30 enthousiaste en betrokken ouders en heeft er een echte professionele organisatie van weten te maken.

 

Vrijwilligerswerk

Ook in haar vrije tijd is Radhia graag met anderen bezig. Om de week gaat zij een hele zaterdag op stap met bewoners en hun begeleiders van de Bouman Kliniek. In deze kliniek wonen mensen met verslavings- en psychiatrische problemen. Ook vind je haar geregeld op de tennisbaan met vrienden. “Vroeger ook in competitieverband, maar tegenwoordig toch meer recreatief!” vertelt ze lachend.   

 

Geef mij ook ‘een Radhia’!

“Het is heel fijn om iemand als Radhia in de school te hebben”. Het is het eerste dat Antoinette Gillet te binnen schiet als ik haar vraag wat Radhia betekent voor de school. “Zij is gastvrouw, een luisterend oor voor ouders en collega’s,  een vraagbaak en een moeder van alle kinderen. En wat Radhia echt kenmerkt en wat heel bijzonder is, is haar sociale intelligentie.” Antoinette vervolgt: “Zij heeft een feilloos gevoel om te weten wat de ander nodig heeft en ze is in staat om tussen de regels door te lezen. Er zijn al veel collega directeuren op bezoek geweest die riepen ’Geef mij ook een Radhia!’.”

 

Aandacht voor iedereen

Als ik met Radhia in gesprek ben begrijp ik heel goed wat Antoinette daarmee bedoelt. Zelfs tijdens ons interview ontgaat haar niets: zij belt met ouders omdat een kind ziek is geworden, ze helpt de monteur op weg die het koffieapparaat komt repareren, en tussendoor ontvangt ze een moeder die met haar bijna 4-jarige kind de school bezoekt. Iedereen krijgt haar aandacht. Radhia is een administratieve professional om trots op te zijn!

 

 

Over Annemarie: 

Annemarie werkt op de John F. Kennedyschool, een Montessorischool in Mariahoeve, Den Haag. Voor Lucas Academie maakt Annemarie portretten van medewerkers op scholen van Lucas Onderwijs.  

 

 

In het zonnetje

Eerder zette Annemarie de conciërges van Lucas Onderwijs in het zonnetje. Deze serie portretten kun je hier teruglezen.

 

 

  

Zelf in het zonnetje of wil je één van de medewerkers bij jou op school aandragen? 

Neem dan contact op met  Annemarie.