Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Concierge in het zonnetje: Lilian van Nutsschool Morgenstond

Van regelneef tot steun en toeverlaat voor iedereen op school: de conciërge is onmisbaar op school. In de nieuwe rubriek ‘De conciërge in het zonnetje’ gaat Annemarie Marzolla op bezoek bij de mensen die de sfeer maken op school: de conciërge. 

 

Al 25 jaar is Lilian Schouten conciërge op Nutsschool Morgenstond. En dat verveelt nog steeds niet! Annemarie Marzolla zoekt haar op in de Zweeloostraat in de Haagse wijk Morgenstond.

 

Warm welkom

Lilian in het zonnetje van Nutsschool Morgenstond

“Goedemorgen! Ik ben Lilian. En voor wie komt u?”. Met een grote zwaai zet Lilian de deur wagenwijd voor mij open van ‘haar’ school. Haar hartelijke lach geven mij direct een welkom gevoel. Lilian werkt al 25 jaar op Nutsschool Morgenstond en is dan ook een begrip binnen én buiten de schoolmuren. Als zij ’s ochtends niet aan het hek staat om de kinderen te begroeten, vraagt iedereen zich af waar zij is.

 

Drukke dame

Lilian is conciërge is een gezellige én drukke dame: naast haar conciërgetaken neemt zij deel in de ouderraad, coördineert de overblijf, zorgt elke week voor een heerlijke verse lunch voor het team. Óok is zij BHV’er en doet zij alle boodschappen. Ondertussen neemt zij  de telefoon op, haalt een kop koffie voor een collega en pakt nog  snel een pleister voor een kind.

 

De ‘moeder’ van de schoolLilian in het zonnetje van Nutsschool Morgenstond

Als we door de school lopen valt het op hoe gek de kinderen en collega’s zijn op Lilian. Juf Karin van groep 1 noemt haar de allerbeste conciërge van de wereld. En Juf Marjolijn van groep 5 noemt haar zelfs ‘onze moeder’. En Lilian geniet zichtbaar van deze waardering. Als ik haar vraag of 25 jaar conciërge op de dezelfde school niet saai is is haar antwoord resoluut: “Nee hoor, ik heb de leukste baan van de school!”

 

Grootste hobby

In haar vrije tijd is zij graag op de camping in Brabant en Lilian leest graag, houdt van zwemmen en winkelen. En met 4 kinderen en 2 kleinkinderen hoeft zij zich sowieso niet te vervelen. “Máár,” zegt Lilian “hier werken is eigenlijk mijn grootste hobby!”

 

Compliment

Dit jaar wordt Lilian 65 jaar. Guido van Luijk, de directeur van de school, vertelt mij dat hij heeft geprobeerd om Lilian te ontlasten door bijvoorbeeld de boodschappen te laten bezorgen of een koffieapparaat aan te schaffen waar iedereen zelf koffie kan pakken. “Maar daar wilde Lilian niets van weten, ‘Geen denken aan!’, kreeg ik te horen” vertelt Guido. “Al die verschillende taken maken mijn werk juist zo leuk!” voegt Lilian daar aan toe. Het is duidelijk dat Lilian blij is met haar werk en dat iedereen op school blij is met Lilian. Guido sluit af: “Lilian verdient het echt om in het zonnetje gezet te worden, ze doet zoveel voor de onze school!”. Wat een mooi compliment!

 

 

 

Over Annemarie:

Annemarie werkt op de John F. Kennedyschool, een Montessorischool in Mariahoeve, Den Haag. Voor Lucas Academie maakt Annemarie portretten van medewerkers op scholen van Lucas Onderwijs. 

 

Zelf in het zonnetje of wil je één van de medewerkers bij jou op school aandragen?

Neem dan contact op met Annemarie