Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Stedelijk Netwerk Muziek

Bestemd voor vakdocenten en leerkrachten muziek in het primair onderwijs.

 

 

Belangstellenden zowel met als zonder professionele muziekvakopleiding zijn van harte welkom, want juist het leren van elkaar staat centraal. In doelgerichte werkvormen wissel je kennis en ervaring uit, doe je inspiratie op en leer je van elkaar, over onderwerpen die jij als deelnemer aandraagt.

 

Het leernetwerk komt ten minste twee keer per jaar op woensdagmiddag bij elkaar. Op vraag van deelnemers kunnen extra bijeenkomsten worden gepland voor een kleinere groep, om in te zoomen op een specifiek onderwerp. Geef je muziekles in diverse groepen van het primair onderwijs en wil je je blijven ontwikkelen op muziekgebied? Word dan deelnemer. We kijken uit naar je komst!

 

Heb je vragen, ideeën of wil je alvast meer informatie? Neem contact met ons op:
Eric Schulp,  ericschulp@cultuurschakel.nl of 06 - 46 94 16 62
Coby Wisse, cobywisse@cultuurschakel.nl of 06 - 46 94 10 24

 

Ook nodigen we je graag uit om mee te denken over het opzetten van een platform voor Muziek & Technologie. Wil je meebouwen aan dit platform en aansluiten bij de kerngroep die dit vorm gaat geven? Meld je dan aan bij liannedevor@cultuurschakel.nl

 

Ook de Cultuurschakel heeft een mooi scholingsaanbod. Er staat veel op de planning! Klik op de link hierboven voor het Scholings & Inspiratieaanbod van de Cultuurschakel voor het eerste deel van het nieuwe schoolseizoen.Bijeenkomsten

Leernetwerk muziek: Muziek in thematisch en geïntegreerd onderwijs

Inhoud

Uitwisseling van kennis en ervaring met het verbinden van muziek met andere vakken, zoals:

 

  • Hoe verbind je jouw muziekles met een schoolthema?
  • Hoe kun je afstemmen tussen dat wat de groepsleerkracht doet en wat de vakleerkracht doet of met meerdere vakleerkrachten onder elkaar?
  • Wie gaat nog een stapje verder dan verbinding en integreert muziek in andere vakken? Hoe pak je dat aan?
  • Wat heeft de inspiratie van Wolf Brinkman (zie link hieronder) jou gebracht?

 

Op 23 maart wisselen we zowel good practices als hobbels uit en bespreken we concrete handvatten om verbindingen te leggen tussen muziek en andere vakken.

Deze bijeenkomst is een vervolg op de bijeenkomsten van mei en oktober 2021 met als gasten docent-onderzoeker Rens Gresnigt en kunstenaar-docent Wolf Brinkman. Ook als je deze bijeenkomsten niet hebt bijgewoond, ben je van harte welkom.


Datum: 23 maart 2022
Trainer: Cultuurschakel
Tijd: 13.00 - 16.00 uur
Locatie: volgt (of online)
Doelgroep: Bestemd voor iedereen die muziekles geeft in het Primair Onderwijs.

Leernetwerk muziek: online leesgroep muziekonderwijs

Inhoud

De leesgroep-muziekonderwijs start altijd met een bijeenkomst waarin deelnemers uitwisselen over publicaties die hen relevant lijken voor muziekonderwijs in het Primair Onderwijs. Op basis hiervan kiezen de deelnemers gezamenlijk één boek of artikel om te lezen. Tijdens de volgende bijeenkomst wisselen we de opgedane inzichten over de betreffende publicatie uit om zo onze kennis te verdiepen.Datum: 14 september 2022
Trainer: Cultuurschakel
Tijd: 13.30 - 15.00 uur
Locatie: volgt (of online)
Doelgroep: Bestemd voor iedereen die muziekles geeft in het Primair Onderwijs.