Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Masterleraren

Heb jij een masterdiploma of academische pabo diploma behaald? En wil je graag met andere masters actief aan de slag om jezelf ook na je masterdiploma te blijven voeden? Sluit je dan aan bij het leernetwerk masterleraren.

 

Leraren met een master (HBO en WO) en academische pabo leraren hebben tijdens hun opleiding geleerd om theoretische kennis te koppelen aan de praktijk. In school kan jij jouw onderzoeksvaardigheden inzetten om wetenschappelijke inzichten te delen met collega’s. Daarnaast is er in de opleidingen aandacht voor veranderingen in het onderwijs en het meenemen van je team hierbij. Hierdoor heb jij als master- of academische pabo leraar het vermogen om verandering te brengen in het onderwijs.

 

In dit netwerk houden we ons bezig met jouw rol als masterleraar. Doel is om de rol als masterleraar verder uitdiepen. Daarnaast blijven we scherp op nieuwe inzichten door het verkrijgen van voldoende (wetenschappelijke) kennis. We doen dit in themabijeenkomsten (data volgen) waar we kritisch in gaan op verschillende onderwerpen aan de hand van wetenschappelijke literatuur. Tijdens de bijeenkomsten wordt een koppeling gemaakt tussen theorie en de praktijk. Je hebt zelf de keuze aan welke themabijeenkomsten je deelneemt.

 

Voor aankomend schooljaar zijn we op zoek naar masterleraren die mee willen denken over een onderzoek naar Close Reading. Heb je interesse? Neem contact op met Lianne Kusse.

 Bijeenkomsten

Leernetwerk Masterleraren (bijeenkomst 1)

Tijdens deze online bijeenkomst bespreken we met elkaar de rol van de masterleraar binnen de school. Ook wordt er bekeken waar de interesses en expertises van de leden liggen. Zo kunnen we interessante projecten direct koppelen aan de juiste persoon.

Datum: 11 oktober 2023
Tijd: 14:00 - 16:00 uur
Locatie: Online via Teams
Doelgroep: Masterleraren
Meld je aan voor deze bijeenkomst

Leernetwerk Masterleraren (bijeenkomst 2)

Met elkaar bepalen we de inhoud van deze tweede bijeenkomst.

Datum: 13 maart 2024
Tijd: 14:00 - 16:00 uur
Locatie: Locatie volgt
Doelgroep: Masterleraren
Meld je aan voor deze bijeenkomst


Aanmelden voor dit leernetwerk

Wil je je aanmelden voor het reguliere netwerk? Meld je dan hieronder aan.
Meld je aan