Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Leernetwerk AI

De ontwikkelingen rond kunstmatige intelligentie gaan snel. De komst van ChatGPT
heeft AI zichtbaar gemaakt en heeft voor een stroomversnelling gezorgd. Ook in het onderwijs.

 

Kunstmatige intelligentie (AI) is een technologie die de manier waarop we leren en lesgeven gaat veranderen. Het is belangrijk om de mogelijkheden en uitdagingen van AI in het onderwijs te begrijpen en te delen.

 

Ben jij een leerkracht (po/vo) die geïnteresseerd is in de mogelijkheden van AI in het onderwijs en daar meer over wil leren? Wil je graag op een praktische manier kennis en ervaringen delen met andere leerkrachten? Ben je op zoek naar een inspirerende groep collega’s om samen de geleerde lessen in te zetten op je eigen school? Dan is deelname aan leernetwerk AI echt iets voor jou!

Of je nu een beginner of een expert bent in AI, je kunt je aansluiten bij het netwerk AI. Samen leren we van en met elkaar, zodat we onze leerlingen nog beter kunnen voorbereiden op hun toekomst. Doe je mee?

 

Noteer ook alvast de Lucas Onderwijs AI conferentie op 18 september 2024.

 

Over de netwerktrekkers

Lucas Onderwijs is strategisch partner van het Nationaal Onderwijslab AI (NOLAI). In het lab werken onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven samen om de kwaliteit van basis- en voortgezet (speciaal) onderwijs te verbeteren met slimme technologie. Twee leraren van Lucas Onderwijs die betrokken zijn bij het NOLAI zijn ook netwerktrekker van het leernetwerk AI: 

  • Kilian Geryszewski is leerkracht op bs Het Lichtbaken en teacher in residence bij het nationaal onderwijslab ai (NOLAI)
  • Wouter Jansen is is docent & examensecretaris op het Corbulo College en teacher in residence bij het nationaal onderwijslab ai (NOLAI)

 

Het leernetwerk komt vier keer per jaar bij elkaar.

De eerste bijeenkomst staat in het teken van ontmoeting, werken we aan gemeenschappelijke taal en bepalen we met elkaar de focus van het leernetwerk.Bijeenkomsten

Startbijeenkomst netwerk AI

De eerste bijeenkomst staat in het teken van ontmoeting, werken we aan gemeenschappelijke taal en bepalen we met elkaar de focus van het leernetwerk.

Datum: 27 maart 2024
Tijd: 15.00 - 17.00 uur
Locatie: Bureau Lucas Onderwijs, Saffierhorst 105 Den Haag
Meld je aan voor deze bijeenkomst

Tweede bijeenkomst leernetwerk AI

De eerste bijeenkomst stond in het teken van ontmoeting en hebben we gewerkt aan gemeenschappelijke taal. De tweede bijeenkomst gaan we praktisch aan de slag.

Heb je de eerste bijeenkomst gemist, sluit dan een half uur eerder aan (14.30 uur). We nemen je dan alsnog mee in de gemeenschappelijke taal van AI in het onderwijs.Datum: 29 mei 2024
Tijd: 15.00 - 17.00 uur
Locatie: Bureau Lucas Onderwijs, Saffierhorst 105 Den Haag
Meld je aan voor deze bijeenkomst


Aanmelden voor dit leernetwerk

Wil je je aanmelden voor het reguliere netwerk? Meld je dan hieronder aan.
Meld je aan