Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Groep 3

Als leraar in groep 3 heb je een bijzondere positie in de school. Lezen en rekenen zijn dè hoofdactiviteiten waar je met jouw leerlingen aan werkt. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je voor een goede balans tussen spelen en leren? Hoe integreer je thematisch werken in je lessen? En verlies je de doelen niet uit het oog? Hoe zorg je voor een goede organisatie?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Allemaal zaken waarmee we in dit leernetwerk aan de slag gaan. Het maakt niet uit of je een beginnende leerkracht bent, of gevorderd. Voor het eerst in groep 3 staat of al jaren meedraait. Binnen dit netwerk willen we leren van elkaar, zaken uitwisselen, ervaringen delen en nieuwe dingen ontwikkelen. 

 

Bijeenkomsten 

 

woensdag 10 maart  Lezen in balans

Hoe zorg je voor een goede balans bij het behalen van je doelen? Hoe ga je om met wat de methode aanbiedt en wat jouw leerlingen nodig hebben? Wat is een gezonde balans tussen methode en spelend/bewegend leren?

 

2021

September (datum nog te bepalen)

Hoe overleef ik groep 3?

Voor leerkrachten die starten in groep 3. Met aandacht voor:

- het programma in groep 3

- dagindeling

- organisatie

 

woensdag 13 oktober 
Hoe zorg je voor een goede basis voor (technisch) lezen in groep 3? Marita Eskes neemt je in dit werkatelier mee in het didactisch handelen (wat werkt in de klas en hoe pas ik kennis toe?) en de vakinhoudelijke kennis over leren lezen (wat weten we vanuit de wetenschap over effectief leesonderwijs). Speciaal voor leraren groep 3, taal- en leescoördinatoren en intern begeleiders. Voor meer informatie en inschrijven klik hier. 

2022

Januari

Thematisch werken

 

April

Overgang 2/3

 

 

Aanmelden voor dit leernetwerk

Wil je je aanmelden voor het reguliere netwerk? Meld je dan hieronder aan.
Meld je aan