Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Groep 3

Als leraar in groep 3 heb je een bijzondere positie in de school. Lezen en rekenen zijn dè hoofdactiviteiten waar je met jouw leerlingen aan werkt. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je voor een goede balans tussen spelen en leren? Hoe integreer je thematisch werken in je lessen? En verlies je de doelen niet uit het oog? Hoe zorg je voor een goede organisatie?

 

Allemaal zaken waarmee we in dit leernetwerk aan de slag gaan. Het maakt niet uit of je een beginnende leerkracht bent, of gevorderd, voor het eerst in groep 3 staat of al jaren meedraait. Binnen dit netwerk willen we leren van elkaar, zaken uitwisselen, ervaringen delen en nieuwe dingen ontwikkelen. 

 

 

 

 

 

In het schooljaar 2023-2024 wordt er, naast de twee reguliere netwerk bijeenkomsten, bovenbestuurlijk een leergang technisch lezen aangeboden. Meer informatie over deze leergang vind je hier.

 

Voor dit netwerk zijn we op zoek naar een nieuwe 'netwerktrekker'. Heb je interesse of wil je hier meer over weten? Neem contact op met Lianne Kusse, netwerkcoördinatorBijeenkomsten

Leernetwerk groep 3 (bijeenkomst 1)

Het leernetwerk groep 3 is terug van weggeweest! Tijdens deze eerste bijeenkomst is er natuurlijk ruimte om elkaar te leren kennen. Met elkaar doen we ideeën op voor lessen of de inrichting van je lokaal.

Datum: 14 februari 2024
Tijd: 14.00 - 15.30 uur
Locatie: RKBS De Fontein, Laan van Wateringse Veld 462, Den Haag
Meld je aan voor deze bijeenkomst

Leernetwerk groep 3 (bijeenkomst 1)

Omdat we elkaar willen inspireren nemen we deze bijeenkomst weer een kijkje in de klas van een collega. Hiernaast is er natuurlijk weer ruimte voor intervisie en het opdoen van lesideeën.

Datum: 22 mei 2024
Tijd: 14.00 - 15.30 uur
Locatie: Locatie volgt
Meld je aan voor deze bijeenkomst


Aanmelden voor dit leernetwerk

Wil je je aanmelden voor het reguliere netwerk? Meld je dan hieronder aan.
Meld je aan