Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Themalijnen

De activiteiten van de Lucas Academie vallen onder verschillende themalijnen. Deze lijnen maken het makkelijker om gericht naar passende activiteiten te zoeken. Een overzicht van waar een lijn over gaat is te vinden per thema. Via de kalender is ook het hele aanbod in één overzicht te zien.

Themaconferentie Maakonderwijs: Maken binnen het curriculum

vrijdag 21 juni 2019
Maakonderwijs, dat is dóen! Maar, hóe? 

 

Je krijgt nu een unieke kans om zelf te ervaren wat Maakonderwijs is en hoe je hier in jouw praktijk mee aan de slag kunt gaan. Per-Ivar Kloen en Arjan van der Meij van De Populier in Den Haag brengen samen o.a. maak- en programmeeronderwijs in de praktijk in de FABklas. En op 21 juni ervaar jij hoe ze dat doen: door zelf aan de slag te gaan met Maakonderwijs.

 

 

 De bijeenkomst is de zesde landelijke bijeenkomst over maakonderwijs. Zoals gebruikelijk is er een thema gekozen: Maakonderwijs BINNEN het curriculum. Zo komt de Alan Turing school uit Amsterdam laten zien hoe ze maakonderwijs in het curriculum hebben geïntegreerd. Verder is er natuurlijk ook iets te maken deze avond. Er zullen spullen klaarstaan om te blauwdrukken, je kunt zelf op eenvoudige wijze elektronische circuits ontwerpen en maken en je kunt Hightech knikkerbaan maken met behulp van de Microbit. Natuurlijk komen er weer makers uit alle windstreken op deze avond en is er ruimte om je maaksels, lessen, materiaal te delen. Dus neem graag van alles mee: guerrillaworkshops vinden we heel erg leuk! Ook de Haagse Hogeschool zal aanwezig zijn.

 

Datum: vrijdag 21 juni

Locatie: Christelijk College De Populier Den Haag

Tijd: 17.00-21.00 uur

Deelname: gratis. Wel aanmelden graag, i.v.m. de catering.

 

Programma:

17.00 uur Inloop

17.15 uur Welkom door Arjan

17.25 uur Uitleg programma

17.30 uur Workshops

17.35 uur Presentatie Alan Turing school of Rolf Hut

18.15 Eten/ontmoeten/delen

19.00 Start (Guerrilla)workshops/maken/delen

20.30 Delen opbrengsten

21.00 Einde

 

 

Voor wie?

Voor iedereen die aan de slag wil of al is met maakonderwijs in de klas. PO, VO, MBO, HO, alle vakken, alle niveaus. Maakonderwijs is voor iedereen.

 

Leervoorkeur

Ontdekken
Ontdekken

Lees meer over 'Voorkeuren van leren' ›


Bijeenkomst

Trainer: Per-Ivar Kloen, Arjan van der Meij, e.a.
Tijd: 17.00 - 21.00 uur
Locatie: Chr. college De Populier, Populierstraat 109 in Den Haag
Doelgroep: Leraren po, vo, mbo, hbo
Kosten: Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden.
Annuleren: Kun je onverhoopt niet komen? Laat het ons even weten, liefst een week van tevoren. We kunnen dan rekening houden met het aantal mensen en de catering.
Bijzonderheden: Er wordt deze avond voor een lichte maaltijd gezorgd.
Meld je aan