Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Activiteiten

4
mrt

Werkatelier verdieping formatief evalueren: leerdoelen en succescriteria

donderdag 04 maart 2021
Dit werkatelier wordt een combinatie van korte stukjes theorie en kansen om leerdoelen en succescriteria te ontwikkelen of te herformuleren. Bovendien maken we de koppeling naar je lespraktijk door te oefenen met het integreren van het gebruik van leerdoelen in je dagelijkse lessen.
Verder lezen ›
1
apr

Webinar opbrengstgericht werken met RTTI

donderdag 01 april 2021
Stanislascollege Krakeelpolderweg werkt sinds twee jaar volgens het onderwijsconcept opbrengstgericht werken. Met RTTI maken zij de leerprocessen van leerlingen inzichtelijk. De evaluatiemomenten geven het onderwijsteam, de leerlingen en ouders concrete informatie. Deze informatie gebruiken de docenten om leerlingen heel gericht leerstrategieën aan te reiken.  
Verder lezen ›
8
apr

Training examencommissies Lucas Onderwijs

donderdag 08 april 2021
Elke VO-school heeft een examencommissie die verantwoordelijk is voor de beoordeling en bewaking van de kwaliteit en validiteit van schoolexamens. Omdat de verantwoordelijkheid voor het examen bij de scholen zelf ligt, hebben de commissies een belangrijke rol. Om hen de kans te geven zich verder te professionaliseren, biedt Lucas Onderwijs een training aan.
Verder lezen ›
22
apr

Werkatelier verdieping formatief evalueren: assessments en bewijs verzamelen van het leren

donderdag 22 april 2021
In deze sessie krijg je tools en tips aangereikt om tussentoetsen in je lessen te gebruiken, om te zien waar leerlingen staan in hun leerproces. Zo heb je aan het einde van het werkatelier een aantal praktische technieken en voorbeelden in handen die je de volgende dag al in je lessen kunt toepassen.
Verder lezen ›
22
sep

Leren zichtbaar maken in de klas... hoe doe je dat?

woensdag 22 september 2021
Ben jij nieuwsgierig wat Leren zichtbaar maken (John Hattie) inhoudt? Tijdens de conferentie Leren zichtbaar maken in de klas… hoe doe je dat? vertelt Joost Maarschalkerweerd aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden hoe dit eruit kan zien. Hoe betrek je leerlingen, wat is goede feedback en wat is een zichtbaar lerende leraar?
Verder lezen ›