Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Activiteiten

21
jan

Leren zichtbaar maken in de klas... hoe doe je dat?

donderdag 21 januari 2021
Ben jij nieuwsgierig wat Leren zichtbaar maken (John Hattie) inhoudt? Tijdens de online conferentie Leren zichtbaar maken in de klas… hoe doe je dat? vertelt Joost Maarschalkerweerd aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden hoe dit eruit kan zien. Hoe betrek je leerlingen, wat is goede feedback en wat is een zichtbaar lerende leraar?
Verder lezen ›
17
feb

Themaconferentie Formatief Evalueren met: René Kneyber

woensdag 17 februari 2021
De huidige toetscultuur op scholen voldoet niet meer aan de behoefte van leraren en leerlingen. Hoe creëer je meer eigenaarschap bij leerlingen op hun eigen leerproces? Hoe monitor je wat leerlingen echt kennen en kunnen? 

Laat je inspireren op deze themaconferentie over een andere manier van toetsen.
Verder lezen ›

4
mrt

Werkatelier verdieping formatief evalueren: leerdoelen en succescriteria

donderdag 04 maart 2021
Dit werkatelier wordt een combinatie van korte stukjes theorie en kansen om leerdoelen en succescriteria te ontwikkelen of te herformuleren. Bovendien maken we de koppeling naar je lespraktijk door te oefenen met het integreren van het gebruik van leerdoelen in je dagelijkse lessen.
Verder lezen ›
22
apr

Werkatelier verdieping formatief evalueren: assessments en bewijs verzamelen van het leren

donderdag 22 april 2021
In deze sessie krijg je tools en tips aangereikt om tussentoetsen in je lessen te gebruiken, om te zien waar leerlingen staan in hun leerproces. Zo heb je aan het einde van het werkatelier een aantal praktische technieken en voorbeelden in handen die je de volgende dag al in je lessen kunt toepassen.
Verder lezen ›