Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Themalijn: Schoolontwikkeling

Schoolontwikkeling omvat alle activiteiten die een school onderneemt om de kwaliteit van het onderwijs en de professionaliteit van de leraren te bevorderen. Het is een voortdurend proces, waarbij de kwaliteit van het onderwijs steeds wordt geëvalueerd om tot nieuwe ontwikkelpunten te komen. Bij schoolontwikkeling gaat het om gezamenlijk leren in de onderwijspraktijk. Lucas Academie biedt een aantal activiteiten aan om de processen rondom kwaliteitsverbetering in de scholen te ondersteunen.

De themalijn Schoolontwikkeling past bij de koersthema’s ‘passend onderwijs’ en ‘(be)sturingsfilosofie’. 

Activiteiten

28
jan

Bijeenkomsten Schoolplan 2019-2023

maandag 28 januari 2019
Per 1 augustus 2019 zullen Lucas scholen over een nieuw schoolplan beschikken. Dat betekent dat het komend schooljaar in het teken kan staan van terugblikken, vooruitblikken en het opstellen van nieuwe plannen.
Verder lezen ›
28
jan

Workshop Schoolgids in Vensters

maandag 28 januari 2019
Het programma Vensters bestaat uit verschillende modules waaronder Mijn Scholen op de kaart, de Vensters schoolgids en het ManagementVenster. Op scholenopdekaart.nl vertel je het verhaal van de school. Sinds kort is het ook mogelijk om met dezelfde gegevens één-op-één de schoolgids samen te stellen en dat scheelt tijd!
Verder lezen ›
21
mei

Kijk je Rijk op het Stanislas Beweeg vmbo: Sport, maatwerk en keuzevrijheid

dinsdag 21 mei 2019
 

Kijk je Rijk op het Stanislascollege in Rijswijk: over hoe bewegen de leerprestaties bevorderd en hoe maatwerk en metacognitie leerlingen helpt om het beste uit zichzelf te halen.  
Verder lezen ›