Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Themalijn: Schoolontwikkeling

Schoolontwikkeling omvat alle activiteiten die een school onderneemt om de kwaliteit van het onderwijs en de professionaliteit van de leraren te bevorderen. Het is een voortdurend proces, waarbij de kwaliteit van het onderwijs steeds wordt geëvalueerd om tot nieuwe ontwikkelpunten te komen. Bij schoolontwikkeling gaat het om gezamenlijk leren in de onderwijspraktijk. Lucas Academie biedt een aantal activiteiten aan om de processen rondom kwaliteitsverbetering in de scholen te ondersteunen.

De themalijn Schoolontwikkeling past bij de koersthema’s ‘passend onderwijs’ en ‘(be)sturingsfilosofie’. 

Activiteiten

15
mei

Kick-off leernetwerk masters/acpa

woensdag 15 mei 2019
Na het afronden van een master of academische pabo heb je nieuwe kennis opgedaan die je kan gebruiken in de dagelijkse praktijk. Maar, hoe doe je dat? Kom naar de Kick-off bijeenkomst leernetwerk master/acpa.  

 

Tijdens de bijeenkomst verkennen we met elkaar hoe het leernetwerk eruit moet zien. We kijken naar het doel van het netwerk, welke vragen er leven en hoe het leernetwerk vorm kan krijgen.
Verder lezen ›

21
mei

Kijk je Rijk op het Stanislas Beweeg vmbo: Sport, maatwerk en keuzevrijheid

dinsdag 21 mei 2019
 

Kijk je Rijk op het Stanislascollege in Rijswijk: over hoe bewegen de leerprestaties bevorderd en hoe maatwerk en metacognitie leerlingen helpt om het beste uit zichzelf te halen.  
Verder lezen ›