Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Themalijn: Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling begint bij jezelf beter leren kennen. Wat zijn jouw drijfveren, kwaliteiten en valkuilen? Om te groeien moet je uit je comfortzone komen, nieuwe dingen leer je vooral door zelf in actie te komen. Persoonlijke ontwikkeling vraagt dan ook een flinke portie lef en een steuntje in de rug. Ontdek hoe jij het beste uit jezelf haalt. Doorbreek je patronen, realiseer je doelen en vergroot je zelfkennis en persoonlijke effectiviteit. Laat je eigen talenten bloeien!

De themalijn Persoonlijke ontwikkeling past bij het koersthema ‘toekomstgericht personeelsbeleid’.

Activiteiten

3
apr

Conflict coaching

woensdag 03 april 2019

‘Niemand is een klier voor zijn plezier’

Meer dan zestig procent van het ziekteverzuim is gebaseerd op klachten die te maken hebben met conflicten op het werk. Mensen hebben het niet graag over conflicten. Een conflict wordt vaak ervaren als iets negatiefs. Toch ontstaan ze elke dag en kunnen, indien juist gehanteerd, op een positieve manier bijdragen aan de samenwerking.  
Verder lezen ›

4
apr

‘Wie ben ik en waar sta ik voor' in een veranderende maatschappij: reflectiesessies voor leidinggevenden po en vo

donderdag 04 april 2019
Om met je team een antwoord te geven op grote maatschappelijke vraagstukken als kansenongelijkheid, secularisatie, etc., ontkom je er niet aan om je eerst meer te verdiepen in en te reflecteren op waar je zelf staat als leidinggevende. Wie ben ik, waar sta ik voor en hoe verhoud ik mij tot deze maatschappelijke vraagstukken. Door over deze zaken eerst zelf na te denken, wordt het makkelijker een antwoord te gaan zoeken met het team, ouders en andere betrokkenen.
Verder lezen ›