Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Meesterlijke ontmoetingen: De Burgerschapshausse

dinsdag 19 februari 2019
De burgerschapshausse. Waarom zitten we er middenin? En waar zitten we eigenlijk middenin? Gaat het om verantwoordelijkheidszin of een kritische houding? Moet de nadruk liggen op sociale vaardigheden of op kennis van de rechtsstaat, democratische waarden en mensenrechten? Betrek je de stad om de school heen bij burgerschap of moeten we kinderen vooral beschermen? En hoe gaan we om met controversiële onderwerpen? Welke concrete activiteiten kan je als school morgen al oppakken? Genoeg onderwerpen voor een interessant gesprek onder leiding van universitairdocent dr. Wim de Jong en onze bestuursvoorzitter Ewald van Vliet.

  

Programma

19.15 uur Inloop

19.30 uur Welkom Ewald van Vliet bestuursvoorzitter Lucas Onderwijs

19.40 uur De burgerschapshausse; inleiding dr. Wim de Jong, universitair docent Universiteit Utrecht

19.50 uur Ronde tafel gesprekken aan de hand van dilemma's

20.30 uur Pauze

20.45 uur Dilemma discussie (plenair) tussen twee docenten en Wim de Jong

21.10 uur Wrap-up door Wim de Jong

21.20 uur Afsluiting Ewald van Vliet

 

 

Over Wim de Jong  

dr. Wim de Jong is docent Politieke Geschiedenis. Zijn expertise ligt op het gebied van de geschiedenis van democratie, burgerschap en onderwijs in Nederland. Hij houdt zich onder andere bezig met sociale bewegingen en culture wars, en recentelijk ook met de verbinding tussen burgerschap en de consumentensamenleving.

 

Meesterlijke Ontmoetingen worden georganiseerd in samenwerking met verschillende universiteiten. De ontmoetingen starten met een inspirerend college, waarna in kleinere groepen over het onderwerp wordt doorgepraat. De doelgroep verschilt per meesterlijke ontmoeting, maar uiteraard is iedere geïnteresseerde van harte welkom!


Bijeenkomst

Trainer: Wim de Jong
Tijd: 19.15 - 21.30 uur
Locatie: Edith Stein College
Doelgroep: Docenten en schoolleiders po - vo
Kosten: Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden.
Meld je aan