Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Boardroom, een verdiepingstraject voor ervaren leidinggevenden

donderdag 07 maart 2019
Speciaal voor leidinggevenden met minimaal 10 jaar ervaring organiseert de Lucas Academie een Boardroom. In deze boardroom wordt er gereflecteerd op grote vraagstukken. Elke bijeenkomst wordt ingeleid door een expert en zorgt een procesbegeleider voor theoretische verdieping, reflectie en intervisie.

 

* Dit traject heeft het maximum aantal deelnemers bereikt, inschrijven is niet meer mogelijk. Ben je geïnteresseerd? Stuur een e-mail naar: info@lucasacademie.nl

Wanneer er voldoende geïnteresseerden zijn, zullen we verkennen of een tweede Boardroom kan worden opgezet.

 

In het denken over een leven lang leren wordt de meeste aandacht besteed aan de beginfase van een professionele carrière. Die leerfase kan concreet worden ingevuld. Als een schoolleider eenmaal ervaring en expertise heeft, zoekt hij of zij meestal een eigen weg en verlegt de aandacht zich van scholing naar verdere ontwikkeling. Die ontwikkeling is niet alleen van belang voor de schoolleider zelf, maar ook voor de school: het reflectieplafond van de schoolleider wordt op den duur bedoeld of onbedoeld ook het reflectieniveau van de organisatie. Hoe hoger het plafond, hoe meer ruimte voor denken en doen in de school.

 

Speciaal voor leidinggevenden met minimaal 10 jaar ervaring organiseert de Lucas Academie een Boardroom. In deze boardroom wordt er gereflecteerd op grote vraagstukken als: controle en vertrouwen, hoe houden we het kind gelukkig, Nederland in 2050, integer sturen etc. Elke bijeenkomst wordt ingeleid door een expert en zorgt procesbegeleider Jan Gispen voor theoretische verdieping. Er is veel ruimte voor intervisie en reflectie.

 

*De definitieve onderwerpen worden de komende periode vastgesteld, dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van externe sprekers.

 

Het traject bestaat uit:

 

Jaar I

  • Intakegesprek met Jan Gispen
  • Start met een 24-uurssessie op 7 en 8 maart van 16.00 - 16.00 uur
  • Drie vervolgdagen 16 mei, 24 september en 3 december.

 

Jaar II (planning in overeenstemming met de deelnemers)

  • 24 uurssessie
  • Drie vervolgdagenBijeenkomst

Trainer: Jan Gispen van Gispen Advies
Tijd: 9.00 - 17.00 uur
Locatie: nntb
Doelgroep: Leidinggevenden met minimaal 10 jaar ervaring
Kosten: De kosten van het traject zijn €1750,- voor twee jaar, waarbij na één jaar het traject wordt geëvalueerd en de deelnemer aangeeft of hij/zij ook het tweede jaar wil deelnemen.

 

 

Annuleren: Annuleren kan tot twee weken voor de startdatum. Daarna worden de kosten in rekening gebracht bij de deelnemer. Het is altijd mogelijk een vervanger aan te dragen, mits deze past binnen het profiel van deze leergang.
Helaas, inschrijven is niet meer mogelijk, het is vol!