Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE
PO / VO

Kijk je Rijk bij ISW Irenestraat: Gepersonaliseerd Leren

donderdag 14 februari 2019
In schooljaar 2014/2015 zijn we op ISW Irenestraat gestart met gepersonaliseerd leren. Gepersonaliseerd leren wordt gegeven aan de MAVO en MAVO/HAVO klassen. Maar wat is gepersonaliseerd leren nu precies? 

 

Bij gepersonaliseerd leren wordt bij een aantal vakken gewerkt op het eigen niveau, het niveau dat het beste past bij de leerling. Zo kan een MAVO leerling het vak dat hem of haar juist goed afgaat op havo of zelfs vwo doen. Heb je iets meer moeite met een bepaald vak, dan zou je dat eventueel op kaderniveau kunnen volgen.
Dit systeem zorgt voor meer bewustwording bij de leerling over hoe, wat en waarom iets geleerd moet worden. De strategie van het leren is hierbij dus veel belangrijker.
Verder werkt de leerling niet meer in opdrachten maar in doelen. Per week moeten er doelen worden behaald. De docent is je coach die samen met jou kijkt of je je persoonlijke doelen haalt en of je op het juiste niveau zit. Drie keer per maand vindt er dan ook een coachgesprek plaats van ongeveer een kwartier. Een gesprek dat echt gericht is op het bespreken van de behaalde resultaten

Gepersonaliseerd leren is een digitale methode. Al het lesmateriaal is te vinden in een digitale omgeving (een portal). Alleen opdrachten en toetsen worden nog gemaakt op papier.

 

In de praktijk ervaren hoe leerlingen inhoud geven aan hun eigen onderwijs. Zij bewandelen hun persoonlijke leerroutes op eigen niveau en in eigen tempo. Goed plannen en de juiste keuzes maken. We begeven ons in de praktijksituatie van leerling en zijn (vak)coach. We krijgen een beeld van de dagelijkse praktijk en gaan in gesprek met alle betrokkenen. Hoe ervaren zij het, waar lopen ze tegenaan en welke oplossingen hebben ze gevonden. Voor onze docenten is het interessant om te sparren met de deelnemers en met hen te spreken over de vele vragen waar ook zij nog mee worstelen. In verschillende rondes (inleiding, bezoek aan de praktijksituatie, gesprekken met leerlingen en docenten). Je gaat weg met praktijkvoorbeelden die ook in de eigen les/schoolsituatie een plek kunnen krijgen.


Bijeenkomst

Trainer: Erwin Monteny en collega's
Tijd: 08.30 - 13.00 uur
Locatie: ISW Irenestraat, Irenestraat 35, Poeldijk
Kosten: Er zijn geen deelnamekosten.
Annuleren: Annulering tot 1 week voor de bijeenkomst is kosteloos, hierna zal €25,- in rekening worden gebracht bij de school voor reeds gemaakte kosten.
Bijzonderheden: De professionaliseringsuren (4 uur) worden vermeld op een certificaat dat u na afloop ontvangt.
Meld je aan