Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Kijk je Rijk bij Stanislascollege Dalton Delft

dinsdag 05 maart 2019
Stanislascollege Reinier de Graafpad heeft sinds het najaar van 2018 een nieuwe naam: ‘Stanislascollege Dalton Delft’. De school is nu een Daltonschool in oprichting en gaat de komende jaren op voor de officiële status van Daltonschool.

  

 

Stanislascollege Dalton Delft is een kleine school voor mavo en havo. Kernwaarden van het Daltonderwijs zijn verantwoordelijkheid, samenwerking, effectiviteit, zelfstandigheid en reflectie. En dat leerlingen de ruimte krijgen om zélf verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen groei en talentontwikkeling vinden wij als school belangrijk. Daarom werken de leerlingen vier uur per week in Daltonuren. Tijdens dit uur kiezen de leerlingen bij welke docent ze gaan werken. Ze werken met periodeplanners voor alle vakken en ze gebruiken een agenda. Ook zijn er mentoruren. 

 

Programma

  • 08.30 Ontvangst
  • 09.00 Presentatie Dalton
  • 09.30 Vragen over traject en/of inhoud
  • 10.00 Pauze
  • 10.20 Rondje tijdens daltonuur
  • 11.05 Feedback
  • 11.30 Afsluiting

 

 

Kijk je Rijk

Tijdens de Kijk je Rijk-dagen leer je door te observeren. Je ziet wat werkt en leert van de dagelijkse praktijk van anderen. Je ontdekt praktische oplossingen voor jouw eigen dagelijkse praktijk waarmee je direct aan de slag kunt. Kijk in de kalender voor meer Kijk je Rijk-dagen.


Bijeenkomst

Trainer: Lodewijk Dijkgraaf ism collega's
Tijd: 08.30 - 11.30
Locatie: Reinier de Graafpad 1, Delft
Kosten: Deelname is gratis.
Annuleren: Annuleren kan kosteloos tot 1 week voor de bijeenkomst. Daarna wordt bij de school €25,- in rekening gebracht voor al gemaakte kosten.
Meld je aan