Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Kijk je Rijk op het Stanislas Beweeg vmbo: Sport, maatwerk en keuzevrijheid

dinsdag 21 mei 2019
 

Kijk je Rijk op het Stanislascollege in Rijswijk: over hoe bewegen de leerprestaties bevorderd en hoe maatwerk en metacognitie leerlingen helpt om het beste uit zichzelf te halen.   

 

Bij het Stanislascollege Rijswijk staat de leerling centraal in een nieuwe vorm van VMBO. Aan de hand van drie uitgangspunten - sport, maatwerk en keuzevrijheid- worden leerlingen gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen. En daarbij gaat het niet alleen om wat een leerling minder goed kan maar ook om waar een leerling juist al goed in is.

 

Sporten en bewegen

Wist je bijvoorbeeld dat leerlingen een hoger cijfer voor een proefwerk halen als ze eerst een uur sporten? Onderzoek heeft aangetoond dat je beter leert door sport en beweging. Dat komt doordat de bloedstroom in de hersenen verbeterd als je beweegt. Ook worden er meer verbindingen gemaakt in het brein wat de concentratie bevorderd. En dat werkt niet alleen tijdens het sporten maar ook daarna in de les!

Daarom beginnen de leerlingen van het Stanislascollege elke dag met een uur sporten en doen zij halverwege de dag een combinatie van bewegen en leren ineen.

 

Maatwerk en aandacht

Omdat iedereen op een andere manier leert is maatwerk belangrijk. Daarom eindigt de schooldag met programma's die aansluiten op de persoonlijke leerbehoefte. Van individuele ondersteuning bij lastige vakken, tot huiswerk maken met begeleiding. Ook hier is er aandacht voor vakken die de leerling moeilijk vindt én is er ruimte voor extra stof voor onderwerpen waar de leerling talent voor heeft.

 

Onderwijs en keuzevrijheid

Elke leerling is uniek. Daarom stelt Stanislascollege een programma op maat samen dat precies aansluit bij wat de leerling kan en wil. Zo haalt de leerling het beste uit zichzelf.

 

 

Kijk je Rijk

Tijdens de Kijk je Rijk-dagen leer je door te observeren. Je ziet wat werkt en leert van de dagelijkse praktijk van anderen. Je ontdekt praktische oplossingen voor jouw eigen dagelijkse praktijk waarmee je direct aan de slag kunt. Kijk in de kalender voor meer Kijk je Rijk-dagen.


Bijeenkomst

Trainer: Nelline van Duijn en collega's
Locatie: Stanislascollege Rijswijk, P.C. Boutenslaand 203, Rijswijk
Kosten: Er zijn geen deelnamekosten.
Annuleren: Annulering tot 1 week voor de bijeenkomst is kosteloos, hierna zal €25,- in rekening worden gebracht bij de school voor reeds gemaakte kosten.
Bijzonderheden: De professionaliseringsuren (4 uur) worden vermeld op een certificaat dat u na afloop ontvangt.

Kijk je Rijk op Stanislas Beweeg vmbo

Bewegend Leren en Zorgstructuur: maatwerk & metacognitie

Datum: 21 mei 2019
Tijd: 8.15- 13.00 uur
Helaas, inschrijven is niet meer mogelijk.