Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE
PO / VO

Kijk je Rijk op het Stanislas Beweeg vmbo

dinsdag 21 mei 2019
Kijk je Rijk op het Stanislascollege in Rijswijk: neem een kijkje in het kader van:
- het beweeg vmbo/mavo 
- maatwerk & metacognitie  

 

Stanislascollege Rijswijk is een nieuwe vorm van vmbo gestart die draait om de leerling, om wat de leerling al goed kan én om wat de leerling minder goed kan. Wij helpen de leerling om het beste uit zichzelf te halen. Het gaat hierbij om drie uitgangspunten: sport, maatwerk en keuzevrijheid

 

Sporten en bewegen

Wist je dat leerlingen een hoger cijfer voor een proefwerk halen, als de leerlingen eerst een uur sporten? Het klinkt misschien gek, maar het is echt bewezen. Knappe koppen hebben aangetoond dat je door sporten en bewegen beter gaat leren. Dat komt doordat de bloedstroom in je hersens beter wordt als je beweegt. Ook worden er meer verbindingen gemaakt in je brein, waardoor je je beter kunt concentreren. Niet alleen tijdens het sporten, maar ook daarna in de les!

Elke dag begint de leerling met een uur sporten en halverwege de dag krijgt de leerling een combinatie van bewegen en leren tegelijk.

 

Maatwerk en aandacht

Iedereen leert op een andere manier. Daarom eindigt de leerling de dag met programma's die aansluiten op de leerbehoefte. Van individuele ondersteuning bij lastige vakken, tot huiswerk maken met begeleiding. Er is aandacht voor vakken die de leerling moeilijk vindt én extra stof voor onderwerpen waar de leerling talent voor heeft.

 

Onderwijs en keuzevrijheid

Elke leerling is uniek. Daarom kan er bij ons een programma samengesteld worden dat precies aansluit bij wat de leerling kan en wil. Zo haalt de leerling het beste uit zichzelf.


Bijeenkomst

Trainer: Nelline van Duijn en collega's
Locatie: Stanislascollege Rijswijk, P.C. Boutenslaand 203, Rijswijk
Kosten: Er zijn geen deelnamekosten.
Annuleren: Annulering tot 1 week voor de bijeenkomst is kosteloos, hierna zal €25,- in rekening worden gebracht bij de school voor reeds gemaakte kosten.
Bijzonderheden: De professionaliseringsuren (4 uur) worden vermeld op een certificaat dat u na afloop ontvangt.

Kijk je Rijk op Stanislas Beweeg vmbo

Bewegend Leren en Zorgstructuur: maatwerk & metacognitie

Datum: 21 mei 2019
Tijd: 8.15- 13.00 uur
Meld je aan