Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Activiteiten

7
feb

Kijk je Rijk bij het Koningin Wilhelmina College in Culemborg - Agora onderwijs

vrijdag 07 februari 2020
Agora-leren is een vorm van leren waarin leerlingen volledig hun persoonlijke leerroute maken. Zij worden daarbij intensief begeleid door coaches. De eindstreep is een gewoon diploma op vmbo, havo of vwo niveau.

Wil jij kijken hoe dat er in de dagelijkse praktijk uitziet?
Verder lezen ›

11
feb

Kijk je Rijk: Doorlopende leer- en ontwikkellijnen op Kindcentrum Buitenrijck

dinsdag 11 februari 2020
Het kindcentrum Buitenrijck staat bekend om het gebruik van doorlopende leer- en ontwikkellijnen. Leerlingen krijgen de mogelijkheid om eigen talenten te ontdekken en benutten. Ben jij benieuwd hoe Buitenrijck dit doet? Kom dan naar de Kijk je Rijk op het Kindcentrum Buitenrijck! 
Verder lezen ›
19
feb

Themaconferentie onderwijsassistenten: Gedrag, motoriek en spelend leren

woensdag 19 februari 2020
Als onderwijsassistent in het po heb je te maken met een grote diversiteit aan kinderen en allerlei soorten uitdagingen. Kom naar onze praktijkgerichte themaconferentie over gedrag, motoriek en spelend leren. Vol met inzichten en praktische tips.
Verder lezen ›
19
feb

Kijk je Rijk: Omgaan met diversiteit op het Edith Stein College

woensdag 19 februari 2020
Veel scholen krijgen een steeds diversere populatie. Dit zorgt voor nieuwe uitdagingen voor leraren en schoolleiders. Tijdens deze Kijk je Rijk laat het Edith Stein College zien hoe de school met deze uitdagingen omgaat en hiermee kansengelijkheid probeert te vergroten.
Verder lezen ›
19
feb

Training executieve functies in de bovenbouw (vo)

woensdag 19 februari 2020
Hoe stimuleer je de ontwikkeling van executieve functies bij tieners? Tijdens deze training voor leraren havo/vwo in de bovenbouw, maak je in drie bijeenkomsten kennis met de term executieve functies en de toepassing daarvan in de onderwijspraktijk. Met behulp van diverse modules, een docentenhandleiding en leerlingenwerkboek kan je meteen aan de slag. 
Verder lezen ›
2
mrt

Omgaan met trauma - een interactieve training

maandag 02 maart 2020
Hoe ga je in je klas om met een kind dat een trauma heeft? Deze interactieve training focust op zowel kennis als handvatten. Hoe herken je de signalen als er sprake is van trauma? Daarnaast krijg je praktische tips en handvatten om meteen mee aan de slag te gaan.

 

 

 
Verder lezen ›

4
mrt

Kijk je Rijk: Thematisch onderwijs op het Kindcentrum Snijders

woensdag 04 maart 2020
Het Kindcentrum Snijders staat bekend om de visie: Natuurlijk leren. Een onderdeel van Natuurlijk leren is thematisch onderwijs. Thematisch onderwijs zorgt voor meer context aan de leerstof. Thematisch onderwijs vergt een bepaalde manier van lessen ontwerpen. Ben jij benieuwd hoe je thematisch werken in kan zetten? Kom dan naar de Kijk je rijk op het Kindcentrum Snijders.
Verder lezen ›
5
mrt

Meet LOF: inspiratie schoolontwikkeling door leraren

donderdag 05 maart 2020
Als leraar heb je veel mogelijkheden je te ontwikkelen en nieuwe dingen op te zetten op je eigen school. Een van de mogelijkheden is een subsidie aan te vragen om een verandering in jouw school voor elkaar te krijgen. Verschillende collega's hebben dit de afgelopen tijd gedaan bij het Leraarontwikkelfonds (LOF). Zij presenteren deze avond de trajecten die ze hebben opgezet. Laat je inspireren door mooie voorbeelden!
Verder lezen ›
11
mrt

Miniconferentie: Het jonge kind (1) - Overgang 2-3

woensdag 11 maart 2020
Speciaal voor leraren die werken met jonge kinderen worden er dit jaar weer twee miniconferenties georganiseerd. De eerste is gericht op de overgang 2-3, de tweede op de ontwikkeling van het jonge kind. Tijdens beide conferenties is er veel aandacht voor theorie, praktijk en het delen van ervaringen.
Verder lezen ›
16
mrt

Lezing Marcel van Herpen: 'Weten wat je moet doen'

maandag 16 maart 2020
Soms ben je de leraar die je wilt zijn en soms ben je de leraar die je liever niet wilt zijn.

We komen allemaal regelmatig in situaties, waarin we niet precies weten wat we moeten doen. En toch… in pedagogische zin is het van belang dat je weet wat je moet doen als je niet weet wat je moet doen…

 

 
Verder lezen ›

17
mrt

Themaconferentie: De administratieve alleskunner 2020

dinsdag 17 maart 2020
Als administratieve professional, of secretaresse in het po, vo of op het bestuurskantoor ben je een echte alleskunner. Hoe zorg je voor je eigen groei en ontwikkeling als professional? Laat je verrassen tijdens de themaconferentie: De administratieve alleskunner 2020.
Verder lezen ›
15
apr

Miniconferentie: Het jonge kind (2) - Ontwikkeling van jonge kinderen

woensdag 15 april 2020
De tweede mini-conferentie jonge kind richt zich op de ontwikkeling van jonge kinderen. Een middag vol praktische workshops met handvatten om direct de volgende dag uit te proberen in jouw eigen klas! Met een kijkje in de gastschool: Groen van Prinsterer.

 
Verder lezen ›

28
mei

KC dag Lucas Onderwijs en opvangpartners

donderdag 28 mei 2020
 

Ga kathedralen bouwen!

Een KC dag van en voor Lucas Onderwijs en hun opvangpartners. Voor iedereen die bezig is met of denkt aan vorming van een kindcentrum. Met een inspiratiesessie van Daan Quakernaat, informatieve werksessies, ruimte voor ontmoeting en uitwisseling en voorbeelden van collega's uit de praktijk. 
Verder lezen ›