Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Activiteiten

18
nov

Kijk je Rijk: Spelend Leren op Balans

maandag 18 november 2019
Op basisschool Balans wordt op veel verschillende manieren spelend leren ingezet. Niet alleen in groep 1/2, maar ook in groep 3 is er aandacht voor spelend leren, om zo de overgang van de kleuters naar groep 3 te verkleinen. Tijdens deze Kijk je Rijk kun je daarom in zowel groep 1/2 als groep 3 een kijkje nemen.
Verder lezen ›
21
nov

Ontwerpend en onderzoekend leren (OOL)

donderdag 21 november 2019
Ontwerpend en Onderzoekend Leren (OOL); veel scholen zijn er al mee bezig en willen zich verder professionaliseren, anderen willen graag starten, maar vinden het nog ingewikkeld. Hoe pak je dit aan? Hoe eenvoudig kan het zijn? Hoe kun het naar een hoger plan tillen? Kom het zelf ervaren tijdens de bijeenkomsten 'Ontwerpend en Onderzoekend Leren’
Verder lezen ›
10
dec

Meetup: Impact van internationaliseren

dinsdag 10 december 2019
Internationalisering kan van grote waarde zijn voor de staff mobility. Jaarlijks presenteren scholen van Lucas Onderwijs die naar het buitenland zijn geweest hun ervaringen aan collega's. Wat is de impact van internationalisering op mij als leraar, schoolleider, mijn leerlingen, mijn collega's en mijn team? Een meetup vol inspiratie van collega's die je voorgingen en vol nuttige informatie over de praktische kant: hoe organiseer je een buitenlandreis en hoe vraag je subsidie aan. 

 
Verder lezen ›

7
feb

Kijk je Rijk bij het Koningin Wilhelmina College in Culemborg - Agora onderwijs

vrijdag 07 februari 2020
Agora-leren is een vorm van leren waarin leerlingen volledig hun persoonlijke leerroute maken. Zij worden daarbij intensief begeleid door coaches. De eindstreep is een gewoon diploma op vmbo, havo of vwo niveau.

Wil jij kijken hoe dat er in de dagelijkse praktijk uitziet?

 
Verder lezen ›

11
feb

Kijk je Rijk: Doorlopende leer- en ontwikkellijnen op Kindcentrum Buitenrijck

dinsdag 11 februari 2020
Het kindcentrum Buitenrijck staat bekend om het gebruik van doorlopende leer- en ontwikkellijnen. Leerlingen krijgen de mogelijkheid om eigen talenten te ontdekken en benutten. Ben jij benieuwd hoe Buitenrijck dit doet? Kom dan naar de Kijk je Rijk op het Kindcentrum Buitenrijck! 
Verder lezen ›
19
feb

Themaconferentie: Gedrag - voor onderwijsassistenten

woensdag 19 februari 2020
Als onderwijsassistent heb je te maken met allerlei soorten kinderen en alle soorten gedrag.  Waar komt bepaald gedrag vandaan? Maar belangrijker nog: hoe ga je hiermee om? Kom naar onze praktijkgericht themaconferentie over gedrag. Vol met inzichten en praktische tips.
Verder lezen ›
19
feb

Kijk je Rijk: Omgaan met diversiteit op het Edith Stein College

woensdag 19 februari 2020
Veel scholen krijgen een steeds diversere populatie. Dit zorgt voor nieuwe uitdagingen voor leraren en schoolleiders. Tijdens deze Kijk je Rijk laat het Edith Stein College zien hoe de school met deze uitdagingen omgaat en hiermee kansengelijkheid probeert te vergroten.
Verder lezen ›
4
mrt

Kijk je Rijk: Thematisch onderwijs op het Kindcentrum Snijders

woensdag 04 maart 2020
Het Kindcentrum Snijders staat bekend om de visie: Natuurlijk leren. Een onderdeel van Natuurlijk leren is thematisch onderwijs. Thematisch onderwijs zorgt voor meer context aan de leerstof. Thematisch onderwijs vergt een bepaalde manier van lessen ontwerpen. Ben jij benieuwd hoe je thematisch werken in kan zetten? Kom dan naar de Kijk je rijk op het Kindcentrum Snijders.
Verder lezen ›
5
mrt

Meet LOF: inspiratie schoolontwikkeling door leraren

donderdag 05 maart 2020
Als leraar heb je veel mogelijkheden je te ontwikkelen en nieuwe dingen op te zetten op je eigen school. Een van de mogelijkheden is een subsidie aan te vragen om een verandering in jouw school voor elkaar te krijgen. Verschillende collega's hebben dit de afgelopen tijd gedaan bij het Leraarontwikkelfonds (LOF). Zij presenteren deze avond de trajecten die ze hebben opgezet. Laat je inspireren door mooie voorbeelden!
Verder lezen ›
11
mrt

Miniconferentie: Het jonge kind (1) - Overgang 2-3

woensdag 11 maart 2020
 

Speciaal voor leraren die werken met jonge kinderen worden er dit jaar weer twee miniconferenties georganiseerd. De eerste is gericht op de overgang 2-3, de tweede op de ontwikkeling van het jonge kind. Tijdens beide conferenties is er veel aandacht voor theorie, praktijk en het delen van ervaringen.
Verder lezen ›

17
mrt

Themaconferentie: De administratieve alleskunner 2020

dinsdag 17 maart 2020
 

Als administratieve professional, of secretaresse in het po, vo of op het bestuurskantoor ben je een echte alleskunner. Hoe zorg je voor je eigen groei en ontwikkeling als profesisonal? Laat je verrassen tijdens de themaconferentie: De administratieve alleskunner 2020.
Verder lezen ›

15
apr

Miniconferentie: Het jonge kind (2) - Ontwikkeling van jonge kinderen

woensdag 15 april 2020
 

De tweede mini-conferentie jonge kind richt zich op de ontwikkeling van jonge kinderen. Een middag vol praktische workshops met handvatten om direct de volgende dag uit te proberen in jouw eigen klas! Met een kijkje in de gastschool: Groen van Prinsterer. Tijdens de rondleiding zul je ontdekken hoe het thematische onderwijs doorgevoerd is door alle leerjaren heen. In de workshops komende volgende onderwerpen aan bod: NT2, verrijking, spellen en de ontwikkeling van kleuters en ICT en ontwikkeling.
Verder lezen ›