Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Themalijn: Dagelijkse praktijk

Hoe organiseer je het onderwijs zo, dat het aansluit bij jouw leerlingen? Welke veranderingen kan je vandaag nog doorvoeren om morgen al een verbetering te zien? In de dagelijkse praktijk loop je tegen een aantal zaken aan, waar je graag een praktische oplossing voor wilt. Via de Lucas Academie kan je aan de slag om op verschillende thema’s je onderwijs steeds beter te maken.

De themalijn Dagelijkse praktijk past bij de koersthema’s ‘passend onderwijs’, ‘toekomstgericht onderwijs’ en ‘doorlopende leerlijnen’.

Activiteiten

25
jun

BOTS onderwijsassistenten

dinsdag 25 juni 2019
Op 19 februari 2020 organiseren we een Themaconferentie voor onderwijsassistenten in het po. Graag willen we samen met een aantal onderwijsassistenten het programma hiervoor vormgeven. Denk jij met ons mee? Kom naar de Benen-op-tafelsessie op 25 juni aanstaande bij Lucas Onderwijs. 
Verder lezen ›
26
jun

Inrichten leernetwerk masters/acpa

woensdag 26 juni 2019
Na een eerste verkenning zijn we toe aan het verder vormgeven van het netwerk. We gaan ons richten op de verbinding tussen wetenschap en praktijk en je rolontwikkeling als master. Op 26 juni gaan we vanuit deze drie punten de activiteiten concreet invullen. 

 
Verder lezen ›

2
okt

Innovatie Bootcamp

woensdag 02 oktober 2019
Tijdens de Innovatie Bootcamp leer je aan de hand van Design Thinking nieuwe oplossinge te vinden voor bestaande uitdagingen. Design Thinking is een aanpak gericht op continue in beweging zijn: een idee is nooit klaar en kan altijd beter. Dit wordt gecombineerd met het stimuleren van de creativiteit. De eindgebruiker (leerlingen) staat in alle fasen centraal en wordt betrokken. Tijdens de Bootcamp ga je aan de slag met één bepaalde uitdaging, maar de methodiek die je leert kan daarna op elke schoolontwikkeling worden toegepast. 

 

 

 
Verder lezen ›