Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Themalijn: Dagelijkse praktijk

Hoe organiseer je het onderwijs zo, dat het aansluit bij jouw leerlingen? Welke veranderingen kan je vandaag nog doorvoeren om morgen al een verbetering te zien? In de dagelijkse praktijk loop je tegen een aantal zaken aan, waar je graag een praktische oplossing voor wilt. Via de Lucas Academie kan je aan de slag om op verschillende thema’s je onderwijs steeds beter te maken.

De themalijn Dagelijkse praktijk past bij de koersthema’s ‘passend onderwijs’, ‘toekomstgericht onderwijs’ en ‘doorlopende leerlijnen’.

Activiteiten

11
feb

Meesterlijke ontmoetingen: De wetenschap van het leren

maandag 11 februari 2019
Welke strategiën werken goed en welke minder goed bij effectief leren en effectieve instructie? Decennia wetenschappelijk onderzoek naar het leerproces van leerlingen, levert veel informatie over wat werkt en wat niet werkt. Tim Surma neemt ons mee in de wetenschap van het leren met als doel het leerproces van onze leerlingen te bevorderen. En dit op een effectieve, makkelijk toepasbare manier over de vakken, studierichtingen en jaren heen.

 

 
Verder lezen ›

13
feb

Miniconferentie "Het jonge kind" 1

woensdag 13 februari 2019

Verder lezen ›
14
feb

Kijk je Rijk bij ISW Irenestraat: Gepersonaliseerd Leren

donderdag 14 februari 2019
 

Gepersonliseerd leren, wat is dat nu precies? ISW Irenestraat is er in 2014/2015 mee gestart in mavo en mavo/havo-klassen. Tijdens de Kijk je Rijk-dag zie je zelf hoe dat in de praktijk werkt en ga je in gesprek met leerlingen en docenten. 
Verder lezen ›

21
feb

Verzuimtrainingen voor leidinggevenden Lucas Onderwijs

donderdag 21 februari 2019
Iedere leidinggevende kan te maken krijgen met verzuim door ziekte van medewerkers. Deze 2-daagse training gaat in op de beïnvloeding van het gedrag rondom ziekteverzuim.
De leidinggevende heeft in het proces rondom ziekteverzuim een regiefunctie: hij/zij regisseert alle acties met betrekking tot preventie, verzuim en re-integratie.
Verder lezen ›
5
mrt

Kijk je Rijk bij Stanislascollege Reinier de Graafpad: Daltonschool io

dinsdag 05 maart 2019
De afgelopen twee jaar heeft het Stanislascollege Reinier de Graafpad gewerkt aan een missie -en-visietraject. Wij hebben drie kernwaarden bepaald die bij ons passen: betrokken, samen en verantwoordelijk. Vervolgens hebben we met het team gekeken naar wat dat betekent voor ons onderwijs.

 
Verder lezen ›

11
mrt

Innovatie Bootcamp

maandag 11 maart 2019
Tijdens de Innovatie Bootcamp leer je aan de hand van Design Thinking continu te schakelen tussen divergeren en convergeren. Design Thinking is een aanpak gericht op continue in beweging zijn: een idee is nooit klaar en kan altijd beter. Dit wordt gecombineerd met het stimuleren van de creativiteit. De eindgebruiker (leerlingen) staat in alle fasen centraal en wordt betrokken. De lessen voor de leerlingen worden daardoor beter. Tijdens de bootcamp ga je aan de slag met één bepaalde uitdaging, maar de methodiek die je leert kan daarna op elke schoolontwikkeling worden toegepast.
Verder lezen ›
11
mrt

Beheerder Brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie (BMI-OAI)

maandag 11 maart 2019
Je moet er op kunnen vertrouwen dat elke brand in jouw gebouw direct wordt gemeld. De brandmeldinstallatie (BMI) mag geen steken laten vallen! Het is wettelijk verplicht om maandelijks de brandmeldinstallatie te laten controleren. Daarom is het belangrijk dat er binnen de school minimaal één medewerker is die is opgeleid als bediener en beheerder van de brandmeldinstallatie.
Verder lezen ›
18
mrt

Kijk je Rijk op Kindcentrum BuitenRijck: Doorlopende leerlijnen

maandag 18 maart 2019
 

Op Kindecentrum Buitenrijck kijk je je ogen uit. Hier krijgen kinderen van 0 tot 12 jaar doorlopende speel-, leer- en ontwikkelingsmogelijkheden aangeboden. Reis een dagje mee!

 
Verder lezen ›

8
mei

Miniconferentie "Het jonge kind" 2

woensdag 08 mei 2019

Verder lezen ›
21
mei

Kijk je Rijk op het Stanislas Beweeg vmbo: Sport, maatwerk en keuzevrijheid

dinsdag 21 mei 2019
 

Kijk je Rijk op het Stanislascollege in Rijswijk: over hoe bewegen de leerprestaties bevorderd en hoe maatwerk en metacognitie leerlingen helpt om het beste uit zichzelf te halen.  
Verder lezen ›