Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Activiteiten

16
sep

Ontwerpend en onderzoekend leren (OOL)

woensdag 16 september 2020
Ook aankomend schooljaar kun je je als leerkracht weer verder ontwikkelen en professionaliseren op het gebied van Ontwerpend en Onderzoekend Leren (OOL). Door deel te nemen aan inhoudelijke projecten kun je opgedane kennis en vaardigheden tijdens de (indien nodig online) bijeenkomsten direct toepassen in je eigen klas.

 

In samenwerking met Wetenschapsknooppunt TU Delft bieden we gedurende dit schooljaar drie inhoudelijke projecten: ‘Ontwerp een buitenles’, ‘Biomedisch ontwerpen’ en ‘Daar zit muziek in’.
Verder lezen ›

29
sep

Themaconferentie: De administratieve alleskunner 2020

dinsdag 29 september 2020
Als administratieve professional, of secretaresse in het po, vo of op het bestuurskantoor ben je een echte alleskunner. Hoe zorg je voor je eigen groei en ontwikkeling als professional? Laat je verrassen tijdens de themaconferentie: De administratieve alleskunner 2020.
Verder lezen ›
14
okt

Themaconferentie onderwijsassistenten: Gedrag, motoriek en spelend leren

woensdag 14 oktober 2020
Als onderwijsassistent in het po heb je te maken met een grote diversiteit aan kinderen en allerlei soorten uitdagingen. Kom naar onze praktijkgerichte themaconferentie over gedrag, motoriek en spelend leren. Wegens succes herhaald! Vol met inzichten en praktische tips.
Verder lezen ›
3
mrt

Themaconferentie Het jonge kind - Mindset

woensdag 03 maart 2021
Mindset is de basis van je ontwikkeling. Mindset zijn de overtuigingen die we hebben over onze intelligentie, onze talenten en onze kwaliteiten. Staan die vast of zijn die te veranderen? – bron: platform mindset. Tijdens deze bijeenkomst met een gastspreker en workshops gaan we in op Mindset bij Jonge kinderen. 

 

 
Verder lezen ›

14
apr

Miniconferentie: Het jonge kind - Ontwikkeling van jonge kinderen

woensdag 14 april 2021
Deze mini-conferentie jonge kind richt zich op de ontwikkeling van jonge kinderen. Een middag vol praktische workshops met handvatten om direct de volgende dag uit te proberen in jouw eigen klas! Met een kijkje in de gastschool: Groen van Prinsterer.

 

 
Verder lezen ›