Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Activiteiten

8
apr

Kijk je Rijk: Omgaan met diversiteit op het Edith Stein College

woensdag 08 april 2020
Veel scholen krijgen een steeds diversere populatie. Dit zorgt voor nieuwe uitdagingen voor leraren en schoolleiders. Tijdens deze Kijk je Rijk laat het Edith Stein College zien hoe de school met deze uitdagingen omgaat en hiermee kansengelijkheid probeert te vergroten.
Verder lezen ›
8
apr

Onderwijssalon: Curriculum en digitale geletterdheid

woensdag 08 april 2020
Nederland denkt na over een nieuw curriculum voor het onderwijs. Op 3 maart a.s. staat er een plenair debat in de Tweede Kamer gepland. Waar (bijna) iedereen het over eens is, is dat ICT en moderne media een belangrijke rol zullen spelen in het vormgeven van veranderend onderwijs. Daarom is het thema van deze jaarlijkse onderwijssalon: Curriculum en digitale geletterdheid.

 
Verder lezen ›

15
apr

Miniconferentie: Het jonge kind (2) - Ontwikkeling van jonge kinderen

woensdag 15 april 2020
De tweede mini-conferentie jonge kind richt zich op de ontwikkeling van jonge kinderen. Een middag vol praktische workshops met handvatten om direct de volgende dag uit te proberen in jouw eigen klas! Met een kijkje in de gastschool: Groen van Prinsterer.

 
Verder lezen ›

28
mei

KC dag Lucas Onderwijs en opvangpartners

donderdag 28 mei 2020
 

Ga kathedralen bouwen!

Een KC dag van en voor Lucas Onderwijs en hun opvangpartners. Voor iedereen die bezig is met of denkt aan vorming van een kindcentrum. Met een inspiratiesessie van Daan Quakernaat, informatieve werksessies, ruimte voor ontmoeting en uitwisseling en voorbeelden van collega's uit de praktijk. 
Verder lezen ›

29
sep

Themaconferentie: De administratieve alleskunner 2020

dinsdag 29 september 2020
Als administratieve professional, of secretaresse in het po, vo of op het bestuurskantoor ben je een echte alleskunner. Hoe zorg je voor je eigen groei en ontwikkeling als professional? Laat je verrassen tijdens de themaconferentie: De administratieve alleskunner 2020.
Verder lezen ›