Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Wie zijn wij?

De LucasAcademie wordt gevormd door alle medewerkers van Lucas Onderwijs.

De activiteiten worden georaniseerd door drie medewerkers. Hieronder stellen ze zich voor:

 

Astrid van Cooten-Pronk - Projectmedewerker

Wie ben je?
Astrid, 48 jaar en net begonnen bij Lucas Onderwijs. Ik heb een man, drie kinderen, een hond en houd erg van reizen.

 

Waar kom je vandaan?
In 2014 was ik betrokken bij de start van Passend Onderwijs in de regio Delflanden en heb ik met een kleine club mensen de organisatie vormgegeven zoals deze nu bestaat. In die periode coördineerde ik o.a. de aanvragen voor Passend onderwijs en had ik veel contacten met ouders en Intern Begeleiders in het PO. Daarnaast organiseerde ik enkele grote conferenties voor leerkrachten.

 

 

 

Waarom de LucasAcademie?
Het organiseren van events smaakte echt naar meer. Ook wilde ik graag mijn communicatie-ervaring uit een vorige baan bij de Rijksoverheid wat meer toepassen. Daarnaast leek het me leuk om ook het VO te leren kennen. Toen een collega mij op deze baan wees, werd ik dan ook direct enthousiast.

 

Wat is je eerste indruk?
Lucas Onderwijs is een fijne werkgever en het ‘wij’ gevoel is erg aanstekelijk. Het stafbureau is een dynamische organisatie waar veel gebeurt. Saai is het in ieder geval zeker niet. Ik voel me vanaf de eerste dag welkom.

 

Wat ga je nu doen?
Samen met twee andere collega’s vormen we de Lucas Academie, onderdeel van de afdeling OK&I. We organiseren heel veel en ik hoef me voorlopig niet te vervelen. Denk aan het maken van nieuwsbrieven, het onderhouden van de website, het organiseren van events en bijeenkomsten. Kortom: een leuke en afwisselende job waar ik het wel een tijdje kan uithouden!

 

Pam van Montfort - Kennismakelaar en netwerkcoördinator

Wie ben je? 

Ik ben Pam van Montfort. Na mijn studie aan de school voor journalistiek heb ik jaren gewerkt in de communicatie. Zo'n 10 jaar geleden heb ik als zij-instromer de overstap gemaakt naar het basisonderwijs. Door een master Leren en Innoveren ben ik me steeds meer gaan richten op het leren van en met elkaar. Goed onderwijs wordt niet verzorgd door één leraar, maar hangt af van de kracht van een team. Sinds drie jaar werk ik bij de Lucas Academie. Ik ben getrouwd, heb twee kinderen en een zeer enthousiaste hond. 

 

 

Wat is jouw rol bij de Lucas Academie?

Als kennismakelaar ben ik vooral bezig met het verbinden van mensen. Wie heeft behoefte aan bepaalde kennis en ervaring en wie heeft deze al. De focus ligt daarbij vooral op het leren van en met elkaar, maar we koppelen dit wel aan (nieuwe) inzichten van buiten. Daarom werken we ook veel samen met externe experts. 

Als coordinator van de leernetwerken ondersteun ik de netwerken bij het oprichten, inrichten en vormgeven van een netwerk. Ook onze netwerktrekkers vormen samen weer een leernetwerk, waarvoor ik drie keer per jaar masterclasses organiseer waarin we kennis delen en ervaringen uitwisselen. 

 

 

Ingrid Cloosterman - Coördinator

 

Wie ben je?

Ik ben Ingrid Cloosterman. Ik kom oorspronkelijk uit het basisonderwijs waar ik leraar, ict-coördinator, bouwcoördinator en coach ben geweest. Inmiddels werk ik al weer een aantal jaren voor de Lucas Academie. Ik ben heel nieuwsgierig naar hoe mensen leren en op welke wijze de academie hierbij een rol kan spelen. Tijdens mijn masterstudie onderwijswetenschappen heb ik veel geleerd over informele leerprocessen. Ik ben getrouwd met een leuke man en samen hebben we een sprankelende dochter. Samen ontdekken we de wereld in de vakanties. 

 


 

Wat is jouw rol bij de Lucas Academie?

Als coördinator van de Lucas Academie ontwerp ik samen met leraren, schoolleiders en collega's van het stafbureau professionaliseringstrajecten voor het primair en voortgezet onderwijs. Ik werk nauw samen met Pam en Astrid. Het is van belang dat we goed op de hoogte zijn van wat er speelt en leeft op het gebied van onderwijskundige innovaties en leiderschap. Hierbij zoek ik de verbinding met onze scholen po en vo, andere besturen, hogescholen, universiteiten en andere interessante partners zodat onze trajecten altijd up to date zijn en goed aansluiten bij de dagelijkse praktijk.