Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Kijk je Rijk

Kijk je rijk

Een kijkje bij een ander nemen is niet alleen heel leuk, het kan ook erg nuttig en leerzaam zijn! De Lucas Academie organiseert daarom verschillende Kijk-je-Rijk activiteiten met een thema. Vanwege corona zijn onze Kijk je Rijk activiteiten even on hold gezet, maar in de loop van het schooljaar vind je op deze pagina weer allerlei mooie scholen waar je een kijkje kan nemen. 

 

Wat is Kijk je Rijk?

Tijdens een Kijk-je-Rijk-activiteit wordt een school, bedrijf, organisatie of instelling bezocht. Aan iedere Kijk je Rijk is een specifiek thema gekoppeld, zodat het bezoek een doel en verdieping heeft. Na de aanmelding krijgen de deelnemers een ‘Kijk-je-wijzer’ toegestuurd, waarin vragen zijn opgesteld volgens de stappen: plan, do, check en act. Wanneer je als deelnemer gebruik maakt van de Kijk-je-wijzer kan je gerichter kijken naar wat voor jou van belang is. 

 

Waarom Kijk je Rijk?

Een kijkje bij een ander kan erg leerzaam zijn. De thema’s zijn gekozen, zodat je gerichter kan kijken. Wat je ervan meeneemt kan je morgen al in de klas gebruiken. Daarnaast kunnen Kijk-je-Rijk-activiteiten inspiratie geven om jouw onderwijspraktijk te veranderen.

 

Wil je een Kijkje nemen op een SBO of SO school? Ga dan mee met Lucas on tour! Hiervoor kun je contact opnemen met Adam Altena