Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ACADEMIE

Edu-summit

In maart vond de World Education Summit plaats De LucasAcademie stelde Lucascollega's in de gelegenheid om vooraanstaande onderwijskundigen en opinieleiders te volgen tijdens hun sessies. Benieuwd naar hun ervaringen? Bekijk dit filmpje!

 

 

 

Ook onze collega Caroline Sanders van De Grote Beer bezocht de Edu-Summit online. Lees in dit interview hoe zij dit ervaren heeft. 

 

 

 

Ben je benieuwd naar het webinar van Adam Boddison waarin hij pleit voor een inclusieve benadering voor het besturen en leiden van onderwijs? Lees dan dit verslag van Enno Pranger van het Stanislascollege.

 

John Hattie inspireerde Lianne Kusse van KC Balans. Hoe deelde zij haar Edu-summit ervaringen en wat is haar boekentip? Lees verder

 

 

 

 

Het gedachtengoed rond Growth en fixed mindset van Carol Dweck is bij de meesten van ons wel bekend. Een onderzoek naar bijles rond dit thema triggerde Jantine van der Valk (ISW).

Gabi Holtgrefe van de Populier werd enthousiast door de sessie van Michael Fullan en beveelt deelname aan de Edu-summit van harte aan.

 

 

Wat is de overtuiging en het gedrag van goede leerkrachten? Wat doen zij anders? Todd Whitaker onthult sleutels om effectiever te worden in de klas. Tamara Stork van de Waterwilg noteerde enkele quotes uit zijn sessie.